Categorieën
Nieuws

Slachtoffers van schietpartij in winkelcentrum Kopenhagen worden geëerd tijdens Tour de France; verdachte in voorlopige hechtenis geplaatst

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

De Tour de France brengt dinsdag hulde aan de Schieten in winkelcentrum Kopenhagen slachtoffers, aangezien de verdachte, die nog steeds niet publiekelijk is geïdentificeerd door de autoriteiten, voor 24 dagen is teruggestuurd naar een psychiatrische instelling.

De organisatoren van de Tour de France zeiden dat dinsdag een minuut applaus zal worden gehouden aan de start van de vierde etappe in Duinkerken, met Deense renners vooraan in het peloton op de startlijn, meldde Reuters.

Maandag beschreef de hoofdinspecteur van politie van Kopenhagen, Soeren Thomassen, de 22-jarige beschuldigde schutter als een “etnische Deen” zonder verder uit te wijden, eraan toevoegend dat het onderzoek tot nu toe niets heeft ontdekt “dat kan bewijzen dat dit een daad van terrorisme.”

De verdachte, die vanwege een gerechtelijk bevel niet bij naam kan worden genoemd, werd maandag in een volle rechtszaal voor de rechter gebracht voor drie voorlopige aanklachten van moord en vier van poging tot moord.

DENEMARKEN MALL SHOOTING: VERDACHTE HANDELDE ALLEEN EN INCIDENT HAD NIET TERREURGERELATEERD, ZEGT DE POLITIE VAN KOPENHAGEN

Toen de rechtbank oordeelde dat de zitting achter gesloten deuren moest plaatsvinden, werden de media op pad gestuurd. De beschuldigde schutter, die volgens de politie bekend was bij de psychiatrische diensten voor de schietpartij, werd tot 28 juli voor 24 dagen in een beveiligde psychiatrische inrichting geplaatst, terwijl het onderzoek voortgaat voorafgaand aan de formele aanklacht.

Hoofdinspecteur Soeren Thomassen van de politie van Kopenhagen geeft status over het onderzoek naar de schietpartij van zondag in een winkelcentrum, op het politiebureau in Kopenhagen, Denemarken, maandag 4 juli 2022.

Hoofdinspecteur Soeren Thomassen van de politie van Kopenhagen geeft status over het onderzoek naar de schietpartij van zondag in een winkelcentrum, op het politiebureau in Kopenhagen, Denemarken, maandag 4 juli 2022.
((Martin Sylvest/Ritzau Scanpix via AP))

De schietpartij vond zondag plaats in het winkelcentrum Field’s aan de rand van de hoofdstad van Denemarken, overspoeld met tieners in de aanloop naar een Harry Styles-concert dat was in de buurt gepland. Drie mensen – een 17-jarige jongen en een 17-jarig meisje, beide Denen, en een 47-jarige Russische man – werden gedood, terwijl vier anderen met schotwonden in het ziekenhuis werden opgenomen en in kritieke maar stabiele toestand verkeren .

In totaal raakten ongeveer twee dozijn mensen gewond, vooral tijdens de stormloop toen schoten klonken.

De politie heeft geen motief geïdentificeerd voor de aanval van zondag in een van de grootste winkelcentra van Scandinavië. Thomassen zei dat de verdachte, die een geweer en mes bij zich had, snel werd gearresteerd en toegang had tot een ander wapen. Hij zei dat de vuurwapens illegaal waren verkregen, maar gaf geen verdere details.

Mensen verlaten het winkelcentrum Field's in Kopenhagen, Denemarken op zondag 3 juli 2022. Een schutter opende zondag het vuur in het drukke winkelcentrum in de Deense hoofdstad, waarbij een paar mensen om het leven kwamen en een paar anderen ernstig gewond raakten, zei de politie.

Mensen verlaten het winkelcentrum Field’s in Kopenhagen, Denemarken op zondag 3 juli 2022. Een schutter opende zondag het vuur in het drukke winkelcentrum in de Deense hoofdstad, waarbij een paar mensen om het leven kwamen en een paar anderen ernstig gewond raakten, zei de politie.
((Olafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix via AP))

Denemarken heeft een aantal van de strengste wapenwetten in Europa.

“Het was de ergst mogelijke nachtmerrie”, zei de Deense premier Mette Frederiksen maandag en noemde de aanval “ongewoon brutaal”.

Hoewel de autoriteiten hebben gezegd dat er geen aanwijzingen zijn dat iemand de man heeft geholpen, zei politie-inspecteur Dannie Rise van Kopenhagen dat het onderzoek ingewikkeld zou zijn.

‘We moeten deze legpuzzel in elkaar zetten,’ zei Rise. “En het is enorm.”

Mensen helpen een vrouw voor het Fields-winkelcentrum in Kopenhagen, Denemarken, zondag 3 juli 2022.

Mensen helpen een vrouw voor het Fields-winkelcentrum in Kopenhagen, Denemarken, zondag 3 juli 2022.
((Olafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix via AP))

De Deense omroep TV2 publiceerde een korrelige foto van de vermeende schutter, een man met een knielange korte broek, een vest of mouwloos shirt en met in zijn rechterhand wat leek op een geweer.

Na de voogdijzitting maandag zei advocaat Luise Høj dat ze ermee instemde haar cliënt een mentaal onderzoek te laten ondergaan, maar ze gaf geen commentaar aan verslaggevers over de beschuldigingen.

De laatste schietpartij op deze schaal voor Denemarken was in februari 2015, toen een 22-jarige man werd gedood in een vuurgevecht met de politie na een aanval in de hoofdstad waarbij twee mensen omkwamen en vijf politieagenten gewond raakten.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De aanval van zondag kwam ongeveer een week na een schietpartij in het naburige Noorwegen, waar volgens de politie een Noorse man van Iraanse afkomst het vuur opende tijdens een LGBTQ-festival, waarbij twee doden vielen en meer dan twintig gewonden.

Het Styles-concert in Kopenhagen werd afgelast vanwege de schietpartij.

De Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.