Categorieën
Nieuws

Top Air National Guard Colonel: Oekraïense piloten ‘100%’ in staat om gevechtsvliegtuigen van de vierde generatie te vliegen

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Een topfunctionaris in de California Air National Guard zet het record recht als het gaat om de vermogen van Oekraïense jachtpiloten de verwachtingen in de lucht trotserend tegen Russische missies, en Fox News vertellend dat ze “100 procent” in staat zijn om gevechtsvliegtuigen van de vierde generatie te vliegen.

“De luchtmacht van Oekraïne heeft het pilotenkorps om met dit soort geavanceerde vliegtuigen te vliegen”, zei kolonel Rob Swertfager. “De Oekraïense piloten zijn fantastisch. Ik heb met elke luchtmacht in Europa gevlogen, vooral hun regionale partners.”

“De Oekraïners zijn zo ondergewaardeerd en ondergewaardeerd. Dat is precies waarom ik denk dat ze de oorlog winnen, omdat iedereen onderschatte dat ze veel beter waren dan wie dan ook,’ voegde hij eraan toe.

TOP GUN OEKRAENSE PILOTEN DRUKKEN ONS OP VOOR JETS, SENATOR ZEGT RECHTVAARDIGERS ZULLEN ‘OP DE ZAAK DRUKKEN’ MET WHITE HOUSE

Oekraïense jachtpiloten vliegen in segment onder leiding van "Sap".  Foto door Yurii Kysil.

Oekraïense jachtpiloten vliegen in segment onder leiding van “Juice”. Foto door Yurii Kysil.
(Foto door Yurii Kysil)

Washington heeft gereageerd op het dodelijke bombardement van Russische luchtaanvallen en zware artillerie in Oekraïne door de voormalige Sovjetstaat, die een democratische natie is geworden, voor miljarden dollars aan uitrusting te sturen, maar het Pentagon heeft de deur bijna gesloten voor het sturen van gevechtsvliegtuigen.

GESLAAGD OEKRAENEN LOKKEN RUSSISCHE VLIEGTUIGEN IN DEFENSIEVALLEN, HEBBEN VLIEGTUIGEN NODIG OM HET LUCHTRUIM TE VERDEDIGEN: EXPERT

Leiders van ’s werelds meest geavanceerde leger hebben de bezorgdheid over het Oekraïense vermogen en de dreiging van een geëscaleerde oorlogvoering genoemd als de belangrijkste redenen waarom ze de herhaalde pleidooien van Kiev voor moderne gevechtsvliegtuigen zoals F-16’s, F-15’s of A-10’s hebben afgewezen.

Top jachtpiloten nemen echter de oorlogspolitiek in eigen handen en voor de California Air National Guard betekent dit dat de Amerikaanse leiders moeten worden geïnformeerd dat Oekraïense piloten meer dan capabel zijn om vliegtuigen van de vierde generatie te vliegen.

De California Air National Guard heeft een langdurig partnerschap met Oekraïne en heeft sinds de jaren negentig geholpen bij de opleiding van zijn leger in het kader van een staatsprogramma.

Swertfager, die in de afgelopen 20 jaar meer dan 70 keer naar Oekraïne is gereisd, heeft een persoonlijke relatie met de Oekraïense luchtmacht en vertelde Fox News dat hij sinds het begin van de oorlog in februari dagelijks met zijn medepiloten heeft gesproken.

“Ik ben de Operations Group Commander voor de California F-15-eenheid. Een van mijn taken is het uitdagen en evalueren van het vermogen om gevechtsvliegtuigen te besturen. Mijn professionele beoordeling, en ik heb dit deze (vorige) week met wetgevers gedeeld, is dat deze jongens meer dan in staat zijn om met ons vliegtuig te vliegen. 100 procent,” zei hij.

VS VERWIJZEN POOLS VOORSTEL OM MIG-29-VLIEGTUIGEN NAAR OEKRANE OVER TE BRENGEN, ROEPT OP

Oekraïense jachtpiloten ontmoetten deze week een tweeledige groep Amerikaanse senatoren in een poging om te lobbyen voor een upgrade van vliegtuigen om de Russische luchtmacht te bestrijden.

Oekraïense jachtpiloten ontmoetten deze week een tweeledige groep Amerikaanse senatoren in een poging om te lobbyen voor een upgrade van vliegtuigen om de Russische luchtmacht te bestrijden.
(Foto door Danil Shamkin/NurPhoto via Getty Images)

Washington sloot in maart een deal met drie partijen om Amerikaanse F-16’s naar Polen te sturen in ruil voor hun inzet van MiG-29’s uit het Sovjettijdperk naar Oekraïne.

Pentagon-functionarissen gemarkeerd bezorgdheid dat Moskou zou de stap negatief interpreteren als directe NAVO-betrokkenheid bij het conflict en zou de oorlog buiten de grenzen van Oekraïne kunnen escaleren.

Bondgenoten sturen OEKRANE ‘VERVANGINGSONDERDELEN’ TOEVOEGEN 20 VLIEGTUIGEN AAN VLOOT ALS BOMBARDMENT IN RUSLAND STIJGT: DOD

Sommigen beginnen echter de redenering van de regering in twijfel te trekken, aangezien de bondgenoten van de VS en de NAVO geavanceerde wapens blijven sturen, zoals Houwitsers, Javelins en Stinger-raketten. De Amerikaanse luchtmacht creëerde zelfs een “Phoenix Ghost”-drone speciaal ontworpen voor Oekraïense behoeften in zijn oorlog tegen Rusland.

“Het zijn de politieke beslissingen die worden genomen door de civiele leiding van het Pentagon, maar ook in andere delen van de regering-Biden, die op de een of andere manier bepaalde platforms als provocerend beschouwen, maar andere niet”, zei hij. Alaska Republikeinse Sen. Dan Sullivan. “Ik ben het gewoon niet eens met die beoordeling.

“We sturen Stinger-raketten en Javelins, die helikopters uitschakelen, tankcommandanten doden. En dan sturen we zware artillerie,” vervolgde hij. “Wat is de grens tussen hen zichzelf laten verdedigen als iets dat aanstootgevend en provocerend is?”

Sullivan organiseerde vorige week een tweeledige vergadering met twee Oekraïense jachtpiloten die van de frontlinies naar Washington reisden om hun dringende behoefte aan moderne vliegtuigen aan Amerikaanse wetgevers te schetsen.

HUMANITAIRE NO-FLY ZONE BOVEN OEKRANE VOORGESTELD DOOR VOORMALIGE NAVO OPHOOG GEALIEERDE COMMANDANT

“De Russische luchtmacht is nog steeds erg actief in het oosten en zuiden van Oekraïne”, vertelde een jachtpiloot die antwoordt onder de roepnaam “Juice” aan Fox News.

Ace Oekraïense piloot bekend als "Sap," was vorige week in Washington DC op zoek naar meer hulp voor de Oekraïense luchtmacht.

Ace Oekraïense piloot bekend als “Juice”, was vorige week in Washington DC op zoek naar meer hulp voor de Oekraïense luchtmacht.
(Foto geleverd door Oekraïense piloot “Juice”)

“Ze zijn natuurlijk niet zo dom als tijdens de eerste weken [of the war] en ze zijn van tactiek veranderd, maar ze zijn nog steeds dodelijk’, zei hij, verwijzend naar het gebiedsbombardement van Rusland. ‘Ze sturen hun aanvalsvliegtuigen en helikopters op lage hoogte door de frontlinies om onze oorlogsjagers in de loopgraven aan te vallen. .

“We moeten reageren, we moeten ze onderscheppen. We moeten de levens van onze burgers en grondtroepen redden”, voegde hij eraan toe.

Juice, die zijn roepnaam kreeg tijdens zijn training bij de California Air National Guard in 2018 nadat hij herhaaldelijk sap had besteld in plaats van alcohol wanneer hij op pad was met zijn Amerikaanse kameraden, zei dat de Oekraïense piloten kunnen worden opgeleid op moderne Amerikaanse vliegtuigen in een drie- tot zes- maand periode.

Oekraïense piloot "Sap" vliegen.

Oekraïense piloot “Juice” vliegt.
(Foto geleverd door Oekraïense piloot “Juice”)

Toen hem werd gevraagd over deze relatief korte trainingsperiode, steunde Swertfager de suggestie en zei hij ongeveer in te schatten dat een trainingsprogramma van vier maanden voldoende zou zijn.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

“Ik heb met deze jongens gevlogen, meerdere, meerdere keren. En het zijn professionele piloten,” zei hij. “Ze komen voort uit een Sovjet-doctrine, die heel anders is dan de onze, maar ze hebben zich aangepast als een hybride in hun mogelijkheden.”

Swertfager zei dat de Oekraïense luchtmacht de westerse of NAVO-vermogens niet volledig heeft geïntegreerd in hun strijdmacht, en ook niet alleen de praktijken uit het voormalige Sovjettijdperk heeft gehandhaafd.

“Ze zitten er ergens tussenin. En dit is waar ik denk dat ze veel voordeel halen als ze tegen de Russen vechten,” voegde hij eraan toe. “Ze zouden, als ze de kans kregen, kunnen uitblinken.”

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.