Categorieën
Lifestyle

Het verschil tussen PVC en Laminaat

[ad_1]

Wanneer je een nieuwe vloer wilt kopen, zul je versteld staan van het grote assortiment aan vloeren in de bouwmarkt. Je kunt het zo gek niet bedenken of jouw eisen zijn terug te vinden in een type vloer. Zo heb je bijvoorbeeld een PVC vloer van Floorlife of een laminaat vloer. Maar hoe weet je als consument precies de verschillen tussen deze twee verschillende type vloeren? Gelukkig hoef je niet veel verder te zoeken dan dit want hieronder wordt jou duidelijk uitgelegd wat een PVC vloer precies is en wat voor soort vloer een laminaat vloer is. Lees dus verder als je geïnteresseerd bent!

De buitenkant lijkt op elkaar

Wanneer je een laminaat vloer naast een PVC vloer neerlegt, zul je al snel merken dat je weinig tot geen verschil ziet in de vloeren zelf. Dit komt doordat de vloeren op het eerste gezicht enorm erg op elkaar lijken. Maar wanneer je als consument verder onderzoek doet naar het materiaal zul je al snel te weten komen waar de verschillen dan precies wel zijn. Het is belangrijk dat je weet dat PVC een afkorting is van het woord polyvinylchloride. Deze vloeren zijn vooral soepel, dun en heel makkelijk te bewerken. Een laminaat vloer bestaat eigenlijk juist vooral uit dikke samengeperste lagen. Dit is het allereerste verschil tussen de twee vloeren.

Hoe wil je de vloer leggen?

Hoe wil je de vloer leggen

Het is belangrijk om te weten hoe je deze vloeren precies kan neerleggen. Wil je namelijk dat je vloer gemakkelijk neer gelegd kan worden? Dan is het verstandig om voor een PVC vloer te gaan bijvoorbeeld. Een PVC vloer kan namelijk gelijmd worden wanneer deze gelegd wordt. Dit is niet mogelijk bij het leggen van een laminaat vloer. Wanneer er een laminaat vloer gelegd wordt, zal deze vloer alleen maar zwevend gelegd kunnen worden. Het is dus belangrijk om van te voren precies te weten wat jij zelf het prettigst en het handigst vindt. Hier kun je dan tijdens het uitkiezen van je vloer goed rekening mee houden.

Ik wil geen geluidsoverlast

Er is een enorm groot voordeel aan het kopen van een PVC vloer. De PVC vloeren zijn namelijk van een zeer dun materiaal gemaakt zoals al eerder toegelicht is. Dit zorgt ervoor dat er ontzettend weinig ruimte is tussen de vloer zelf en de ondergrond. Dit zorgt er voor dat er juist weinig last is van geluidsoverlast. Wanneer je dus ontzettend graag weinig geluidsoverlast wilt hebben, is het verstandig om te kiezen voor een PVC vloer zodat je daar in ieder geval zeker van bent. Er zijn natuurlijk nog ontzettend veel meer voordelen en nadelen aan verschillende type vloeren. Toch is het verstandig om goed te kijken wat jouw eisen zijn en waar jij het liefst op wilt lopen. Wanneer je dit namelijk helder hebt voor jezelf, zal het kopen van een vloer super gemakkelijk gegaan![ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.