Categorieën
Nieuws

Oekraïense raketaanval doodt drie in Rusland, beweert het Kremlin

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Een Oekraïense raketaanval trof een woonwijk in de stad Belgorod, waarbij naar verluidt drie mensen omkwamen en meer dan een dozijn gebouwen beschadigd raakten, beweerden de Russische autoriteiten zondag.

Belgorod is een Russische stad op minder dan 80 kilometer van de Oekraïense grens. Volgens Reuters is het een van de weinige Russische steden die herhaaldelijk raketaanvallen van Oekraïense troepen heeft gezien.

Regionale gouverneur Vyacheslav Gladkov maakte bekend dat drie mensen zijn gedood tijdens de staking en dat er ten minste vier gewond zijn geraakt. De explosie beschadigde ook ongeveer 40 gebouwen.

Oekraïense functionarissen hebben nog niet op de beschuldiging gereageerd.

NAVO-TOP TEST HET VASTSTELLING VAN BIDEN OM PUTIN TE VERSLAAN EN DRUK OP ERDOGAN TE DRUKKEN

De vermeende aanval komt dagen later Russische troepen vuurden raketten af in een winkelcentrum vol Oekraïners.

Brandweerlieden van de Oekraïense staatshulpdienst werken aan het weghalen van puin in een winkelcentrum dat op dinsdag 28 juni is verbrand na een raketaanval in Krementsjoek, Oekraïne.

Brandweerlieden van de Oekraïense staatshulpdienst werken aan het weghalen van puin in een winkelcentrum dat op dinsdag 28 juni is verbrand na een raketaanval in Krementsjoek, Oekraïne.
(AP/Efrem Loekatski)

Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy hebben Russische luchtaanvallen maandag een winkelcentrum in Krementsjoek getroffen.

Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy hebben Russische luchtaanvallen maandag een winkelcentrum in Krementsjoek getroffen.
(Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy Telegram)

Oekraïense president Volodymyr Zelensky beweert op het moment van de aanval waren ongeveer 1.000 burgers in het winkelcentrum. Volgens berichten zijn tijdens de aanval minstens 18 mensen omgekomen en raakten 59 anderen gewond.

OEKRANE PROCESSEN VOOR OORLOGSMIDDELEN: RUSSISCHE SOLDATEN LEREN HUN STRAFWERKINGEN

Zelensky veroordeelde de aanslag als “een van de meest gedurfde terroristische aanslagen in de Europese geschiedenis”.

President Joe Biden en andere wereldleiders hebben de afgelopen maanden de Russische president Vladimir Poetin als oorlogsmisdadiger aan de kaak gesteld. Biden riep Poetin op om in april een officieel proces voor oorlogsmisdaden te ondergaan.

De Biden-administratie beschuldigde het regime van Poetin van het martelen van een elektrocuterende Oekraïners in een verklaring vorige week.

“Dit jaar zijn we geschokt door de gruwelijke daden van Russische troepen in Oekraïne, waaronder meerdere, geloofwaardige berichten over martelingen zoals afranselingen, elektrische schokken en schijnexecuties”, schreef Biden in een verklaring.

Het Internationaal Strafhof (ICC) opende zijn grootste onderzoek ooit in vermeende oorlogsmisdaden eind mei.

Het ICC werkt als onderdeel van een Join Investigation Team samen met Oekraïense, Poolse en Litouwse aanklagers. De juridische afdeling van de Europese Unie, Eurojust, doet ook mee.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Beschuldigingen van oorlogsmisdaden ontstonden nadat de Russische terugtrekking uit de buurt van Kiev onthulde dat Bucha, een stad in het gebied, Russische troepen doden maar liefst 400 burgers en anderen dwingen massagraven te graven.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.