Categorieën
Nieuws

Russische raketaanval in de buurt van Odessa doodt 18 Oekraïners, waaronder 2 kinderen, zegt de regering

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Minimaal 18 Oekraïners, waaronder twee kinderen, Bij Russische raketaanvallen in de buurt van de havenstad Odessa zijn vrijdagochtend vroeg om het leven gekomen en nog eens 30 gewond geraakt, aldus de Oekraïense regering.

De aanvallen waren gericht op een woonwijk van het stadje Serhiivka, ongeveer 50 kilometer ten zuidwesten van Odessa. Raketten neerregenen op een flatgebouw – waar 16 van de 18 stierven – en een resort, aldus lokale nieuwsberichten.

Op deze foto van de Oekraïense hulpdienst proberen eerstehulpverleners de vlammen te blussen in een woongebouw in Odessa, Oekraïne, begin vrijdag 1 juli 2022, na Russische raketaanvallen.  Oekraïense autoriteiten zeiden dat Russische raketaanvallen op woongebouwen in de havenstad Odessa meer dan een dozijn mensen hebben gedood.

Op deze foto van de Oekraïense hulpdienst proberen eerstehulpverleners de vlammen te blussen in een woongebouw in Odessa, Oekraïne, begin vrijdag 1 juli 2022, na Russische raketaanvallen. Oekraïense autoriteiten zeiden dat Russische raketaanvallen op woongebouwen in de havenstad Odessa meer dan een dozijn mensen hebben gedood.
(Oekraïense Hulpdienst via AP)

Russische troepen trokken zich donderdag terug uit het nabijgelegen Snake Island, dat ze strategisch hadden ingenomen in de buurt van het begin van de invasie om mogelijk Odessa aan te vallen.

Rusland noemde de terugtrekking een gebaar van “goede wil”, maar Oekraïne zei dat het een terugtrekking was van de artillerie-aanvallen van Oekraïne.

PAUS FRANCIS NOEMT RUSLAND’S INVASIE VAN OEKRANE EEN ‘WREDE EN ZINLOZE AGRESSIEOORLOG’

“Een terroristisch land vermoordt ons volk. Als reactie op nederlagen op het slagveld vechten ze tegen burgers”, zei Andriy Yermak, de stafchef van de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy.

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy bezoekt een trainingsbasis van de Nationale Garde, terwijl de Russische aanval op Oekraïne voortduurt, in de regio van Odessa, Oekraïne, 18 juni 2022.

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy bezoekt een trainingsbasis van de Nationale Garde, terwijl de Russische aanval op Oekraïne voortduurt, in de regio van Odessa, Oekraïne, 18 juni 2022.

RUSSISCHE KRACHTEN ‘SNELLE EVACUATIE’ BEROEMD SLANGEILAND, ZEGT OEKRAENSE MILITAIRE

Rusland slaagde er in de begindagen van de oorlog niet in om Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, in te nemen en heeft sindsdien zijn grondtroepen geheroriënteerd op het veroveren van de omstreden oostelijke Donbas-regio.

Het heeft ook zijn raketaanvallen in de rest van het land verdubbeld, meldde Reuters.

Op deze foto van de Oekraïense hulpdienst werken eerstehulpverleners aan een beschadigd woongebouw in Odessa, Oekraïne, begin vrijdag 1 juli 2022, na Russische raketaanvallen.  Oekraïense autoriteiten zeiden dat Russische raketaanvallen op woongebouwen in de havenstad Odessa meer dan een dozijn mensen hebben gedood.

Op deze foto van de Oekraïense hulpdienst werken eerstehulpverleners aan een beschadigd woongebouw in Odessa, Oekraïne, begin vrijdag 1 juli 2022, na Russische raketaanvallen. Oekraïense autoriteiten zeiden dat Russische raketaanvallen op woongebouwen in de havenstad Odessa meer dan een dozijn mensen hebben gedood.
(Oekraïense Hulpdienst via AP)

RUSLAND VERWIJDERT TOPCOMMANDANTEN OVER OORLOGSFALEN, ZEGT HET UK DEFENSIE MINISTERIE

Bij een raketaanval op een winkelcentrum in Krementsjoek, in het centrum van Oekraïne, zijn maandag ten minste 19 mensen om het leven gekomen en raakten nog eens 62 gewond, zeiden de autoriteiten vrijdag.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Rusland is herhaaldelijk beschuldigd van het aanvallen van burgers en van oorlogsmisdaden, waaronder kinderverkrachting, die het land allemaal ontkent.

De Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.