Categorieën
Nieuws

Poetin neemt nog een laatste uithaal naar Boris Johnson na aankondiging van ontslag

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

De Russische president Vladimir Poetin nam nog een laatste uithaal naar Boris Johnson nadat het nieuws naar buiten kwam, is hij van plan om donderdag af te treden als premier van het VK.

Johnson zal naar verwachting aankondigen: zijn ontslag op een persconferentie donderdagochtend. Poetin en Johnson hebben elkaar herhaaldelijk bespot op het wereldtoneel, waarbij het paar eind mei nog verbale klappen uitdeelde.

De regering van Poetin had weinig sympathie voor het vertrek van Boris in een verklaring van donderdag.

“We hopen dat op een dag in Groot-Brittannië meer professionele mensen aan de macht komen die beslissingen kunnen nemen door middel van dialoog”, schreef Poetin-woordvoerder Dmitry Peskov in een verklaring over de regeringswisseling.

ENKELE VAN DE VELE BORIS JOHNSON SCHANDALEN DIE GROOT-BRITTANNI SCHOKKEN

BRITSE KANSELER STAAT UIT UIT PROTEST TEGEN BORIS JOHNSON, ZEGT ‘ZO KUNNEN WE NIET BLIJVEN’

De laatste uithaal komt ongeveer een week na Johnson en de leiders van andere westerse landen bespot Poetin vanwege zijn liefde voor het maken van foto’s zonder shirt.

Poetin reageerde echter in natura met een vernietigende verklaring.

“Ik weet niet hoe ze zich wilden uitkleden, boven of onder hun middel”, zei Poetin tegen verslaggevers. “Maar ik denk dat het in ieder geval een walgelijk gezicht zou zijn.”

“Het is noodzakelijk om te stoppen met het misbruiken van alcohol en andere slechte gewoonten, aan lichaamsbeweging te doen en aan sport te doen”, voegde hij eraan toe.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Johnson zal naar verwachting echter zijn rol als premier niet voor ten minste enkele weken neerleggen, volgens rapporten.

Zijn ontslagaankondiging komt nadat tientallen van zijn kabinetsleden en andere regeringsfunctionarissen ontslag hebben genomen uit protest tegen zijn aanpak van een recente aanval van schandalen.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.