Categorieën
Nieuws

Paus Franciscus verwerpt beschuldigingen over ontslag, zegt dat hij Moskou, Kiev wil bezoeken

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

paus Franciscus ontkende beschuldigingen dat hij binnenkort zal aftreden en legde uit dat hij verwacht deze maand Canada te bezoeken en hoopt dan door te reizen naar Moskou en Kiev.

Mediaberichten hebben gesuggereerd dat een aantal evenementen eind augustus, waaronder ontmoetingen met de kardinalen van de wereld om een ​​nieuwe Vaticaanse grondwet te bespreken en een bezoek aan de Italiaanse stad L’Aquila, in de nabije toekomst een ontslag zou kunnen betekenen.

L’Aquila wordt geassocieerd met paus Celestine V, die in 1294 aftrad. Paus Benedictus XVI bezocht de stad vier jaar voor zijn aftreden in 2013.

“Al deze toevalligheden deden sommigen denken dat dezelfde ‘liturgie’ zou gebeuren”, zei Francis in een recent interview met Reuters. “Maar het kwam nooit in me op. Voorlopig niet, voorlopig niet. Echt!”

VERENIGDE NATIES ‘HEEFT GEEN MACHT’, ZEGT PAUS FRANCIS

Paus Franciscus begroet en zegent de kinderen die worden bijgestaan ​​door de Santa Marta Pediatric Dispensary van het Vaticaan in de Paulus VI-zaal.

Paus Franciscus begroet en zegent de kinderen die worden bijgestaan ​​door de Santa Marta Pediatric Dispensary van het Vaticaan in de Paulus VI-zaal.
(Stefano Costantino/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Maar Francis zei, zoals hij al vaker heeft gedaan, dat hij op een dag zou kunnen aftreden als een slechte gezondheid hem onmogelijk zou maken om de kerk te leiden.

Toen hem werd gevraagd wanneer hij geloofde dat zo’n tijd zou aanbreken, zei hij: “We weten het niet. God zal het zeggen.”

Franciscus sprak ook de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Hij zei dat er communicatie is geweest tussen de Vaticaanse minister van Buitenlandse Zaken, kardinaal Pietro Parolin en de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov over een mogelijke reis naar Moskou.

Geen enkele paus heeft ooit een bezoek gebracht aan Moskou, en Franciscus heeft dat herhaaldelijk gedaan bekritiseerd Rusland voor de invasie van Oekraïne. Vorige week beschuldigde Franciscus Moskou van het voeren van een “wrede en zinloze aanvalsoorlog” tegen zijn buurland.

PAUS ZEGT DAT DE SAMENLEVING NIET ‘WEET HOE TE LEVEN’ MET HET STIJGENDE AANTAL OUDEREN

Paus Franciscus spreekt journalisten toe op zijn vlucht terug naar Rome na een tweedaags bezoek aan Fatima, Portugal, 13 mei 2017.

Paus Franciscus spreekt journalisten toe op zijn vlucht terug naar Rome na een tweedaags bezoek aan Fatima, Portugal, 13 mei 2017.
(AP)

Het Vaticaan vroeg enkele maanden geleden oorspronkelijk naar een bezoek, maar volgens Francis zei Moskou dat het niet het juiste moment was.

Francis suggereerde echter dat een reis nu waarschijnlijker is.

“Ik zou willen gaan [to Ukraine]en ik wilde eerst naar Moskou”, zei hij. “We hebben hierover berichten uitgewisseld omdat ik dacht dat als de Russische president me een klein raam zou geven om de zaak van de vrede te dienen…”

“En nu is het mogelijk, nadat ik terug ben uit Canada, is het mogelijk dat ik erin slaag om naar Oekraïne te gaan”, vervolgde hij. “Het eerste is om naar Rusland te gaan om te proberen op de een of andere manier te helpen, maar ik zou graag naar beide hoofdsteden gaan.”

BOOKMAKERS GUNNEN AZIATISCHE OF ZWARTE OPVOLGER VAN PAUS FRANCIS

Paus Franciscus vertrekt na een ontmoeting met jongeren in Havana, Cuba, zondag 20 september 2015.

Paus Franciscus vertrekt na een ontmoeting met jongeren in Havana, Cuba, zondag 20 september 2015.
(AP Foto/Ramon Espinosa)

Francis sprak ook de recente Amerikaans Hooggerechtshof uitspraak die Roe v. Wade vernietigde. Hij zei dat hij de beslissing van de rechtbank respecteerde, maar niet genoeg wist om over de juridische kant van het controversiële onderwerp te spreken.

hij sterk veroordeelde abortushet vergelijken met “het inhuren van een huurmoordenaar”.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

“Ik vraag: is het legitiem, is het juist, om een ​​mensenleven te elimineren om een ​​probleem op te lossen?” hij zei.

De leer van de katholieke kerk zegt dat het leven begint vanaf het moment van conceptie.

Reuters heeft bijgedragen aan dit rapport.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.