Categorieën
Nieuws

Update schietpartij winkelcentrum Denemarken: meerdere doden, terrorisme niet uitgesloten

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Zondag zijn meerdere doden gevallen in Kopenhagen, Denemarkenop zondag nadat een schutter het vuur opende in een winkelcentrum.

Søren Thomassen, hoofd van de Politieoperaties in Kopenhagen eenheid zei tijdens een persconferentie dat de schutter een 22-jarige is die is gearresteerd, eraan toevoegend dat er “verschillende” mensen zijn omgekomen en gewond, maar gaf geen specifieke cijfers.

“Er zijn verschillende gewonden en wat we nu ook weten, is dat er meerdere doden zijn”, zei Thomassen. “We hebben geen informatie dat anderen erbij betrokken zijn. Dit is wat we nu weten.”

Hij zei ook dat terrorisme op dit moment niet kan worden uitgesloten.

DENEMARKEN SHOPPING MALL SHOOTING ONTDEKT OVER DE STRAAT VANAF HARRY STYLES CONCERTPLAATS

Meer details over het incident werden tijdens de persconferentie niet gegeven.

De politie werd rond 17:36 uur op de hoogte van de schietpartij in het winkelcentrum Field’s in de hoofdstad van Denemarken, waarna een massale aanwezigheid van wetshandhavers volgde.

“Er is één persoon gearresteerd in verband met de schietpartij op Fields. Meer kunnen we momenteel niet zeggen over de betrokken persoon”, twitterde de politie van Kopenhagen. “We zijn massaal aanwezig bij Fields en werken eraan om overzicht te krijgen.”

MENIGTEN VAN NEW YORK CITY JFK AIRPORT REIZIGERS ‘VERPLAATST’ ONDER ONDERZOEK ‘UNATTENDED BAG’

Een getuige van de schietpartij, Rikke Levandovski, vertelde TV2 in Denemarken dat de verdachte zou aan het schieten zijn in de menigte.

“Hij schiet gewoon in de menigte, niet in het plafond of in de vloer”, voegde ze eraan toe. aldus Levandovski. “Mensen dachten eerst dat het een dief was… Toen hoorde ik ineens schoten en wierp ik me achter de toonbank in de winkel.”

Op beelden van de scène is te zien dat meerdere mensen op brancards in ambulances worden gezet, evenals mensen die verwoed wegrennen van het winkelcentrum.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De schietpartij vond plaats enkele uren voordat Harry Styles het podium zou betreden in een nabijgelegen arena als onderdeel van zijn ‘Love On Tour’.

Fox News’ Danielle Wallace, de Associated Press en Reuters hebben bijgedragen aan dit rapport.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.