Categorieën
Nieuws

Paus juicht omverwerping van Roe v. Wade toe, heeft nog tijd nodig om volledige beslissingen te lezen

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

paus Franciscus juichte de Verenigde Staten toe voor het verbieden van abortus op maandag in een lang interview.

De paus zei dat hij de beslissing van de rechtbank respecteerde, maar nog niet genoeg wist over het Amerikaanse rechtssysteem en de geschiedenis van het onderwerp om de jurisprudentie te bespreken.

“Ik zeg je de waarheid. Ik begrijp het niet vanuit technisch oogpunt,” de paus zei: van de SCOTUS-uitspraak. “Ik moet het bestuderen omdat ik de uitspraak van vijftig jaar geleden niet echt begrijp, en nu kan ik vanuit juridisch oogpunt niet zeggen of het goed of fout was.”

“Ik respecteer de beslissingen”, verduidelijkte hij.

VERENIGDE NATIES ‘HEEFT GEEN MACHT’, ZEGT PAUS FRANCIS

VATICAAN - 2022/06/29: paus Franciscus leidt de heilige mis voor het hoogfeest van de heiligen Petrus en Paulus in de Sint-Pietersbasiliek.  (Foto door Stefano Costantino/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

VATICAAN – 2022/06/29: paus Franciscus leidt de heilige mis voor het hoogfeest van de heiligen Petrus en Paulus in de Sint-Pietersbasiliek. (Foto door Stefano Costantino/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

De leerstellingen van de katholieke kerk zeggen dat het leven begint vanaf het moment van conceptie.

De paus, die sinds de eerste dagen van zijn pausdom een ​​actieve tegenstander van abortus is, heeft vastgehouden aan de orthodoxe doctrines van de katholieke kerk op dit gebied. Eerder vergeleek hij abortus met ‘het inhuren van een huurmoordenaar’ om een ​​kind te vermoorden.

Het Vaticaan prees eerder de Amerikaans Hooggerechtshof voor het staan ​​voor het leven en het terugdraaien van het bijna 50-jarige standpunt van het land over abortus.

PAUS ZEGT DAT DE SAMENLEVING NIET ‘WEET HOE TE LEVEN’ MET HET STIJGENDE AANTAL OUDEREN

VATICAANSTAD, VATICAAN - 29 JUNI: Paus Franciscus vertrekt na de mis voor het Hoogfeest van de Heiligen Peter en Paul in de Vaticaanse Basiliek op 29 juni 2022 in Vaticaanstad, Vaticaanstad.  Paus Franciscus leidde de Heilige Mis voor de Heiligen Petrus en Paulus in de Sint-Pietersbasiliek in aanwezigheid van bisschoppen en kardinalen.  (Foto door Antonio Masiello/Getty Images)

VATICAANSTAD, VATICAAN – 29 JUNI: Paus Franciscus vertrekt na de mis voor het Hoogfeest van de Heiligen Peter en Paul in de Vaticaanse Basiliek op 29 juni 2022 in Vaticaanstad, Vaticaanstad. Paus Franciscus leidde de Heilige Mis voor de Heiligen Petrus en Paulus in de Sint-Pietersbasiliek in aanwezigheid van bisschoppen en kardinalen. (Foto door Antonio Masiello/Getty Images)

In een paar verklaringen moedigde het Vaticaan activisten ook aan om te begrijpen dat ‘pro-life’ betekent dat ze andere kwesties steunen, inclusief alle zaken die het leven bedreigen, zoals wapens, armoede en stijgende moederschapssterftecijfers, meldde Reuters.

“Voor het leven zijn betekent bijvoorbeeld altijd dat je je zorgen maakt als de sterftecijfers van vrouwen als gevolg van het moederschap toenemen”, zegt Andrea Tornielli, hoofdredacteur van het Vaticaan.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Aartsbisschop Vincenzo Paglia, hoofd van de Pauselijke Academie voor het Leven, prees de ontwikkeling als een “uitdaging” voor de hele wereld.

“Het feit dat een groot land met een lange democratische traditie zijn standpunt over deze kwestie heeft veranderd, vormt ook een uitdaging voor de hele wereld”, zei de aartsbisschop.

Lawrence Richard heeft bijgedragen aan dit rapport.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.