Categorieën
Nieuws

Russische Poetin maakt eerste buitenlandse reis sinds oorlog Oekraïne

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Vladimir Poetin zal deze week twee kleine voormalige Sovjetstaten in Centraal-Azië bezoeken, meldde de Russische staatstelevisie zondag, in wat de eerste bekende reis van de Russische leider naar het buitenland zou zijn sinds het bevel tot de invasie van Oekraïne.

Rusland’s 24 februari invasie heeft duizenden mensen gedood, miljoenen meer ontheemd en heeft geleid tot ernstige financiële sancties van het Westen, die volgens Poetin een reden zijn om sterkere handelsbetrekkingen op te bouwen met andere mogendheden zoals China, India en Iran.

Pavel Zarubin, de correspondent van het Kremlin van de staatstelevisiezender Rossiya 1, zei dat Poetin Tadzjikistan en Turkmenistan zou bezoeken en vervolgens de Indonesische president Joko Widodo zou ontmoeten voor besprekingen in Moskou.

In Dushanbe ontmoet Poetin de Tadzjiekse president Imomali Rakhmon, een naaste Russische bondgenoot en de langst dienende heerser van een voormalige Sovjetstaat. In Ashgabat zal hij een top bijwonen van Kaspische landen, waaronder de leiders van Azerbeidzjan, Kazachstan, Iran en Turkmenistan, zei Zarubin.

BROMANCE? PUTIN EN KIM KRIJGEN DE WERELD, critici vrezen dat oorlog in Oekraïne de alliantie heeft versterkt

President Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping poseren tijdens een bijeenkomst in het Diaoyutai State Guesthouse op 4 februari 2022.

President Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping poseren tijdens een bijeenkomst in het Diaoyutai State Guesthouse op 4 februari 2022.
(Foto door Alexei DruzhininTASS via Getty Images)

De laatst bekende reis van Poetin buiten Rusland was een bezoek aan Peking begin februari, waar hij en de Chinese president Xi Jinping een ‘geen grenzen’-vriendschapsverdrag onthulden uren voordat beiden de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen bijwoonden.

PUTIN LAMBAST ONS ALS WERKEND ALS ‘GOD’S BOODSCHAPPER’, CLAIMS DE WERELDORDE VERANDERT

Oekraïense tanks verplaatsen zich in de regio Donetsk, Oost-Oekraïne, maandag 30 mei 2022.

Oekraïense tanks verplaatsen zich in de regio Donetsk, Oost-Oekraïne, maandag 30 mei 2022.
(AP Foto/Francisco Seco)

Rusland zegt dat het verzonden is troepen naar Oekraïne op 24 februari om de militaire capaciteiten van zijn buurlanden te degraderen, te voorkomen dat het door het Westen wordt gebruikt om Rusland te bedreigen, nationalisten uit te roeien en Russischtaligen in oostelijke regio’s te verdedigen. Oekraïne noemt de invasie een landroof in imperiale stijl.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.