Categorieën
Nieuws

Russische sympathisant geeft details over ‘bloedige strijd’ terwijl strijd om Donbas voortduurt

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Een bloedige strijd gaat door boven de stad Lysychansk in de regio Loehansk in Oekraïne, terwijl Russische troepen doorgaan met hun pogingen om controle krijgen over de regiozei een Russische topsympathisant woensdag.

“Er wordt actief gevochten in de buurt van Lysychansk, waar volgens de laatste berichten een behoorlijk bloedige strijd gaande is met veel slachtoffers”, vertelde Rodion Miroshnik, een vertegenwoordiger van de separatistische Volksrepubliek Loehansk die het offensief van Moskou hielp, tegen een Russisch mediakanaal. . “Ongeveer een derde van de [Ukrainian] militairen hebben zich overgegeven, terwijl de andere twee derde in het veld ligt.”

Oekraïense soldaten rijden op een gepantserde personeelscarrier (APC) op een weg in de oostelijke regio van Loehansk op 23 juni 2022, te midden van de Russische militaire invasie in Oekraïne.  Op de weg tussen de steden Siversk en Bakhmut was een AFP-journalist getuige van verschillende beschietingen op de route, die nu de hoofdroute is die wordt gebruikt om de stad Lysychansk te bereiken.

Oekraïense soldaten rijden op een gepantserde personeelscarrier (APC) op een weg in de oostelijke regio van Loehansk op 23 juni 2022, te midden van de Russische militaire invasie in Oekraïne. Op de weg tussen de steden Siversk en Bakhmut was een AFP-journalist getuige van verschillende beschietingen op de route, die nu de hoofdroute is die wordt gebruikt om de stad Lysychansk te bereiken.
(Foto door ANATOLII STEPANOV/AFP via Getty Images)

OEKRAENSE JACHTPILOT ZEGT DAT ZE BETERE JETS NODIG HEBBEN

Fox News kon de beweringen van de LPR-ambassadeur niet verifiëren, maar het Oekraïense ministerie van Defensie zei woensdag dat “de belangrijkste inspanningen van de vijand zijn gericht op het voeren van vijandelijkheden” in het gebied “om de stad Lysychansk te omsingelen”.

Een Amerikaanse defensiefunctionaris zei dinsdag dat Russische troepen de stad nog niet volledig hebben kunnen omsingelen.

Lysychansk is uitgegroeid tot de plaats van brute gevechten nadat Russische troepen de strategisch belangrijke stad Sievierodonetsk hadden ingenomen, direct aan de overkant van de Siverskyi Donets-rivier, en hun westelijke campagne over Luhansk hebben voortgezet.

WAARSCHUWING GRAFISCH AFBEELDING

GRAFISCHE INHOUD / De vader van een man die naar verluidt werd gedood door een clusterraket rouwt over zijn lichaam in de stad Lysychansk in de oostelijke Oekraïense regio Donbas op 18 juni 2022, te midden van de Russische invasie van het land.

GRAFISCHE INHOUD / De vader van een man die naar verluidt werd gedood door een clusterraket rouwt over zijn lichaam in de stad Lysychansk in de oostelijke Oekraïense regio Donbas op 18 juni 2022, te midden van de Russische invasie van het land.
(ARIS MESSINIS/AFP via Getty Images)

Burgemeester van KHERSON ONTWORPEN DOOR RUSSISCHE KRACHTEN NA WEIGERING DE BEZETTE STAD TE VLUCHTEN

De betwiste stad ligt op slechts 20 kilometer van de grens met Donetsk en is de laatste steunpilaar van de Oekraïense oppositie in de regio.

Als Russische troepen Als ze Lysychansk kunnen innemen, hebben ze in wezen de controle over de regio van Loehansk gekregen, wat het niet alleen gemakkelijker zal maken om naar het zuiden te trekken en de regio Donetsk te beknellen, maar ook om hun campagne naar het westen verder te zetten naar Oekraïne.

Moskou heeft beweerd dat het zijn militaire ambities is om volledige controle te krijgen over Oost- en Zuid-Oekraïne.

Maar Oekraïense functionarissen hebben gewaarschuwd dat Rusland niet zal stoppen als het de controle over deze regio’s verkrijgt en een nieuwe poging zal doen om Kiev in te nemen.

Een Oekraïense militair kijkt toe na een staking in een magazijn aan de rand van Lysychansk in de oostelijke Oekraïense regio Donbas op 17 juni 2022.

Een Oekraïense militair kijkt toe na een staking in een magazijn aan de rand van Lysychansk in de oostelijke Oekraïense regio Donbas op 17 juni 2022.
(Foto door ARIS MESSINIS/AFP via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Rusland is begonnen zijn agressie tegen de hoofdstad op te voeren en heeft dit weekend vanuit Wit-Rusland raketaanvallen op Kiev afgevuurd.

Ambtenaren hebben verder gewaarschuwd dat Rusland Minsk in de oorlog wil betrekken en sabotage-operaties plant in Wit-Rusland in een poging een reactie van de noordelijke buur van Oekraïne op gang te brengen.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.