Categorieën
Nieuws

Iran kondigt raketlancering aan terwijl besprekingen over nucleaire deal worden heropend

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Iran zal een raketlancering uitvoeren tijdens de heropening van de onderhandelingen over het nucleaire programma van het land, zo maakten Iraanse staatsmedia zondag bekend.

Iran heeft de afgelopen jaren talloze raketlanceringstests uitgevoerd, waarvan sommige op een mislukking uitliepen. Het Iraanse regime is steeds agressiever geworden naarmate het begin van nieuwe nucleaire besprekingen nadert, waarbij enkele van de marineschepen van het land een paar Amerikaanse schepen uitdagen vorige week.

Iran is ook voorbereid volgens een rapport van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) van de VN om zijn uraniumverrijkingscapaciteiten op te voeren.

Experts zeggen dat de ontwikkeling een waarschuwingssignaal is voor de VS dat Iran concessies wil doen bij de komende indirecte onderhandelingen.

UN WATCHDOG: TOEGANG TOT BELANGRIJKE IRAANSE GEGEVENS ONTBREEKT SINDS 23 FEB

BESTAND - Op deze bestandsfoto van 26 oktober 2010 rijdt een arbeider op een fiets voor het reactorgebouw van de kerncentrale van Bushehr, net buiten de zuidelijke stad Bushehr.  De enige kerncentrale van Iran heeft een tijdelijke noodstop ondergaan, meldde de staatstelevisie op zondag 20 juni 2021. Een functionaris van het elektriciteitsbedrijf van de staat, Gholamali Rakhshanimehr, zei in een talkshow dat de sluiting van de fabriek in Bushehr op zaterdag begon en zou laatst "gedurende drie tot vier dagen." (AP Photo/Mehr News Agency, Majid Asgaripour, Bestand)

BESTAND – Op deze bestandsfoto van 26 oktober 2010 rijdt een arbeider op een fiets voor het reactorgebouw van de kerncentrale van Bushehr, net buiten de zuidelijke stad Bushehr. De enige kerncentrale van Iran heeft een tijdelijke noodstop ondergaan, meldde de staatstelevisie op zondag 20 juni 2021. Een functionaris van het elektriciteitsbedrijf van de staat, Gholamali Rakhshanimehr, zei in een talkshow dat de sluiting van de fabriek in Bushehr op zaterdag begon en zou laatste “drie tot vier dagen.” (AP Photo/Mehr News Agency, Majid Asgaripour, Bestand)

POMPEO ZEGT BIDEN’S IRAN PRAKTIJK ‘VERSPILDE’ STABILITEIT IN HET MIDDEN-OOSTEN: ‘ZET ONS ALLEMAAL IN RISICO’

“De nucleaire escalatiestrategie van Iran wordt nog steeds bepaald door twee soorten handelingen: de schaal en reikwijdte van het programma vergroten door middel van feiten ter plaatse en tegelijkertijd de monitoring- en verificatiemogelijkheden van het IAEA verminderen”, zegt Behnam Ben Taleblu, senior fellow bij de Foundation for Defense of Democratieën die zich richten op de Iraanse veiligheid, zeiden vorige week tegen Fox News Digital. “Deze combinatie van minder ogen en meer zorgen is bedoeld om Washington tot verdere concessies in Wenen te schrikken.”

Eerdere onderhandelingen met Iran strandden nadat de VS weigerden de sancties tegen de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) in te trekken.

President Joe Biden staat gepland om later deze week naar Saoedi-Arabië te reizen. Hoewel zijn agenda daar vooral betrekking heeft op de olieprijzen, wordt van hem verwacht dat hij zich ook inzet voor de nieuwe gespreksronde.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Iran heeft veel van de toezeggingen die het in de nucleaire deal 2015 nadat de VS zich er onder voormalig president Donald Trump uit terugtrok. De regering-Biden heeft weinig vooruitgang geboekt in de richting van een nieuwe deal.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.