Categorieën
Nieuws

Oekraïne heft vlag boven Snake Island in oorlogsgewin

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Oekraïense troepen hebben donderdag opnieuw hun vlag over de berucht Slangeneiland een week nadat Rusland zijn soldaten had teruggetrokken van het zeer omstreden eiland in de Zwarte Zee.

In een video gepost op Twitter door Andriy Yermak, stafchef van Oekraïense president Volodymyr Zelenskyyzijn drie soldaten te zien bij een grote Oekraïense vlag die is opgericht in de buurt van een gebouw dat lijkt te zijn geraakt door beschietingen.

De soldaten gingen verder met het plaatsen van grote stukken puin van de vernietigde structuur om de vlaggenmast op zijn plaats te houden.

Op deze foto, die op donderdag 7 juli 2022 door het Oekraïense ministerie van Defensie is verstrekt, installeren Oekraïense soldaten de staatsvlag op Snake Island, in de Zwarte Zee.

Op deze foto, die op donderdag 7 juli 2022 door het Oekraïense ministerie van Defensie is verstrekt, installeren Oekraïense soldaten de staatsvlag op Snake Island, in de Zwarte Zee.
(Persbureau van het Oekraïense ministerie van Defensie via AP)

RUSSISCHE KRACHTEN ‘SNELLE EVACUATIE’ BEROEMD SLANGEILAND, ZEGT OEKRAENSE MILITAIRE

“Meer van dit soort video’s in het vooruitzicht van Oekraïense steden die momenteel tijdelijk worden bezet”, zei Yermak in zijn tweet. “We moeten meer vertellen over de overwinningen van Oekraïne op Rusland. Snake Island is zo’n overwinning.”

Woordvoerder van de Odessa Oblast Military Administration Serhiy Bratsjoek plaatste soortgelijke afbeeldingen op Telegram en zei: “Het Oekraïense leger heeft de Oekraïense vlag gehesen op de Zmiinyi [Snake] Eiland”.

Hij voegde een foto toe van Oekraïense soldaten die de vlag ondertekenen met een inscriptie met de tekst: “Houd in gedachten, ‘Russisch oorlogsschip’, Zmiinyi Island is Oekraïne”, aldus een vertaling van de Oekraïense nieuwszender Pravda.

OEKRANE OORLOGSSLACHTOFFER GEMONTEERD DOOR RUSSISCHE MILITAIRE MAANDEN LATER HERSTEL

Het hoofd van het militaire bestuur van de Oblast Odessa, Maksym Marchenko, ondertekende zijn naam onder het bericht.

Moskou heeft vorige week haastig zijn troepen teruggetrokken van het eiland na een nachtelijke raketaanval door Oekraïense troepen die het eiland tegen de ochtend in zwarte rook hadden achtergelaten.

Russische functionarissen beweerden later dat ze het eiland hadden verlaten als een “gebaar van goede wil”, terwijl de VN en internationale partners ernaar streven om de scheepvaartroutes in de Zwarte Zee veilig te stellen om een ​​groeiende voedseltekortcrisis te beteugelen.

Hoewel het Russische ministerie van Defensie donderdag beweerde dat ze Snake Island hadden aangevallen kort nadat de vlag was opgericht met hoge-precisieraketten.

Op deze foto, die op donderdag 7 juli 2022 door het Oekraïense ministerie van Defensie is verstrekt, installeren Oekraïense soldaten de staatsvlag op Snake Island, in de Zwarte Zee.  Het Oekraïense leger keerde de vlag van Oekraïne terug naar het eiland, dat al enige tijd onder controle was van Russische troepen.

Op deze foto, die op donderdag 7 juli 2022 door het Oekraïense ministerie van Defensie is verstrekt, installeren Oekraïense soldaten de staatsvlag op Snake Island, in de Zwarte Zee. Het Oekraïense leger keerde de vlag van Oekraïne terug naar het eiland, dat al enige tijd onder controle was van Russische troepen.
(Persbureau van het Oekraïense ministerie van Defensie via A)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Het ministerie beweerde dat sommige militairen die met de vlag werden gezien “vernietigd” waren, terwijl de anderen zich terugtrokken.

Fox News kon de beweringen van Rusland niet onmiddellijk verifiëren.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.