Categorieën
Nieuws

Noord-Korea geeft ‘buitenaardse dingen’ nabij grens met Zuid de schuld van COVID-uitbraak

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Noord-Korea claimde vrijdag dat de eerste COVID-19-uitbraak in het land begon met patiënten die ‘buitenaardse dingen’ aanraakten in de buurt van de grens met Zuid-Korea, waardoor de schuld voor de golf van infecties in het geïsoleerde land blijkbaar op de buurman werd verschoven.

Het noorden kondigde de resultaten van een onderzoek aan en beval mensen om “waakzaam om te gaan met buitenaardse dingen die door de wind en andere klimaatfenomenen en ballonnen in de gebieden langs de demarcatielijn en grenzen komen”, aldus het officiële persbureau KCNA.

Het agentschap noemde Zuid-Korea niet direct, maar Noord-Koreaanse overlopers en activisten hebben al tientallen jaren ballonnen vanuit het zuiden over de zwaar versterkte grens gevlogen, met pamfletten en humanitaire hulp.

NOORD-KOREA RAPPORTEERT EEN ANDERE UITBRAAK VAN DE ZIEKTE TEGEN DE COVID-19-GOLF

Het ministerie van Eenwording van Zuid-Korea, dat inter-Koreaanse zaken behandelt, zei dat er “geen mogelijkheid” was voor het virus het noorden binnenkomen via folders over de grens.

Mensen kijken naar een tv die een nieuwsbericht uitzendt over de COVID-19-uitbraak in Noord-Korea, op een treinstation in Seoel, Zuid-Korea, op 17 mei 2022.

Mensen kijken naar een tv die een nieuwsbericht uitzendt over de COVID-19-uitbraak in Noord-Korea, op een treinstation in Seoel, Zuid-Korea, op 17 mei 2022.

Volgens KCNA vertoonden een 18-jarige soldaat en een vijfjarige kleuter die begin april contact hadden opgenomen met de niet-geïdentificeerde materialen “in een heuvel rond kazernes en woonwijken” in het oostelijke graafschap Kumgang symptomen en testten later positief voor het coronavirus.

De KCNA zei dat alle andere koortsgevallen die tot half april in het land werden gemeld, te wijten waren aan andere ziekten, maar het ging niet verder.

“Het is moeilijk te geloven De claim van Noord-Koreawetenschappelijk gezien, aangezien de kans dat het virus zich door objecten verspreidt vrij klein is”, zegt Yang Moo-jin, een professor aan de University of North Korean Studies in Seoul.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention zeggen dat het risico dat mensen besmet raken met COVID door contact met besmette oppervlakken of objecten over het algemeen als laag wordt beschouwd, hoewel het mogelijk is.

Het noorden zei ook dat de eerste twee patiënten begin april de niet-gespecificeerde objecten in de oostelijke stad aanraakten, maar de eerste keer dat bekend is dat een groep overlopers dit jaar ballonnen over de grens heeft gestuurd, was eind april vanuit de westelijke Gimpo-regio.

De eerste bekentenis van een COVID-uitbraak door het noorden kwam maanden nadat het de sinds begin 2020 afgedwongen grensvergrendelingen had versoepeld om de goederentreinactiviteiten met China te hervatten.

Maar het zou moeilijk zijn geweest voor Pyongyang wijst met de vinger naar Chinazei Lim Eul-chul, een professor aan het Institute for Far Eastern Studies aan de Kyungnam University.

“Als ze tot de conclusie waren gekomen dat het virus uit China kwam, hadden ze de quarantainemaatregelen in het grensgebied moeten verscherpen in een verdere tegenslag voor de handel tussen Noord-Korea en China”, zei Lim.

Noord-Korea verklaart mogelijk COVID-19-overwinning: ‘Het wint altijd’

Het noorden heeft beweerd dat de COVID-golf tekenen van afname vertoont, hoewel experts vermoeden dat er te weinig wordt gerapporteerd in de cijfers die zijn vrijgegeven via door de overheid gecontroleerde media.

Noord-Korea meldde vrijdag 4.570 meer mensen met koortssymptomen, met een totaal aantal koortspatiënten sinds eind april op 4,74 miljoen.

Pyongyang heeft het aantal koortspatiënten per dag aangekondigd zonder te specificeren of ze COVID hadden opgelopen, blijkbaar vanwege een gebrek aan testkits.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.