Categorieën
Lifestyle

Moestuinbakken maken van Douglas hout

[ad_1]

Er gaat weinig boven eten uit eigen tuin. De smaak van zelfgekweekte groenten en kruiden is namelijk niet te evenaren. Veel mensen vinden het echter spannend om te beginnen met moestuinieren. Geen groene vingers en twee linkerhanden? Dat hoeft geen probleem te zijn. Een goede moestuinier beschikt namelijk vooral over een portie basiskennis. 

Door te kiezen voor moestuinbakken gemaakt van een duurzame houtsoort, zoals Douglas hout, ligt een vliegende start voor iedereen binnen handbereik.  

Geld besparen met moestuinieren

Met snel stijgende voedselprijzen is er alle reden om juist nu te beginnen met het opzetten van een moestuin. Zo kan men mogelijk kosten besparen op levensonderhoud. Bovendien bevatten verse producten zoals die in veel supermarkten te koop zijn, steeds minder vitamines en mineralen, te wijten aan uitgeputte landbouwgronden.

Niet iedereen beschikt echter over een eigen stukje grond om te beginnen met kweken, die ook qua aarde, voedingswaarde en ligging aan de eisen voldoet. Dan is de keuze voor moestuinbakken al gauw gemaakt.

Voordelen van moestuinbakken

Het gebruikmaken van moestuinbakken vergeleken met zaaien in de volle grond gaat gepaard met de nodige voordelen.

Door te kiezen voor deze bakken kan er bijvoorbeeld op stahoogte gewerkt worden. Zo is er eenvoudiger te zaaien, water te geven, onkruid te verwijderen en te oogsten.

Ook neemt de kans af dat planten worden aangetast door slakken en ander ongedierte, zoals muizen. Hebben vogels het gemunt op die overheerlijke verse aardbeien, dan is er gemakkelijk een net over de houten moestuinbak te plaatsen.

Daarnaast kan het gezaaide/geplante profiteren van de drainerende werking van de bak en het sneller opwarmen van de grond. Bijkomend pluspunt is dat het seizoen hierdoor mogelijk gerekt kan worden.

Moestuinbakken van Douglashout

Moestuinbakken zijn te koop in allerlei prijscategorieën en kunnen sterk variëren in kwaliteit. Wie langdurig plezier wil hebben van zijn of haar aankoop doet er goed aan te kiezen voor duurzame houten moestuinbakken.

Waar een product van onbehandeld steigerhout na slechts een paar jaar alweer vervangen dient te worden, geldt dit niet voor bijvoorbeeld het sterk in opmars zijnde Douglashout. Dit is een harde houtsoort die valt in duurzaamheidsklasse 3. Dat houdt in moestuinbakken gemaakt van dit type onbehandeld al tot vijftien jaar mee kunnen gaan.

Zelf kun je ook het één en ander aan aanvullende maatregelen treffen met het oog op verlenging van de levensduur, zoals het bedekken van de moestuinbak met worteldoek en het kiezen voor aluminium of metalen poten.

Moestuinbakken van Douglashout zijn te koop bij diverse bouwmarken en tuincentra, of simpelweg zelf te maken door een handige doe-het-zelver.[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.