Categorieën
Nieuws

Oorlog in Oekraïne: Amerikaanse tiener vervoert 54 zakken medische benodigdheden voor Oekraïense militairen

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Een 17-jarige uit New York City hielp bij het organiseren en medische benodigdheden leveren aan Oekraïne in een poging om de steun voor de verdediging van het land tegen de Russische invasie te versterken.

“Ik was meer op zoek om vluchtelingen te helpen”, vertelde Matthew Gelling aan Fox News Digital. “Dat was ongeveer wat ik wilde doen met ‘Oekraïne Vrienden’, maar toen ik de meer militaire kant ervan leerde kennen… hoe belangrijk ze zijn, levens redden… realiseerde ik me niet hoeveel impact de medische voorraden had op de militaire operaties.”

“Dat was een van de dingen waar ik aangenaam verrast mee was.”

Gelling zamelde aanvankelijk geld in via een inzamelingsactie voor honkbal, genaamd ‘Hits for Hope’ regisseerde zijn fondsenwerving om de Oekraïense vluchtelingen te helpen. Gelling is van Oekraïense afkomst, waardoor de zaak hem dierbaar is.

HIER IS HOE EEN AMERIKAANSE DIERENARTS WERKT OM DE MEEST KWETSBARE OEKRANE TE REDDEN

Toen hij eenmaal het geld had, had Gelling een manier nodig om het te regisseren, en zo kwam hij in contact met Oekraïne Friends. De groep, opgericht kort nadat de invasie in 2022 begon, bestaat uit veteranen, gezondheidswerkers en ondernemers die tijd en moeite steken in het ondersteunen van de Oekraïners met welke middelen dan ook.

“Ik kwam ‘Oekraïne Vrienden’ tegen en ik wilde meer doen,” legde Gelling uit, terwijl een vriend van de familie hem in hun richting wees. “Ik wilde meer gaan doen, dus ik gaf mijn geld aan die organisatie en ging op reis om medische benodigdheden te bezorgen.”

Gelling wilde eerst vluchtelingen steunen, maar de behoefte aan militaire medische benodigdheden leek dringender. Hij reisde in de loop van een week naar het magazijn van de liefdadigheidsinstelling op Long Island, waar hij hielp met het inpakken en klaarmaken van de benodigdheden voor transport voordat hij eropuit ging om de benodigdheden zelf af te leveren.

Van daaruit reed hij de voorraden naar Oekraïne vanuit Polenwaar hij met eigen ogen zag hoe de vluchtelingen leden onder de trauma’s van de oorlog.

NAVO ZWEEERT NIEUWE TOPCOMMANDANT IN, VERWELKOMT FINLAND, ZWEDEN

Het moeilijkste voor Gelling was de communicatie gedurende het hele proces.

“Ik doe veel vrijwilligerswerk met mijn eigen gemeenschap, en het is over het algemeen vrij eenvoudig omdat ik gewoon een beetje kan communiceren alsof ik moet nadenken over hoe je communiceert,” zei Gelling.

“In het begin was het een uitdaging, en ik denk dat we het tegen het einde in het kinderziekenhuis min of meer hebben kunnen overwinnen… er voor mensen,” voegde hij eraan toe.

ERNST NEEMT PUTIN TEGEN, WERELDWIJD VOEDSELSCHORT IN DRUK OM DE ZWARTE ZEE TE MIJNEN

Gellings reis vond plaats van 24 tot 30 juni, en nu hij terug is in New York, is hij van plan te blijven helpen waar mogelijk – inclusief een andere reis naar Oekraïne deze zomer.

“Ik ga tassen inpakken en laden voor andere Oekraïners omdat het magazijn een uur buiten de stad ligt, dus ik ga er in de zomer een paar keer heen en blijf gewoon helpen”, zei hij.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Ukraine Friends heeft bijna 100 commerciële vluchten geboekt om meer dan 100 ton medische benodigdheden naar Oekraïne te vervoeren, waaronder meer dan 25.000 individuele EHBO-koffers naar de frontlinies. De levering van de familie Gelling is de vierde levering die het goede doel heeft georganiseerd, vertelde een woordvoerder aan Fox News Digital.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.