Categorieën
Nieuws

Reporter’s Notebook: een geweldige cameraman van Fox News neemt afscheid

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Het zijn afbeeldingen die hebben geholpen bij het maken Fox nieuws een aanwezigheid in het buitenland, toen de zender thuis begon.

Dagen na 11 september 2001, baanbrekende ‘videotelefoon’-uitzendingen vanuit Pakistan. Een paar maanden later een kijkje in de grotten waar Usama bin Laden en zijn terroristische bende standhielden. En dan, met de eerste gewone Amerikaanse troepen op de grond in het zuiden van Afghanistan.

Wanneer de War on Terror bereikte Irakwaren er sterke schoten van brandende auto’s, lelijke slachtoffers, geweerschoten, allemaal vanaf de “punt van de speer” van de “Thunder Run” van het leger naar Bagdad.

En terwijl de ketel in het Midden-Oosten bulderde: onrust in Gaza, onrust op de Westelijke Jordaanoever, raketten die over de Israëlische grenzen vliegen.

EEN NUCLEAIRE IRAN ZOU EEN NACHTMERRIE LOSLATEN IN HET MIDDEN-OOSTEN

De man achter die foto’s en nog veel meer is de in het VK geboren, in Australië opgegroeide en getrainde, met pensioen gaand Fox News-cameraman Mal James.

Met Fox News vanaf het begin werkte hij eerst in Hongkong, dan Jeruzalem en tenslotte in Londen. Hij is een van de beste fotografen die er zijn, evenals een geweldige journalist en goede vriend.

Meer dan 20 jaar geleden werkten we voor het eerst samen op het etnische slagveld van Kosovo in Europa’s Balkanregio. Onze volgende reis bracht ons naar Afghanistan, de laatste keer dat de Taliban de zaken regelde. En dan onze samenwerking bezegelen: een bezoek aan het door de burgeroorlog geteisterde Zuid-Soedan.

Mal James houdt zijn camera vast tijdens een opdracht.

Mal James houdt zijn camera vast tijdens een opdracht.
(Fox nieuws)

Mal wist als geen ander waar hij heen moest. Of het nu was om ’s ochtends vroeg op te staan ​​om een ​​glimp op te vangen van Noord-Korea’s “beste leider” Kim Jong Un, of langs een bewaker glippen om een ​​kijkje te nemen in de verschrikkingen van het Amerikaanse consulaat in het door terreur verscheurde Benghazi, Libië. Of hij vond zijn weg door verraderlijke controleposten in Oost-Oekraïne, de eerste keer dat Rusland de regio in 2014 aanviel.

Al die tijd hielp hij de gewonden, de hongerigen en de wanhopigen uit te beelden.

NOORD-KOREA BESCHULDIGT ONS VAN HET CREREN VAN ‘NAVO IN AZI-STIJL’ OM KIM JONG UN OM TE WERPEN

Mal James kreeg het schot, wat er ook gebeurde, maar geloof me er niet van. Vragen Steve Harrigan toen ze letterlijk “op de vlucht” waren in het onrustige ex-Sovjet-Unie Georgië. Of Jennifer Griffin te midden van de verschrikkingen van de tsunami in Thailand. Jonathan Hunt in de politiek smerige straten van Hong Kong. En Benjamin Hall, hard op het spoor van ISIS-terroristen in Syrië.

Mal was een beknopte schutter. Hij ‘bewerkte in de camera’. En als hij op een deck moest editen, was hij een van de snelste die er was, altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van snel veranderende digitale technologie.

Hij was een purist als het om beelden ging. Vergeet de toeters en bellen, het was het schot dat telde, de waarheid.

Mal James met een kind tijdens een opdracht.

Mal James met een kind tijdens een opdracht.
(Fox nieuws)

Mal wist ook wat er nodig was om het schot “uit” te krijgen. Dat wil zeggen, hij zorgde ervoor dat de live-uitzending werkte en dat de beelden werden teruggestuurd naar het hoofdkantoor van Fox News, ongeacht de omstandigheden of locatie. Voor Mal, als niemand zag wat je deed, deed je het niet.

(Hij maakte grapjes dat zijn toekomstige autobiografie getiteld zou zijn: “Rooftops and Parking Lots I Have Known”, een verwijzing naar de locaties die hij zou moeten zoeken om een ​​live-opname te maken.)

Mal had niet veel geduld met persvoorlichters wiens taak het leek te zijn om de berichtgeving in de pers te dwarsbomen, of ambtenaren die dingen graag privé hielden.

Mal James, gelijk, werkte tientallen jaren voor Fox News.

Mal James, gelijk, werkte tientallen jaren voor Fox News.
(Fox nieuws)

Toch waren het niet allemaal vervelende dingen voor Mal. Terwijl we de nooit hebben kunnen dekken Chelsea bloemenshow in Londen (een van onze ironische dromen), er waren functies over alles, van royalty’s tot levensreddende COVID-19-vaccins, tot een lang geleden solo-reis naar een Thais eiland, de scène van de Leonardo DiCaprio-film, ” Het strand.”

Hij houdt van zijn familie, zijn kinderen, zijn hond, zijn geliefde ‘footie’ (voetbal voor ons Yanks) en elke aflevering van ‘The Sopranos’.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Als alles is gezegd en gedaan, was Mal er goed in om slechte dingen in de lucht te krijgen, van oorlog tot terreur tot hongersnood tot straatgevechten. We zijn er allemaal beter van op de hoogte.

Een goed volgend hoofdstuk![ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.