Categorieën
Nieuws

Schietpartij in winkelcentrum Denemarken: verdachte handelde alleen en incident had niets te maken met terreur, zegt de politie van Kopenhagen

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Autoriteiten zeggen dat het schietincident in Denemarken, waar een schutter het vuur opende op een drukke winkelcentrum in Kopenhagen, waarbij drie mensen om het leven kwamen en ten minste drie anderen gewond raakten, had niets met terreur te maken.

De schutter handelde waarschijnlijk alleen en schoot willekeurig op willekeurige shoppers, zei de Deense politie maandag, de dag na de schietpartij.

Mensen helpen een vrouw voor het Fields-winkelcentrum in Kopenhagen, Denemarken, zondag 3 juli 2022.P)

Mensen helpen een vrouw voor het Fields-winkelcentrum in Kopenhagen, Denemarken, zondag 3 juli 2022.P)
(Olafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix via AP)

Søren Thomassen, hoofdinspecteur van politie van Kopenhagen, zei dat onder de overleden slachtoffers een Russische en twee Deense burgers waren. Onder de slachtoffers waren een man van in de veertig en twee ‘jongeren’, zei hij.

Thomassen zei dat de verdachte, alleen geïdentificeerd als een 22-jarige Deense man, ter plaatse werd gearresteerd en dat het incident geen daad van terrorisme.

DENEMARKEN MALL SHOOTING UPDATE: 3 DOOD EN 3 IN KRITIEKE STAAT

De politiechef zei dat ten minste drie slachtoffers ernstig gewond zijn geraakt. Ze hadden de Deense en Zweedse nationaliteit, voegde hij eraan toe.

Een motief voor de schietpartij is op dit moment niet bekend.

Mensen worden op zondag 3 juli 2022 geëvacueerd uit het winkelcentrum Field's in Kopenhagen, Denemarken.

Mensen worden op zondag 3 juli 2022 geëvacueerd uit het winkelcentrum Field’s in Kopenhagen, Denemarken.
(Olafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix via AP)

De schietpartij vond plaats om ongeveer 17:37 uur en de verdachte werd 11 minuten later gearresteerd, aldus de politie. Een getuige vertelde aan de Deense omroep TV2 dat de schutter “zeer gewelddadig en boos” overkwam en “erg trots was op wat hij aan het doen was”.

“Het is onbegrijpelijk. Hartverscheurend. Zinloos”, zei de Deense premier Mette Frederiksen na het tragische incident. “Ons mooie en meestal zo veilige kapitaal was in een fractie van een seconde veranderd.”

DENEMARKEN SHOPPING MALL SHOOTING ONTDEKT OVER DE STRAAT VANAF HARRY STYLES CONCERTPLAATS

Mensen verlaten het winkelcentrum Field's in Kopenhagen, Denemarken op zondag 3 juli 2022.

Mensen verlaten het winkelcentrum Field’s in Kopenhagen, Denemarken op zondag 3 juli 2022.
(Olafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix via AP)

Het winkelcentrum waar de schietpartij plaatsvond was dichtbij de locatie waar Harry Styles zou zondagavond een concert geven. Het concert werd vervolgens geannuleerd in het licht van de schietpartij, meldde Deadline.

“Ik ben er kapot van, samen met de mensen van Kopenhagen. Ik ben dol op deze stad. De mensen zijn zo warm en vol liefde. Ik ben er kapot van voor de slachtoffers, hun families en iedereen die pijn heeft”, zei Styles zondagavond op Twitter. “Het spijt me dat we niet samen konden zijn. Zorg alsjeblieft voor elkaar. H”

SCHIETEN IN TEXAS: 2 DODEN, DRIE POLITIEMANNEN GEWOND IN DE BUURT VAN FORT DIE HET VOLGENDE VOLGENDE SCHIETEN MET VERDACHTE WAARD

“Mijn team en ik bidden voor iedereen die betrokken is bij de schietpartij in het winkelcentrum in Kopenhagen. Ik ben geschokt. Love H”, voegde Styles toe op Snapchat.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Het incident was de dodelijkste schietpartij in het land sinds februari 2015.

De Associated Press heeft bijgedragen aan het rapport.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.