Categorieën
Nieuws

Paus Franciscus staat vrouwen in commissie toe om benoeming van bisschoppen te adviseren

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

paus Franciscus is van plan om vrouwen te benoemen in het Dicasterie voor Bisschoppen – het institutionele orgaan dat priesters en bisschoppen aanbeveelt voor promotie binnen de katholieke kerk.

Hoewel paus Franciscus duidelijk is geweest dat vrouwen vanwege de theologie van de kerk nooit als geestelijkheid kunnen en zullen kunnen dienen, heeft hij verschillende belangrijke stappen gezet om vrouwelijke perspectieven in de kerk te brengen. Vaticaan.

Het Dicasterie van Bisschoppen, ook wel bekend als de Congregatie voor Bisschoppen, is de onmiddellijke adviesraad van de paus bij het evalueren van de prestaties van geestelijken. Het dicasterie biedt rapporten en beoordelingen voor toekomstige bisschoppen voordat de uiteindelijke beslissing aan de paus wordt overgedragen.

“Er zullen voor het eerst twee vrouwen worden benoemd in de commissie die bisschoppen kiest in de Congregatie voor Bisschoppen”, zei paus Franciscus. vertelde Reuters in een interview op 2 juli.

VERENIGDE NATIES ‘HEEFT GEEN MACHT’, ZEGT PAUS FRANCIS

Paus Franciscus (Rear C), secretaris van de Congregatie voor Bisschoppen, Italiaanse kardinaal Lorenzo Baldisseri (Rear CL), katholieke prelaten en aanwezigen bidden tijdens de opening van de Speciale Vergadering van de Bisschoppensynode voor het Pan-Amazongebied op 7 oktober , 2019, in het Vaticaan.  (Foto door ANDREAS SOLARO/AFP via Getty Images)

Paus Franciscus (Rear C), secretaris van de Congregatie voor Bisschoppen, Italiaanse kardinaal Lorenzo Baldisseri (Rear CL), katholieke prelaten en aanwezigen bidden tijdens de opening van de Speciale Vergadering van de Bisschoppensynode voor het Pan-Amazongebied op 7 oktober , 2019, in het Vaticaan. (Foto door ANDREAS SOLARO/AFP via Getty Images)

“Ik sta open om (vrouwen) een kans te geven”, zei de heilige vader op een gegeven moment. “”Op deze manier gaan de dingen een beetje open.”

De verhuizing werd al enige tijd verwacht – Francis heeft al een vrouw aangesteld voor verschillende niet-klerikale functies in het Vaticaan. Vorig jaar keurde de paus Zr. Nathalie Becquat, een non van Xaviere, goed als ondersecretaris van het algemeen secretariaat van de Bisschoppensynode.

De paus heeft echter geen duimbreed toegegeven aan vrouwelijke priesters, waarbij hij soms direct activisten tegenwerkt die aandringen op de wijding van vrouwen.

Volgens de katholieke leer wordt van priesters en bisschoppen verwacht dat ze handelen namens Jezus, die een man is. Ze worden verondersteld de opvolgers te zijn van de oorspronkelijke twaalf apostelen, die allemaal door Jezus waren aangesteld en ook mannelijk waren.

In 2019 sprak paus Franciscus tot de Internationale Unie van Algemene Oversten van Vrouwen en zei: “We lopen op een solide, rechtvaardig pad, de weg van Openbaring, we kunnen geen andere weg bewandelen […] dat verandert openbaring en dogmatische uitdrukkingen.”

De paus besloot scherp en zei: “Wij zijn katholiek, maar als iemand van u een andere kerk wil stichten, staat u vrij om te gaan.”

Een foto genomen op 10 februari 2021 op het hoofdkantoor van de Algemene Oversten van de Internationale Unie (UISG) in Rome, toont de Franse katholieke religieuze zuster en lid van de congregatie van Xavieres, Nathalie Becquart, poserend tijdens een ontmoeting met de media.  (Foto door ALBERTO PIZZOLI/AFP via Getty Images)

Een foto genomen op 10 februari 2021 op het hoofdkantoor van de Algemene Oversten van de Internationale Unie (UISG) in Rome, toont de Franse katholieke religieuze zuster en lid van de congregatie van Xavieres, Nathalie Becquart, poserend tijdens een ontmoeting met de media. (Foto door ALBERTO PIZZOLI/AFP via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De bisschop van Rome heeft, na maanden van gezondheidsproblemen en relatieve passiviteit, de afgelopen weken herhaaldelijk de krantenkoppen gehaald via interviews en publieke optredens met schijnbaar hernieuwde kracht.

Paus Franciscus bekritiseerde “ideologische uitbuiting” van de katholieke kerk in een interview met de nieuwsautoriteit van zijn geboorteland.

Paus Franciscus maakte de opmerking vrijdag aan het nationale persbureau van Argentinië, Télam, in een interview. De vragen en discussie werden gevoerd in de moedertaal van paus Franciscus, het Spaans.

De paus maakte onderscheid tussen de nabijheid van de Zuid-Amerikaanse kerk aan de mensen en de politieke corruptie van de kerk.

“Dat veranderde toen mensen zich niet konden uiten, en het werd uiteindelijk een kerk van spoorbazen, met pastorale agenten aan het bevel”, verduidelijkte de paus. “Mensen begonnen zich steeds meer uit te drukken over hun religie en werden uiteindelijk protagonisten van hun eigen verhaal.”

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.