Categorieën
Nieuws

Mexico legt beslag op ‘historische’ cache van fentanyl ter waarde van honderden miljoenen; arrestaties verricht

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Mexicaanse autoriteiten maakte eerder deze maand wat een functionaris omschreef als een “historische inbeslagname” van fentanyl in een magazijn.

Het Mexicaanse ministerie van Defensie zei dat het magazijn zich bevond in Culiacan, de hoofdstad van de staat Sinaloa, de thuisbasis van de… berucht drugskartel met dezelfde naam. Tien mannen werden gearresteerd.

Een verzameling fentanylpillen.

Een verzameling fentanylpillen.
(Fox nieuws)

Soldaten vonden ook een halve ton meth bij de inval van 2 juli, evenals cocaïne, opium en minstens 70 ton precursorchemicaliën.

Ricardo Mejia, assistent-secretaris van de openbare veiligheid, noemde het de grootste aanval in de geschiedenis van fentanyl. Hij schatte dat de 1200 pond fentanyl die in het magazijn werd gevonden een waarde op de zwarte markt had van ongeveer 230 miljoen dollar.

MEXICAANSE DRUGSKAARTLEIDER DIE AAN ONS UITGEVOERD WORDT, GEZIEN AANKOSTEN VAN HET IMPORTEREN VAN MEER DAN 1100 POND METH NAAR MIAMI

Synthetische opioïden zoals fentanyl hebben in de Verenigde Staten geleid tot een grote toename van het aantal sterfgevallen door overdoses. Fentanyl is 100 keer krachtiger dan morfine en slechts twee milligram fentanyl kan dodelijk zijn.

Fentanyl wordt meestal geperst tot namaakpillen die eruitzien als Xanax, Adderall of Oxycodon, of gemengd met andere medicijnen. Dat heeft geleid tot tienduizenden sterfgevallen door overdoses in de Verenigde Staten, omdat mensen vaak niet beseffen dat ze fentanyl gebruiken.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De hoeveelheid die in het magazijn werd gevonden, zou miljoenen valse pillen hebben geproduceerd, maar de zuiverheid was onduidelijk. Bijna alle fentanyl die naar de Verenigde Staten wordt gesmokkeld, komt uit Mexico, waar het wordt geproduceerd met precursorchemicaliën die uit China zijn gesmokkeld.

Republikeinse en Democratische wetgevers hebben de regering-Biden opgeroepen om de grens te beveiligen te midden van een historische golf van illegale grensoverschrijdingen, waaronder mensenhandelaren, drugskartels en smokkelaars die fentanyl en andere illegale drugs naar de Verenigde Staten brengen. Illegaal gemaakte fentanyl voedt een historisch aantal verslavingen en sterfgevallen door overdoses in het hele land.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.