Categorieën
Nieuws

Instorting stierengevechtstribune: minstens 4 doden en honderden gewonden bij ramp in centraal Colombia

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Minstens vier mensen werden gedood en honderden anderen raakten gewond toen een deel van houten stands ingestort tijdens een stierengevecht in centraal Colombia op zondag.

De ramp is vastgelegd op camera. Honderden schreeuwende toeschouwers werden naar de grond gestuurd toen de tribunes met meerdere verdiepingen het begaven in een vol stadion in de stad El Espinal in de staat Tolima. Het gebeurde tijdens een traditioneel evenement dat bekend staat als “corraleja” wanneer leden van het publiek de ring betreden om de stieren aan te vallen.

Lokale overheidsfunctionarissen zeiden dat 800 mensen zich in het gedeelte van de stoelen bevonden dat instortte. Tolima-gouverneur José Ricardo Orozco vertelde een lokaal radiostation dat twee vrouwen, een man en een minderjarige onder de doden waren.

late zondag, Tolima gezondheidssecretaris Martha Palacios zei tijdens een persconferentie dat 322 mensen na de ineenstorting naar lokale openbare en particuliere ziekenhuizen waren gegaan om behandeling te zoeken. Palacio zei dat de overleden minderjarige een 18 maanden oude baby was.

ZUID-AFRIKAANSE POLITIE ONDERZOEKT DE DOOD VAN 21 MINDERJARIGEN TUSSEN DE LEEFTIJD VAN 13 EN 17 IN DE TAVERN

Naast de vier doden lagen er volgens The Associated Press nog vier mensen op de intensive care en twee anderen die herstelden van een operatie.

Gustavo Petro, Colombia’s nieuwe president-elect, riep op om de traditionele “corralejas” te verbieden, omdat het niet de eerste keer was dat zoiets gebeurde.

HOOFDPIJN BUITENLANDS BELEID KOMT OP VOOR BIDEN ADMIN ALS COLOMBIA EERSTE LINKS PRESIDENT OOIT KIES

“Ik vraag burgemeesters om niet meer evenementen toe te staan ​​waarbij mensen of dieren worden gedood”, zei hij.

Huidige president Iván Duque kondigde een onderzoek aan van de ramp op Twitter.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.