Categorieën
Nieuws

Roestende Eiffeltoren die volledig moet worden gerepareerd: rapporten

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

De Eiffeltoren zit vol roest en moet volledig worden gerepareerd, maar krijgt in plaats daarvan een cosmetische verfbeurt van 60 miljoen euro voordat de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, volgens vertrouwelijke rapporten aangehaald door het Franse tijdschrift Marianne.

De smeedijzeren 324 meter hoge toren, gebouwd door Gustave Eiffel in de late 19e eeuw, is een van de meest bezochte toeristische plaatsen in de werelddie jaarlijks zo’n zes miljoen bezoekers verwelkomt.

Vertrouwelijke rapporten van experts geciteerd door Marianne suggereren dat het monument in een slechte staat verkeert en doorzeefd is met roest.

“Het is simpel, als Gustave Eiffel de plaats zou bezoeken, zou hij een hartaanval krijgen”, vertelde een niet nader genoemde manager van de toren aan Marianne.

Paris, Frankrijk - 21 februari 2014: De Eiffeltoren 's nachts gezien vanaf het Trocadero-plein in Parijs, Frankrijk, op 21 februari 2014

Paris, Frankrijk – 21 februari 2014: De Eiffeltoren ’s nachts gezien vanaf het Trocadero-plein in Parijs, Frankrijk, op 21 februari 2014
(Fox nieuws)

EIFFELTOREN HEROPEND; COVID PASSEN VEREIST VANAF VOLGENDE WEEK

Het bedrijf dat houdt toezicht op de torenSociete d’Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.

De toren wordt momenteel opnieuw geverfd en kost 60 miljoen euro ter voorbereiding van de Olympische Spelen van 2024. Dit is de 20e keer dat de toren opnieuw is geschilderd.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Ongeveer 30% van de toren zou zijn gestript en vervolgens zijn er twee nieuwe lagen aangebracht, maar vertragingen in het werk veroorzaakt door de COVID-pandemie en de aanwezigheid van lood in de oude verf betekent dat slechts 5% zal worden behandeld, zei Marianne.

SETE is terughoudend om de toren voor lange tijd te sluiten vanwege de toeristeninkomsten die verloren zouden gaan, voegde het eraan toe.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.