Categorieën
Nieuws

Rusland schrapt resterende COVID-beperkingen

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Rusland zei op vrijdag: het maakte een einde aan alle beperkingen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, inclusief de verplichting om maskers te dragen, daarbij verwijzend naar een gestage daling van het aantal sterfgevallen als gevolg van het virus.

Het sluit echter niet uit dat er opnieuw beperkende maatregelen worden ingevoerd als de situatie verslechtert.

Consumentenwaakhond Rospotrebnadzor zei dat het “de eerder ingevoerde beperkingen, waaronder het maskerregime, een verbod op openbare catering ’s nachts en een aantal andere maatregelen” opschortte.

COVID-19 LOCKDOWNS: WAT IS ER NOSTALGIE NAAR HET ‘OUTBREAK ERA’?

Het zei dat de dynamiek van het virus consistent was met wereldwijde trends en dat 93% van de bevestigde gevallen mild of asymptomatisch was.

Passagiers lopen op 8 november 2021 langs het perron van een metrostation in Moskou, Rusland.

Passagiers lopen op 8 november 2021 langs het perron van een metrostation in Moskou, Rusland.
(Reuters/Evgenia Novozhenina)

Sinds het begin van de pandemie in Rusland in april 2020 zijn meer dan 800.000 mensen overleden aan het coronavirus of andere oorzaken gerelateerd aan COVID-19blijkt uit berekeningen van Reuters, waarbij het land meer dan 18 miljoen besmettingen registreerde.

RUSLAND’S PUTIN MAAKT EERSTE BUITENLANDSE REIS SINDS Lancering OEKRANE OORLOG

Rusland was snel met het ontwikkelen en lanceren van zijn Spoetnik V-vaccin toen de pandemie toesloeg, maar de acceptatie verliep traag, met veel Russen die wantrouwen jegens de autoriteiten aanhalen en angst voor nieuwe medische producten. Ongeveer 52% van de bevolking is volledig gevaccineerd.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.