Categorieën
Nieuws

Paus Franciscus noemt Russische invasie van Oekraïne een ‘wrede en zinloze agressieoorlog’

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

paus Franciscus veroordeelde donderdag “gewapende verovering, expansionisme en imperialisme” en noemde Poetins invasie van Oekraïne een “wrede en zinloze aanvalsoorlog”.

“Verzoening tussen gescheiden christenen, als een middel om bij te dragen tot vrede tussen volkeren in conflict, is tegenwoordig een zeer actuele overweging, aangezien onze wereld wordt verstoord door een wrede en zinloze aanvalsoorlog waarin vele, vele christenen met elkaar vechten, ‘, zei de paus tegen een delegatie van orthodoxe leiders.

Eerder deze week veroordeelde de paus een “barbaarse” raketaanval op een Oekraïens winkelcentrum waarbij 18 doden vielen en hij zei dat hij elke dag “lieve en gemartelde Oekraïne” in zijn hart draagt.

Paus Franciscus houdt zijn homilie tijdens een mis op het hoogfeest van Driekoningen in de Sint-Pietersbasiliek op 6 januari 2022 in Vaticaanstad, Vaticaanstad.

Paus Franciscus houdt zijn homilie tijdens een mis op het hoogfeest van Driekoningen in de Sint-Pietersbasiliek op 6 januari 2022 in Vaticaanstad, Vaticaanstad.
(AleVatican Pool/Getty Images)

De opmerkingen van de paus deze week markeren een krachtigere veroordeling van de acties van Rusland sinds Poetin op 24 februari Oekraïne binnenviel.

Hij had vorige maand over de hele wereld wenkbrauwen opgetrokken toen hij aan de Italiaanse krant Corriere della Sera suggereerde dat de “geblaf van de NAVO aan de deur van Rusland’ Rusland mogelijk heeft gedwongen binnen te vallen.

PAUS FRANCIS PREDIKT OVER ‘BREEKBAARHEID’, ‘OLD AGE’ TEGEN GEZONDHEIDSZORG

Toen zei de paus in een interview dat op 18 juni werd gepubliceerd dat de oorlog “misschien op de een of andere manier was uitgelokt of niet is voorkomen”.

“Iemand kan me op dit moment vertellen: maar je bent in gunst van Poetin! Nee, dat zijn ze niet,” vertelde hij aan het jezuïetenblad La Civiltà Cattolica. “Het zou simplistisch en verkeerd zijn om zoiets te zeggen. Ik ben gewoon tegen het reduceren van complexiteit tot het onderscheid tussen goed en slecht, zonder na te denken over wortels en belangen, die erg complex zijn.”

Het Vaticaan heeft geprobeerd relaties te onderhouden met patriarch Kirill, het hoofd van de Russisch-orthodoxe kerk en een belangrijke bondgenoot van Poetin.

Het hoofd van de Russisch-orthodoxe patriarch Kirill, links, en paus Franciscus praten tijdens een bijeenkomst op de luchthaven Jose Marti in Havana, Cuba, in februari 2016.

Het hoofd van de Russisch-orthodoxe patriarch Kirill, links, en paus Franciscus praten tijdens een bijeenkomst op de luchthaven Jose Marti in Havana, Cuba, in februari 2016.
(Adalberto Roque/Poolfoto via AP)

Paus Franciscus en Kirill ontmoetten elkaar in Cuba in 2016, de eerste keer dat een paus en leider van de Russisch-orthodoxe kerk elkaar persoonlijk hebben ontmoet sinds het Grote Schisma in 1054.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De twee zouden elkaar eerder deze maand in Jeruzalem ontmoeten, maar het Vaticaan riep de reis in april af.

Paus Franciscus zei in mei dat Kirill moet oppassen dat hij “zich niet transformeert in de misdienaar van Poetin”. kritiek van de Russisch-Orthodoxe Kerk.

Reuters heeft bijgedragen aan dit rapport.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.