Categorieën
Nieuws

Noord-Korea beschuldigt VS van het creëren van ‘Asia-Style NATO’ om Kim Jong Un . omver te werpen

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Noord Korea heeft de VS beschuldigd van het creëren van een “NAVO in Azië-stijl” in een poging om dictator Kim Jong Un zondag laat omver te werpen.

De Noord-Koreaanse regering noemde militaire samenwerking tussen de VS en bondgenoten in Japan en Zuid-Korea. De klachten van het regime weerspiegelen China’s veroordeling van de nieuwe gerevitaliseerde Quad alliantiewaaronder de VS, Japan, India en Australië.

“Terwijl de Verenigde Staten schaamteloos gezamenlijke militaire oefeningen houden met Japan en Zuid-Korea, zetten ze een volwaardige stap om een ​​NAVO in Aziatische stijl op te richten”, schreef het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

“Dit bewijst de hypocrisie van de Amerikaanse retoriek van ‘diplomatiek engagement’ en ‘dialoog zonder voorwaarden’, terwijl het tegelijkertijd opnieuw onthult dat er geen verandering is in de Amerikaanse ambitie om ons systeem met geweld omver te werpen”, vervolgde de verklaring.

NOORD-KOREA MAAKT VOORBEREIDINGEN VOOR MOGELIJKE KERNCENTRALE: AMBTENAREN

De Amerikaanse president Joe Biden ontmoet de Chinese president Xi Jinping tijdens een virtuele top vanuit de Roosevelt Room van het Witte Huis in Washington, DC, 15 november 2021. (Foto door MANDEL NGAN / AFP)

De Amerikaanse president Joe Biden ontmoet de Chinese president Xi Jinping tijdens een virtuele top vanuit de Roosevelt Room van het Witte Huis in Washington, DC, 15 november 2021. (Foto door MANDEL NGAN / AFP)
(Foto door MANDEL NGAN/AFP via Getty Images)

De regering van president Joe Biden heeft de militaire samenwerking met Aziatische bondgenoten opgevoerd, aangezien China steeds agressiever is geworden jegens Taiwan en Noord-Korea nadert een potentiële kernproef.

AUSTRALI ZEGT DAT CHINA MILITAIRE VLIEGTUIG OVER DE ZUID-CHINA ZEE ONDERSCHEPT heeft, waardoor het gedwongen is terug te keren naar de basis

China veroordeelde eerder dit jaar de Quad-alliantie als een poging om een ​​”Aziatische NAVO” te vormen.

In tegenstelling tot de NAVO komen Quad-leden echter alleen overeen om economisch samen te werken en ondertekenen ze geen wederzijds defensiepact.

De regering van Biden was onvermurwbaar dat de organisatie “niet de nieuwe NAVO” was toen ze het partnerschap vorig jaar voor het eerst aankondigde.

“De Quad is geen militaire alliantie; het is geen nieuwe NAVO, ondanks een deel van de propaganda die er is”, zei de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan destijds. “Wat het is, is een kans voor deze vier democratieën om als groep, en ook met andere landen, samen te werken aan fundamentele kwesties van economie, technologie, klimaat en veiligheid.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Niettemin hebben de VS de afgelopen maanden hun militaire samenwerking met Zuid-Korea en Japan versterkt. De VS namen voor het eerst in vier jaar eerder in juni een vliegdekschip, de USS Ronald Reagan, deel aan hun militaire oefeningen met Zuid-Korea.

Het nucleair aangedreven schip van 100.000 ton is een van de Amerikaanse marine elf vliegdekschepen.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.