Categorieën
Nieuws

Verenigde Naties ‘heeft geen macht’, zegt paus Franciscus

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

paus Franciscus sprak met Télam, het nationale persbureau van Argentinië, in een lang interview. De vragen en discussie werden gevoerd in de moedertaal van paus Franciscus, het Spaans.

De paus stelde vragen over verschillende onderwerpen, waaronder klimaatverandering, de pandemie, armoede en zijn eigen decennium van het pausdom.

Op een gegeven moment in het interview werd paus Franciscus gevraagd naar het uithoudingsvermogen en de levensduur van “multilaterale organisaties” – en of ze in staat zijn om de vrede te beïnvloeden. Met name sprak de paus over de rol van de Verenigde Naties en deed de organisatie af als machteloos.

“Na de Tweede Wereldoorlog werd vertrouwen gesteld in de Verenigde Naties. Het is niet mijn bedoeling om iemand te beledigen, ik weet dat er zeer goede mensen werken, maar op dit moment heeft de VN niet de macht om haar gezag te laten gelden”, zei de zei paus.

PAUS ZEGT DAT DE SAMENLEVING NIET ‘WEET HOE TE LEVEN’ MET HET STIJGENDE AANTAL OUDEREN

Paus Franciscus arriveert op donderdag 2 december 2021 om een ​​ceremonie bij te wonen in de Maronitische Kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van Genade in Nicosia, Cyprus.

Paus Franciscus arriveert op donderdag 2 december 2021 om een ​​ceremonie bij te wonen in de Maronitische Kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van Genade in Nicosia, Cyprus.
(AP Foto/Alessandra Tarantino)

Paus Franciscus verklaarde dat hij niet met de vinger wilde wijzen of iemand zou kwetsen met de observatie – en dat de VN af en toe zinvolle hulp kan bieden – maar uiteindelijk laat het handvest van de VN het niet veel toe.

Hij vervolgde: “Het helpt oorlogen te voorkomen, en ik denk aan Cyprus, waar Argentijnse troepen samenwerken. Maar om een ​​oorlog te stoppen, een conflict op te lossen zoals we dat nu in Europa zien of zoals andere over de hele wereld heeft het geen macht. Ik wil niet beledigen. Het is alleen dat de grondwet de organisatie die macht niet geeft.”

Een Engelse vertaling van het interview is beschikbaar gesteld door de De officiële pers van het Vaticaan.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Paus Franciscus houdt zijn homilie tijdens een mis op het hoogfeest van Driekoningen in de Sint-Pietersbasiliek op 6 januari 2022 in Vaticaanstad, Vaticaanstad.

Paus Franciscus houdt zijn homilie tijdens een mis op het hoogfeest van Driekoningen in de Sint-Pietersbasiliek op 6 januari 2022 in Vaticaanstad, Vaticaanstad.
(AleVatican Pool/Getty Images)

Vorige maand, paus Franciscus om alle geruchten over een aanstaande aftreden van het pausdom te bedwingen.

BOOKMAKERS GUNNEN AZIATISCHE OF ZWARTE OPVOLGER VAN PAUS FRANCIS

In een ontmoeting met meer dan een dozijn katholieke bisschoppen een bezoek aan het Vaticaan vanuit Brazilië, besprak paus Franciscus zijn gezondheid en plannen voor de toekomst van zijn regering. De paus vertelde een bezoek aan aartsbisschop Roque Paloschi dat ontslag bij de Heilige Stoel “niet bij hem opkomt”, aldus de Portugese editie van de Officiële nieuwsdienst van het Vaticaan.

De paus deed echter niet alsof hij erg gezond was, naar verluidt vertelde hij de bisschoppen dat hij voor veel uitdagingen stond, maar dat hij tot het einde het leven wilde leiden dat God hem gaf.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.