Categorieën
Lifestyle

Tips voor het kiezen van een laadpaal voor thuis

[ad_1]

Na lang wikken en wegen is het zover; Je hebt een elektrische auto! Naast het feit dat dit een hele verantwoorde en duurzame keuze is, is dit ook een keuze waar je veel geld mee kunt besparen. Zeker met de huidige stijgende brandstofprijzen kan het lonen, om over te stappen van diesel en benzine naar een andere manier van jezelf vervoeren.

Wellicht woon je in een omgeving waar een aantal openbare laadpalen zijn, dan heb je geluk! Je kunt dan door middel van het gebruik hiervan voordelig laden. Toch zul je zien dat er steeds meer elektrische auto’s komen en hierdoor de parkeerplekken bij de palen steeds vaker bezet zijn. Daarom zijn laadpalen voor aan huis ook aan te raden.

 Altijd haast of relaxt?

Het hangt er vanaf hoe snel jij wilt dat de auto laadt, met betrekking tot de keuze voor de juiste laadpaal. Daar zit namelijk nogal verschil tussen. Dit hangt ook samen met je budget, de ene paal is namelijk nogal wat goedkoper dan de ander. Logischerwijs is het vaak; Hoe sneller, hoe duurder.

Bij thuisladen is het goedkoper om te laden dan op een openbare plek, maar hier heb je dus wel éénmalig de kosten van installatie en wat kosten qua onderhoud. Het is daarom slim om een laadpaal alleen thuis te installeren wanneer je voornemens bent er enige tijd te blijven wonen. Daarnaast moet je natuurlijk wel ruimte op je eigen erf hebben.

Heb je geen eigen laadpunt? Dan kan het zijn dat zich een probleempje voordoet; in de meeste gemeenten is het verboden om een laadkabel vanuit huis naar een op straat geparkeerde auto te leggen. Je bent dan dus overgeleverd aan een openbare laadpaal.

Heb je geen eigen plek, maar wil je deze wel in de buurt? Vraag er dan een aan bij je gemeente, hier zijn vaak speciale regelingen voor. Heb je toch een soort van laadpaal aan huis!

Altijd haast of relaxt

Genoeg energie?

Naast bovenstaande praktische punten is het ook goed te checken of je stroomnetwerk het aankan qua capaciteit. Het kan zijn dat een laadpaal meer energie vraagt dan dat het net momenteel kunt leveren. Hier kunnen aanpassingen voor getroffen worden, maar dit kost vaak wel extra geld.

Ook kost het laden natuurlijk wel elektriciteit, het oversluiten van je huidige leverancier kan aan het einde van de maand flink verschil opleveren. Om helemaal weinig aan je energieleverancier kwijt te zijn, kun je er ook voor kiezen meteen door te pakken en zonnepanelen te installeren. Dan ben je helemaal duurzaam én voordelig bezig. Al zal de eerste investering flink zijn.

Kortom, het hangt nogal met wat aspecten samen om te komen tot de perfecte laadpaal. Je hebt eenmalige kosten maar ook zaken als onderhoudskosten. Daarnaast is er natuurlijk nog de energie die je nodig hebt die betaald moet worden.

Op de lange termijn gaat het je waarschijnlijk een voordeel opleveren, zeker wanneer je nu effectief gebruik maakt van subsidies en fiscale voordelen.

Laat dit moment dus niet lopen en ga opgeladen de toekomst tegemoet.[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.