Categorieën
Nieuws

Oekraïners zetten zich schrap voor door Wit-Rusland geleide landinvasie in juli, waardoor de oorlog van Poetin escaleert

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Dodelijke oorlog Rusland woedt voort Oost- en Zuid-Oekraïnemaar Oekraïners in het noorden en westen zetten zich nu schrap voor een nieuwe strijd, omdat de bezorgdheid toeneemt dat Wit-Rusland medio juli een landinvasie zou kunnen lanceren.

Na de eerste pogingen van Rusland om de hoofdstad Kiev in te nemen en de daaropvolgende terugtrekking uit het noorden, Oekraïners hebben hun best gedaan om terug te keren naar het normale leven.

Anastasiya Koval, een Oekraïense Amerikaan die net is teruggekeerd uit Lviv, zei dat bars, restaurants en winkels ongeveer een maand nadat Moskou was binnengevallen in wat de Russische president Vladimir Poetin een “speciale militaire operatie” noemde, weer open gingen.

ZELENSKYY ZEGT WIT RUSLAND BETROKKENHEID IN OORLOG MET RUSLAND KAN WORDEN VERMIJDEN

Oekraïense militairen klimmen op een gevechtsvoertuig buiten Kiev, Oekraïne, zaterdag 2 april 2022. Terwijl Russische troepen zich terugtrekken uit de hoofdstad van Oekraïne, creëren terugtrekkende troepen een "catastrofaal" situatie voor burgers door mijnen rond huizen, achtergelaten apparatuur en "zelfs de lichamen van de doden," President Volodymyr Zelenskyy waarschuwde zaterdag.

Oekraïense militairen klimmen op een gevechtsvoertuig buiten Kiev, Oekraïne, zaterdag 2 april 2022. Terwijl Russische troepen zich terugtrekken uit de hoofdstad van Oekraïne, creëren terugtrekkende troepen een “catastrofale” situatie voor burgers door mijnen achter te laten rond huizen, achtergelaten uitrusting en ” zelfs de lichamen van de doden”, waarschuwde president Volodymyr Zelenskyy zaterdag.
(AP Foto/Vadim Ghirda)

“De economie moet blijven draaien”, vertelde Koval aan Fox News Digital. “Het is een heel vreemd gevoel, je hebt posten, je hebt soldaten die met geweren rondlopen. Er zijn zandzakken. Gebouwen zijn bedekt, monumenten zijn bedekt.

“Het is zeker oorlogstijd”, voegde ze eraan toe.

Koval, die vorige week terugkeerde naar de VS nadat ze haar moeder uit Lviv had opgehaald, zei dat de luchtalarmsirenes drie tot vier keer per dag afgingen terwijl ze daar was.

“Mensen hebben zich gewoon aangepast”, zei ze. “Het is zo ver gekomen dat niemand er nog op reageert.”

De dreiging die de oorlog in Oekraïne poses zijn Oekraïners niet ontgaan die het grootste Europese conflict sinds de Tweede Wereldoorlog doormaken, en er wordt steeds meer gebabbeld dat Wit-Rusland zich officieel bij de oorlog zal voegen en medio juli een grondinvasie zal lanceren.

Vorige week werden voor het eerst sinds het begin van de oorlog in februari Russische raketten afgevuurd op Oekraïense doelen vanuit Wit-Russisch grondgebied.

Het blijft onduidelijk of Wit-Rusland officieel deelneemt aan de oorlog, maar de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft Poetin herhaaldelijk gesteund en heeft zondag tegen Wit-Russische media gezegd dat hij de invasie van Moskou door Moskou “vanaf de eerste dag” heeft gesteund.

Het hernieuwde Russische bombardement in Noord- en West-Oekraïne is de afgelopen weken toegenomen, ondanks herhaalde Russische beweringen dat de militaire operatie erop gericht is “volledige controle” over Oost- en Zuid-Oekraïne te krijgen.

“Ik weet niet of Wit-Rusland daadwerkelijk zal binnenvallen” [or] als het een schriktactiek is”, zei Koval, met het argument dat het ook een truc zou kunnen zijn om Kiev aan te moedigen soldaten van zijn frontlinies te verwijderen, wat Rusland in staat zou stellen terrein te winnen.

Een vrouw gehuld in een Oekraïense vlag woont de begrafenis bij van activist en soldaat Roman Ratushnyi in Kiev, Oekraïne, zaterdag 18 juni 2022. Ratushnyi stierf in een gevecht in de buurt van Izyum, waar Russische en Oekraïense troepen vechten om de controle over het gebied.

Een vrouw gehuld in een Oekraïense vlag woont de begrafenis bij van activist en soldaat Roman Ratushnyi in Kiev, Oekraïne, zaterdag 18 juni 2022. Ratushnyi stierf in een gevecht in de buurt van Izyum, waar Russische en Oekraïense troepen vechten om de controle over het gebied.
(AP)

PUTIN DRUKT NAAR RUSLAND, WIT-RUSLAND EEN ZICH NA DE UITBREIDING VAN DE NAVO

Koval, die familieleden aan de frontlinie heeft en bejaarde grootouders die nog steeds in Lviv zijn, helpt de oorlogsinspanningen via een door een familie gerunde non-profitorganisatie die bekend staat als Het kwaad kan de hemel niet binnengaan – een liefdadigheidsinstelling gerund door haar vader, Ihor Kovaldie Oekraïense troepen voorziet van de broodnodige uitrusting.

Kovals vader werd geboren in Oekraïne en diende in het Sovjetleger voordat het in 1992 werd opgeheven. Later verhuisde hij naar de VS om zijn gezin te stichten.

Hij heeft de Oekraïense strijdkrachten geholpen sinds de invasie van Rusland in 2014 en gebruikt zijn contacten op de grond om uitrusting van frontliniejagers te krijgen, zoals helmen, kogelvrije vesten, waterfilters, laarzen, tourniquetkits en andere medische benodigdheden.

Koval legde uit dat vanwege de omvang van de oorlog de Oekraïense regering slechts in staat is om in ongeveer 65% van de basisbehoeften te voorzien.

OEKRANE BESCHULDIGT RUSLAND VAN HET IN DE OORLOG BRENGEN VAN WIT-RUSLAND NA DE Lancering van raketten UIT NOORDELIJKE BUURT

Een moeder omhelst haar zoon die ontsnapte uit de belegerde stad Mariupol en op zondag 20 maart 2022 aankwam op het treinstation in Lviv, West-Oekraïne.

Een moeder omhelst haar zoon die ontsnapte uit de belegerde stad Mariupol en op zondag 20 maart 2022 aankwam op het treinstation in Lviv, West-Oekraïne.
(AP)

De overige 35% moet met persoonlijke middelen of met organisatorische hulp worden ingekocht.

“Hij voelt dat het zijn plicht is, zijn plicht om zijn land te helpen verdedigen. Hij is veel waardevoller, niet achter een geweer, maar achter een bureau, omdat hij vloeiend vier talen spreekt: Pools, Oekraïens, Russisch en Engels. Dat is op dit moment zo’n waardevol bezit ‘, zei Koval.

“Hij coördineert zoveel logistiek[ally] en hij past letterlijk jongens aan die anders dood zouden zijn”, voegde ze eraan toe.

Westerse functionarissen hebben gepleit voor het vermogen van Oekraïne om Russische troepen af ​​te houden en een einde te maken aan wat velen denken dat Poetin dacht dat een snelle operatie zou zijn.

Ondanks de toenemende winst die Rusland heeft geboekt in het oosten en zuiden, zei Koval dat Oekraïners ervan overtuigd blijven dat ze uiteindelijk zullen winnen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

“Het is barbaars. Het is ongezien op elk niveau,” zei ze. Maar voegde eraan toe: “We gaan winnen. Dit is wat iedereen zegt: we gaan winnen, maar wanneer en tegen welke prijs?

“Het punt is dat het moreel altijd de middelen zal verslaan”, vervolgde ze. “Rusland heeft veel middelen en we hebben veel moreel.”

Koval erkende dat de deelname van Wit-Rusland aan de oorlog waarschijnlijk zou resulteren in een nog groter verlies aan mensenlevens en infrastructuur, maar ze herhaalde: “Het moreel zal altijd de hulpbronnen verslaan. Elke keer weer.”

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.