Categorieën
Nieuws

Kustwacht stuurt 46 Cubanen terug die op zee zijn aangetroffen

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

De kustwacht gerepatrieerd 46 Cubanen die werden gevonden tijdens verschillende ontmoetingen met autoriteiten op zee in de buurt van Florida, zei het bureau woensdag.

Ten minste drie van de stops zijn gemaakt vanwege een waarschuwing van een barmhartige Samaritaan, zei de kustwacht. Die vonden allemaal plaats op maandag voor de kust van Florida.

Een andere werd geïnitieerd door een kustwachtsector in Key West nabij de Marquesas Keys, een eilandengroep in de buurt van Key West, Florida.

KUSTWACHT REDDING 7 NA AANSLUITING BOOT 100 MILES FLORIDA

Beelden vrijgegeven door de kustwacht tonen de migranten op wat lijkt op geïmproviseerde boten in het midden van de oceaan. Woensdag bracht de bemanning van de Coast Guard Cutter Isaac Mayo de Cubaanse burgers terug naar huis.

“Het bevaren van de zeeën in niet-zeewaardige schepen is extreem gevaarlijk en kan leiden tot het verlies van mensenlevens”, zei de kustwacht, luitenant Travis Poulos van Kustwacht District Zeven.

Sinds 1 oktober 2021 hebben kustwachtbemanningen 3.016 Cubanen verboden, een sterke stijging ten opzichte van het hele fiscale jaar 2021 toen de dienst 838 Cubaanse migranten aantrof.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

In het fiscale jaar 2020 was het aantal Cubanen dat werd aangetroffen 49, aldus het bureau.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.