Categorieën
Nieuws

Nieuwe president Zuid-Korea waarschuwt KJU dat hij provocaties zal ‘straffen’

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

De Zuid-Koreaanse president Yoon Seok Youl waarschuwde de Noord-Koreaans regime dat zijn leger woensdag snel alle provocaties uit het noorden zal “straffen”.

De ongewoon onbezonnen verklaring komt al snel als de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong Un doorgaat met het uitvoeren van tests met ballistische raketten en mogelijk een nucleaire test plant.

“Ten eerste moeten we Noord-Korea snel en onvermurwbaar straffen in geval van provocaties door Noord-Korea”, zei president Yoon tijdens een bijeenkomst tegen militaire functionarissen. “De bescherming van de veiligheid, eigendommen, territorium en soevereiniteit van het volk is de fundamentele missie van het leger.”

De natie zwoer eind juni in een dramatische verklaring “wraak” te nemen op Zuid-Korea en de VS. De verklaring kwam toen het regime van Kim de verjaardag markeerde van het begin van de Koreaanse oorlog.

NOORD-KOREA BRANDT BALLISTISCHE RAKET NA NUCLEAIRE DREIGINGEN

Een tv-scherm toont een bestandsbeeld van de raketlancering van Noord-Korea tijdens een nieuwsprogramma op het treinstation van Seoul in Seoul, Zuid-Korea, zondag 30 januari 2022. Noord-Korea heeft zondag afgevuurd wat de krachtigste raket leek te zijn die het heeft getest sinds de Amerikaanse president Joe Biden aantrad, omdat het zijn oude spelboek in brinkmanship nieuw leven inblaast om concessies af te dwingen van Washington en buren te midden van een langdurige patstelling in de diplomatie.  (AP Foto/Ahn Young-joon)

Een tv-scherm toont een bestandsbeeld van de raketlancering van Noord-Korea tijdens een nieuwsprogramma op het treinstation van Seoul in Seoul, Zuid-Korea, zondag 30 januari 2022. Noord-Korea heeft zondag afgevuurd wat de krachtigste raket leek te zijn die het heeft getest sinds de Amerikaanse president Joe Biden aantrad, omdat het zijn oude spelboek in brinkmanship nieuw leven inblaast om concessies af te dwingen van Washington en buren te midden van een langdurige patstelling in de diplomatie. (AP Foto/Ahn Young-joon)

“Verontrust door de steeds groter wordende nationale kracht van de [Democratic People’s Republic of Korea]zijn ze nu als nooit tevoren vastbesloten om de anti-DVK-agressiebewegingen te maken, in alliantie met de Zuid-Koreaanse marionettenstrijdkrachten en de Japanse reactionairen’, schreef de Noord-Koreaanse nieuwsorganisatie KCNA, volgens een vertaling van een waakhond.

NOORD-KOREA KAN COVID-19 OVERWINNING VERKLAREN: ‘HET WINT ALTIJD’

“Zo’n onbeschaamd gedrag van de VS voedt de woede en wraak van het Koreaanse volk”, ging het verder. “De wreedste vernietigingsoorlog ooit in de wereldgeschiedenis van oorlogen, gepleegd door de VS-imperialisten, kan nooit worden vergeten, hoeveel water er ook onder de brug stroomt. Het zet nog steeds de haat van het Koreaanse volk tegen de VS-imperialisten aan.”

Volgens de inlichtingendienst staat Noord-Korea op het punt om zijn zevende kernproef ooit uit te voeren. Het regime heeft regelmatig ballistische rakettests in recente jaren.

Het regime van Kim vuurde drie ballistische raketten af in de zee bij Japan in de dagen voorafgaand aan de reis van president Joe Biden naar Azië in mei. Het regime voerde nog een vlaag van rakettests uit toen Biden zijn reis afsloot.

“De aanhoudende provocaties van Noord-Korea kunnen alleen maar leiden tot een sterkere en snellere gecombineerde afschrikking tussen Zuid-Korea en de VS en kunnen het internationale isolement van Noord-Korea alleen maar verdiepen”, zei de Zuid-Koreaanse regering destijds in een verklaring. “[Our] regering blijft constant paraat om krachtig en effectief te reageren op elke vorm van Noord-Koreaanse provocatie.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De Koreaanse Oorlog bereikte op 27 juli 1953 een wapenstilstandsakkoord met Korea, verdeeld in Noord en Zuid. De twee naties blijven tot op de dag van vandaag in een impasse langs de 38e breedtegraad.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.