Categorieën
Nieuws

VK in een spiraal terwijl Boris Johnson wordt geconfronteerd met afbrokkelende steun: ‘De strop wordt strakker’

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Britse premier Boris Johnson geconfronteerd met een steeds wanhopiger strijd om zijn baan te behouden, terwijl zijn conservatieve partij zich tegen hem keerde na weer een schandaal. Voormalige naaste bondgenoten en supporters hebben schijnbaar het vertrouwen in zijn leiderschap verloren.

Het machtige backbencher-comité van 1922, dat de regels en procedures van de Conservatieve Partij regelt, heeft besloten om maandag een nieuwe commissie te kiezen die zich zal buigen over het wijzigen van de regels om een ​​nieuwe “stem van wantrouwen” tegen Johnson mogelijk te maken nadat 38 ministers ontslag hadden genomen vanwege onthullingen dat de premier huurde een beschuldigde zedendelinquent in voor een hogere functie in de regering.

Johnson ontkende aanvankelijk berichten dat hij een klacht had ontvangen dat: Kamerlid Chris Pincher zou zijn betast twee gasten op een besloten bijeenkomst in 2019 – een man die hij later tot plaatsvervangend hoofdzweep heeft verheven.

Lord Simon McDonald van Salford, het voormalige hoofd van de diplomatieke diensten, zei echter dat Johnson op de hoogte was gebracht van de klachten, waardoor Johnson in plaats daarvan moest beweren dat hij ‘vergat’ was.

DE BRITSE PRIME-MINISTER BORIS JOHNSON GEZIEN MEERDERE ONTSLUITEN IN SLAG VOOR ZIJN LEIDERSCHAP

“Meneer Johnson werd persoonlijk geïnformeerd over het initiatief en de uitkomst van het onderzoek. Er was een ‘formele klacht'”, zei het voormalige hoofd van de diplomatieke dienst in een verklaring. een brief aan Katherine Stonede parlementaire commissaris voor normen.

De Britse premier Boris Johnson gaat zitten met Jake Tapper van CNN voor een aflevering van "Staat van de Unie" op zondag 26 juni.

De Britse premier Boris Johnson zit op zondag 26 juni samen met Jake Tapper van CNN voor een aflevering van “State of the Union”.
(CNN)

De toelating gevraagd een hoop ontslag, wat op zijn beurt hoge functionarissen ertoe heeft aangezet om Johnson te eisen af ​​te treden terwijl zijn regering steeds verder uiteenvalt. De Britse minister van Financiën Rishi Sunak en minister van Volksgezondheid Sajid Javid waren de eersten die het schip verlieten, gevolgd door tientallen anderen – en er vertrekken er elk uur meer.

Sky News meldde dat minister van Transport Grant Shapps en minister van Noord-Ierland, Brandon Lewis, van plan waren om Johnson woensdagavond te ontmoeten, wanneer ze hem zullen vragen om af te treden.

BANK OF ENGLAND ZEGT LENDERS TE ZETTEN VOOR ECONOMISCHE STORM

Bovendien heeft de nieuw benoemde minister van Financiën Nadhim Zahawi zich naar verluidt aangesloten bij de oproepen tot het aftreden van Johnson, slechts 24 uur nadat de premier hem in zijn nieuwe functie had benoemd.

Sky News-verslaggevers die buiten 10 Downing Street staan, hebben gezegd dat het lijkt alsof “de strop strakker wordt” en “het spel is afgelopen” voor Johnson, die de afgelopen maanden met een eindeloze reeks schandalen te maken heeft gehad.

LONDEN, ENGELAND - 17 mei: Britse minister van Financiën Rishi Sunak luistert (C) terwijl premier Boris Johnson spreekt tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering in Downing Street op 17 mei 2022 in Londen, Engeland.  (Foto door Henry Nicholls-WPA Pool/Getty Images)

LONDEN, ENGELAND – 17 mei: Britse minister van Financiën Rishi Sunak luistert (C) terwijl premier Boris Johnson spreekt tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering in Downing Street op 17 mei 2022 in Londen, Engeland. (Foto door Henry Nicholls-WPA Pool/Getty Images)

De premier drong erop aan dat hij geen verkiezingen zal uitschrijven en vertelde woensdag aan het Verbindingscomité dat hij gelooft dat er op zijn vroegst over twee jaar verkiezingen zullen plaatsvinden.

Een opstandige Johnson hield vol dat hij een “geweldige” week heeft en in plaats daarvan wil “praten over wat de regering zal doen, geen doorlopend commentaar geven op politieke gebeurtenissen”.

BRITSE KANSELER STAAT UIT UIT PROTEST TEGEN BORIS JOHNSON

Johnson overleefde een “geen vertrouwen” uitdaging in juni nadat nieuwe gegevens naar voren kwamen waaruit bleek dat de Conservatieve Partij de controle over de regering zou verliezen als er algemene verkiezingen zouden plaatsvinden. Johnson werd geconfronteerd met beschuldigingen van sancties wilde feesten in overheidsgebouwen terwijl het land tijdens de piek van de COVID-19-pandemie strikte lockdowns doormaakte.

Lid van het Liaison Committee Labour-parlementslid Darren Jones noemde de premier “misleidend” omdat hij vragen over zijn leiderschap ontweek en zich in plaats daarvan concentreerde op “kunstmestvoorraden”.

“Ze zagen er behoorlijk somber uit”, vertelde Jones aan Sky News over zijn conservatieve collega’s na de commissievergadering. “Ik denk dat ze allemaal weten dat de tijd van Boris Johnson erop zit, hij moet gaan, en ze willen er waarschijnlijk zo snel mogelijk mee verder.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Conservatief parlementslid Andrew Murrison vertelde Sky News dat Boris “met waardigheid” moest gaan, maar dat hij vreest dat Johnson in plaats daarvan pas zal vertrekken na “een ongepast schroot”.

‘Hij zal gaan,’ zei Murrison. “De vraag is wanneer en op welke manier, en ik hoop oprecht dat hij op een waardige manier gaat, nu gaat, in plaats van dit naar buiten te slepen, wat niet in zijn belang is, niet in het belang van de partij die we allebei dienen. en zeker niet in het belang van het land.”

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.