Categorieën
Nieuws

Militaire steun van Oekraïne komt binnen en de NAVO stimuleert de snelle reactiemacht

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

De NAVO zal de kracht van haar snelle reactiemacht bijna verachtvoudigen tot 300.000 troepen als onderdeel van haar reactie op een “tijdperk van strategische concurrentie”. de secretaris-generaal van de militaire alliantie zei maandag.

De NAVO-reactiemacht telt momenteel ongeveer 40.000 soldaten die snel kunnen worden ingezet wanneer dat nodig is.

In combinatie met andere maatregelen, waaronder de inzet van troepen om specifieke bondgenoten te verdedigen, zei NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg dat de stap deel uitmaakt van de “grootste herziening van de collectieve verdediging en afschrikking sinds de Koude Oorlog”.

“Deze troepen zullen samen met de thuisverdediging oefenen”, zei Stoltenberg. “En ze zullen vertrouwd raken met het lokale terrein, de faciliteiten en onze nieuwe vooraf geplaatste voorraden, zodat ze soepel en snel kunnen reageren op elke noodsituatie.”

FINLAND EN ZWEDEN TOEGANG TOT DE NAVO ZULLEN ONS NIET VEILIGER MAKEN

Stoltenberg maakte de opmerkingen tijdens een persconferentie voorafgaand aan een NAVO-top later deze week in Madrid, wanneer de 30 bondgenoten naar verwachting ook overeenstemming zullen bereiken over verdere steun aan Oekraïne in zijn oorlog tegen Rusland.

Stoltenberg zei dat hij van bondgenoten verwacht dat ze duidelijk maken dat ze Rusland “als de belangrijkste en meest directe bedreiging voor onze veiligheid” beschouwen.

In het nieuwe strategische concept van de NAVO wordt verwacht dat het bondgenootschap voor het eerst de veiligheidsuitdagingen van China zal aanpakken, zei Stoltenberg. In Madrid zullen bondgenoten bespreken hoe ze kunnen reageren op de groeiende invloed van Rusland en China in hun ‘zuidelijke buurt’, voegde hij eraan toe.

De secretaris-generaal van de NAVO spreekt tijdens een bijeenkomst waar ze besloten hun snelle reactiemacht uit te breiden.

De secretaris-generaal van de NAVO spreekt tijdens een bijeenkomst waar ze besloten hun snelle reactiemacht uit te breiden.
(AP Foto/Olivier Matthys)

Stoltenberg zei dat bondgenoten zullen instemmen met het verlenen van verdere militaire steun aan Oekraïne wanneer ze in Spanje bijeenkomen, waarbij de NAVO-leden een “versterkt alomvattend hulppakket” zullen aannemen, inclusief leveringen van veilige communicatie en anti-dronesystemen.

Op de lange termijn zei Stoltenberg dat bondgenoten ernaar streven Oekraïne te helpen bij de overgang van bewapening uit het Sovjettijdperk naar moderne NAVO-uitrusting. De zeven belangrijkste economische machten van de wereld onderstreepten maandag hun toewijding aan Oekraïne voor “zo lang als nodig is”.

Een ander centraal thema op de NAVO-top is de mogelijkheid voor Finland en Zweden om zich aan te sluiten bij het bondgenootschap na Ruslands invasie van Oekraïne.

NAVO-lid Turkije heeft tot nu toe de aanvragen geblokkeerd, daarbij verwijzend naar wat het beschouwt als de zachte benadering van de twee landen van organisaties die Turkije als terroristisch beschouwt, zoals de Koerdische Arbeiderspartij of PKK.

NAVO ZOEKT NAAR DUITSLAND VOOR PLAN OM DE VERDEDIGING IN DE OOSTFLAN VAN EUROPA TE VERSTERKEN

Turkije eist dat Zweden en Finland uitleveringsverzoeken inwilligen voor personen die door de Turkse autoriteiten worden gezocht. Ankara beweert dat de landen PKK-leden herbergen, evenals mensen die volgens haar banden hebben met een mislukte staatsgreep van 2016.

Turkije wil ook garanties dat wapenbeperkingen die door de twee landen zijn opgelegd naar aanleiding van de militaire inval van Turkije in 2019 in Noord-Syrië, zullen worden opgeheven.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg spreekt tijdens een mediaconferentie voorafgaand aan een NAVO-top over de snelle reactiemacht.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg spreekt tijdens een mediaconferentie voorafgaand aan een NAVO-top over de snelle reactiemacht.
(AP Foto/Olivier Matthys)

Stoltenberg zei dat de Turkse president, de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, de Finse president Sauli Niinisto en de Zweedse premier Magdalena Andersson hebben afgesproken om elkaar aan de zijlijn van de top te ontmoeten.

“Sinds Finland en Zweden het lidmaatschap hebben aangevraagd, hebben we hard gewerkt om ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk lid kunnen worden van de alliantie”, zei Stoltenberg. “Ik zal geen beloftes doen, maar ik kan u verzekeren dat we actief werken om vooruitgang te boeken, want de aanvraag van Finland en Zweden om lid te worden van de NAVO is historisch.”

De NAVO heeft nieuwe cijfers over de defensie-uitgaven vrijgegeven waaruit blijkt dat Amerikaanse bondgenoten in zowel Europa als Canada voor het achtste achtereenvolgende jaar de defensie-uitgaven hebben verhoogd.

“Tegen het einde van het jaar zullen ze goed geïnvesteerd hebben meer dan 350 miljard US dollar extra sinds we in 2014 onze belofte voor defensie-investeringen zijn overeengekomen”, zei Stoltenberg.

NAVO-landen hebben in de jaren negentig na het einde van de Koude Oorlog in hun militaire budgetten gesneden, maar hebben hun uitgaven verhoogd toen Rusland in 2014 het Oekraïense Krim-schiereiland annexeerde. In dat jaar beloofden de NAVO-bondgenoten ook een defensiebegrotingsdoelstelling van 2% van hun bruto binnenlands producten tegen 2024.

DE OORLOG VAN RUSLAND IN OEKRANE KAN ‘JAREN’ slepen, ZEGT DE NAVO-CHIEF

“Negen bondgenoten bereiken nu – of overschrijden – het doel van 2%. Negentien bondgenoten hebben duidelijke plannen om het tegen 2024 te bereiken”, zei Stoltenberg. “Twee procent wordt in toenemende mate gezien als een vloer, niet als een plafond. We zullen ook afspreken om samen meer te investeren in de NAVO.” schoolcoach voordat hij binnenkomt.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.