Categorieën
Lifestyle

Kraan kapot: vervangen of repareren?

[ad_1]

Het hebben van een kapotte kraan is altijd verkeerd getimed. Vaak kun je gebruik maken van een andere kraan binnenshuis, maar dit is niet wenselijk. Een kraan hoort goed te werken. Vaak zijn er een of meerdere kraanonderdelen die niet meer goed werken. Maar hoe kom je erachter om welke onderdelen het gaat? En vervang of repareer je de kraan? En hoe en door wie? We helpen je graag verder met deze vragen!

Weet de oorzaak

Zorg dat je de oorzaak van de problemen van je kraan weet voordat je begint met het vervangen of repareren. Als je van tevoren al begint met klussen, kost dit vaak alleen maar meer tijd en moeite. Wanneer je geen verstand hebt van kranen, is het zaak om iemand in te schakelen. Een loodgieter heeft veel verstand van zaken en helpt je graag verder met de problemen van de kraan. 

Je kunt al gauw denken dat het probleem zich in de kraan bevindt. Vaak denken we: “de kraan doet het niet, dus het zal de kraan wel zijn die kapot is”. Wees niet te kortzichtig en doe goed onderzoek voordat je verdere actie onderneemt. Soms zit het probleem namelijk in de waterleidingen of ergens anders.

Vervang of repareer

Wanneer de oorzaak bekend is, kun je besluiten om zelf aan de gang te gaan met de kapotte kraan. Dit bespaart natuurlijk kosten. Wanneer er onderdelen vervangen moeten worden, moet je deze dus zelf kopen bij de bouwmarkt of een andere winkel. 

Schakel iemand in wanneer je zelf geen verstand hebt van reparaties of vervanging. Het is duurder, maar kleine reparaties zullen weinig geld kosten. Grotere reparaties of vervangingen zijn vaak prijzig. Deze zullen op de langere termijn wel geld besparen. Voorkom hiermee dat de kraan binnen de kortste keren weer mankementen heeft. 

Wanneer een reparatie veel geld gaat kosten, kan het voordeliger zijn om gelijk een nieuwe kraan te kopen en te monteren. Verouderde kranen hebben vaker terugkerende problemen na reparatie. Denk in zo’n situatie aan een nieuwe kraan. Een kookkraan genereert automatisch en snel kokend water. Dit zou een goede investering kunnen zijn.

Denk aan de toekomst

Denk aan de toekomst

Overweeg een nieuwe kraan bij veroudering. Wanneer je een nieuwe kraan aanschaft, kan dit een goede investering zijn voor de toekomst. Deze gaat langer mee en je kunt meegaan met de laatste trends. Denk bijvoorbeeld aan de Quooker kraan. Deze is helemaal van deze tijd en klaar voor de toekomst. Zo kun je weer jaren met je kraan vooruit![ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.