Categorieën
Lifestyle

Renovlies behang of latex spuitwerk als alternatief voor stucwerk

[ad_1]

Je kunt een binnenmuur mooi afwerken of opfrissen met een laagje pleister. Dit wordt ook wel stucwerk genoemd. Hierbij heb je de keuze uit een egaal resultaat en een decoratieve variant met een patroon. Hoewel het een hele populaire techniek is om muren en plafonds te bewerken, is het niet altijd de beste optie. Gelukkig zijn er ook goede alternatieven voor stucwerk. Denk aan renovlies behang of latex spuitwerk. In het onderstaande artikel lees je meer over de voordelen van deze twee alternatieven.

Wat is renovlies behang?

‘Reno’ in het woord renovlies staat voor renovatie. Dit vertelt meteen meer over de functie van het behang. In tegenstelling tot standaard behang is renovlies erg sterk. Het bestaat uit vezels van papier en/of vinyl op een vlies als basis. Hierdoor is het behang robuust en kan het niet zomaar scheuren.

Voordelen van renovlies behang

De sterke behangsoort heeft veel voordelen. Zo is renovlies behang van hoge kwaliteit kras- en stootvast. Het kan oneffenheden in de muren goed wegwerken en vangt scheuren op. Dit is specifiek erg handig voor nieuwbouwwoningen. De eerste jaren zit er namelijk nog veel vocht in een nieuwbouwhuis en kunnen de wanden gaan werken. Wanneer je enkel kiest voor stucwerk, kunnen er scheuren ontstaan. Met gebruik van renovlies behang kun je dit voorkomen. Daarnaast is renovlies behang sneller aan te brengen, heeft het een kortere droogtijd en kun je het sneller overschilderen in vergelijking met stucwerk.

Voordelen van renovlies behang

Wat is latex spuitwerk?

Een ander alternatief voor nieuw stucwerk is een simpel likje verf. Wanneer de basis van de wanden egaal genoeg is, kun je het huis gemakkelijk opfrissen met muurverf. Toch is het resultaat met gebruik van een verfroller nooit geheel streepvrij. Daarnaast neemt het een hoop tijd in beslag. In dat geval is latex spuit een handig alternatief. Hierbij wordt er latexverf op de wanden gespoten door een professional. Latexverf is slijtvast, heeft een goede dekking en is verkrijgbaar in alle RAL kleuren.

Voordelen van latex spuitwerk

Het grootste voordeel van latex spuitwerk is het strakke resultaat. Alle muren en plafonds worden streeploos afgewerkt. Door het gebruik van hoogwaardige latexverf geniet je erg lang van een fris resultaat. Latex spuitwerk kan niet alleen op sausklaar stucwerk worden aangebracht, maar ook op renovlies behang.

Beste alternatief voor stucwerk

In een nieuwbouwwoning is stucwerk vaak geen goede optie. Dan is sterk renovlies behang het beste alternatief. Wanneer de wanden niet veel oneffenheden hebben en er weinig kans is op scheuren, is latex spuit een prima alternatief.[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.