Categorieën
Nieuws

Overvolle lijst van kandidaten in mix om Boris Johnson op te volgen zonder ‘duidelijke erfgenaam’

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Met VK Premier Boris Johnson terugtreden als in de herfst, een overvolle lijst van kandidaten wacht om zijn plaats mogelijk in te nemen.

“Het interessante aan de huidige situatie is dat er geen duidelijke erfgenaam is die Boris kan overnemen”, vertelde Alan Mendoza, medeoprichter en uitvoerend directeur van The Henry Jackson Society, donderdag aan Fox News.

Nu de Conservatieve Partij nog steeds de controle heeft over de Britse regering na het winnen van een meerderheid tijdens de verkiezingen van 2019, zal de volgende premier lid van de partij zijn. Maar welk lid van de partij het van Johnson zal overnemen, staat nog ter discussie, met kandidaten zoals voormalig bondskanselier Rishi Sunak, minister van Handel Penny Mordaunt en minister van Defensie Ben Wallace die worden gezien als potentiële favorieten om de volgende leider van het land te worden.

De gokmarkten geven momenteel de voorkeur aan Wallace, wiens leiderschap van de Britse reactie tijdens Russische invasie van Oekraïne heeft lof gekregen, volgens de kansen die zijn vrijgegeven door Sky Bet. Sky Bet beschouwt Sunak als de tweede meest waarschijnlijke kandidaat, terwijl Mordaunt als derde incheckt op de goksite.

UK PRIME MINISTER BORIS JOHNSON KONDIGT ONTSLAG AAN

Britse premier Boris Johnson.

Britse premier Boris Johnson.
(REUTERS/Peter Nicholls)

Andere goksites hebben Wallace op de derde plaats achter Sunak en Mordaunt. Sunak, die ontslag nam Johnson’s kabinet eerder deze week, wordt gezien als een potentieel fiscaal verantwoordelijke leider die de financiën van het land op het goede spoor kan krijgen, terwijl Mordaunt een opkomende figuur is in de partij die tussen 1997 en 2010 een kiesdistrict van de Labour Party omdraaide en haar achtergrond heeft gebruikt als een pitch om een ​​beroep te doen op de arbeidersklasse kiezers van het land.

Opiniepeilingen laten een soortgelijk beeld zien als de betere markten, met één onderzoek waaruit blijkt dat Wallace het peloton leidt als de voorkeur van leden van de Conservatieve Partij. Mordaunt en Sunak volgen op de voet, terwijl lange shots zoals Liz Truss, Jeremy Hunt en Nadhim Zahawi allemaal wat steun krijgen.

“Geen enkele peiling voor opvolgers laat zien wat voor soort voorsprong hij heeft” [Johnson] had bij de laatste leiderschapsverkiezingen, hetzij intern binnen de partij of extern in het land’, zei Mendoza.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De keuze zal van cruciaal belang zijn voor de Conservatieve Partij, en er wordt steeds meer gespeculeerd dat algemene verkiezing zou dit jaar al gebeld kunnen worden. Hoewel de gokkansen geloven dat het onwaarschijnlijk is dat dit tot 2023 zal gebeuren, zei Mendoza dat de volgende leider zal proberen een visie aan de kiezers te presenteren.

“De partij zelf zal op zoek zijn naar competentie, stabiliteit en een duidelijke visie van de volgende leider in plaats van ideologie en als de winnaar dit kan waarmaken, hebben ze een zeer goede kans om ook de volgende algemene verkiezingen te winnen.” hij zei.[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.