Categorieën
Nieuws

Het Vaticaan prijst de abortusbeslissing van het Hooggerechtshof, zegt dat pro-life zijn betekent dat je ook andere zaken ondersteunt

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Het Vaticaan prees de Amerikaanse Hooggerechtshof voor het staan ​​voor het leven en het terugdraaien van het bijna 50-jarige standpunt van het land over abortus.

In een paar verklaringen moedigde het Vaticaan activisten ook aan om te begrijpen dat ‘pro-life’ betekent dat ze andere kwesties steunen, inclusief alle zaken die het leven bedreigen, zoals wapens, armoede en stijgende moederschapssterftecijfers, meldde Reuters.

“Voor het leven zijn betekent bijvoorbeeld altijd dat je je zorgen maakt als de sterftecijfers van vrouwen als gevolg van het moederschap toenemen”, zegt Andrea Tornielli, hoofdredacteur van het Vaticaan.

Paus Franciscus zwaait naar de gelovigen als hij het Sint-Pietersplein verlaat aan het einde van de 10e Wereldvergadering van Families, die de mis sluit op 25 juni 2022 in Vaticaanstad, Vaticaanstad.  (Foto door Franco Origlia/Getty Images)

Paus Franciscus zwaait naar de gelovigen als hij het Sint-Pietersplein verlaat aan het einde van de 10e Wereldvergadering van Families, die de mis sluit op 25 juni 2022 in Vaticaanstad, Vaticaanstad. (Foto door Franco Origlia/Getty Images)
(Foto door Franco Origlia/Getty Images)

Pro-life zijn vereist een meer holistische benadering dan alleen maar zijn anti-abortus, hij ging verder.

HOOG HOF VERKLAART ROE V. WADE IN STANDPUNT OPINIE: LIVE UPDATES

“Altijd voor het leven zijn, betekent vragen hoe je vrouwen kunt helpen nieuw leven te verwelkomen”, schreef hij in een… media redactie Zaterdag.

De hoofdredacteur zei ook dat degenen die zich als pro-life identificeren, hun eigen opvattingen over wapenbezit en wapenveiligheid moeten betwisten.

“Voor altijd zijn, betekent ook dat je het moet verdedigen tegen de dreiging van vuurwapens, die helaas de belangrijkste doodsoorzaak zijn geworden van kinderen en adolescenten in de ONS” hij voegde toe.

COLORADO ZWANGERSCHAPSCENTRUM VERNIETIGD, UUR IN LICHTEN NA HOOGTEPUNT AANGEKONDIGD ABORTUSBESLUIT: POLITIE

Tornielli’s verklaring werd voorafgegaan door een verklaring van de Vaticaanse Academie voor het Leven, die de dag ervoor was geplaatst.

“Het feit dat een groot land met een lange democratische traditie zijn standpunt over deze kwestie heeft veranderd, vormt ook een uitdaging voor de hele wereld”, zei aartsbisschop Vincenzo Paglia, hoofd van de Pauselijke Academie voor het Leven, meldde Reuters.

Een zicht op het Sint-Pietersplein tijdens de 10e World Meeting of Families die de mis sluit op 25 juni 2022 in Vaticaanstad, Vaticaanstad.  (Foto door Franco Origlia/Getty Images)

Een zicht op het Sint-Pietersplein tijdens de 10e World Meeting of Families die de mis sluit op 25 juni 2022 in Vaticaanstad, Vaticaanstad. (Foto door Franco Origlia/Getty Images)

Paglia beschreef de beslissing van het Hooggerechtshof als een “krachtige uitnodiging om na te denken” over de waarde van het leven in een samenleving die “de passie voor het leven aan het verliezen is”.

“Door voor het leven te kiezen, staat onze verantwoordelijkheid voor de toekomst van de mensheid op het spel”, voegde Paglia eraan toe.

Paus Franciscus woont de 10e Wereldbijeenkomst van Families bij die de mis sluit op het Sint-Pietersplein op 25 juni 2022 in Vaticaanstad, Vaticaanstad.  (Foto door Franco Origlia/Getty Images)

Paus Franciscus woont de 10e Wereldbijeenkomst van Families bij die de mis sluit op het Sint-Pietersplein op 25 juni 2022 in Vaticaanstad, Vaticaanstad. (Foto door Franco Origlia/Getty Images)
(Foto door Franco Origlia/Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Paus Franciscus vergeleek de daad van abortus eerder met “het inhuren van een huurmoordenaar”, maar heeft de katholieke kerk ertoe aangezet om pro-life als een groter probleem te zien dan alleen abortus.

voorzitter Joe Biden, een vrome katholiek, vrijdag genaamd, zoals het Hooggerechtshof aankondigde dat het Roe v. Wade ten val zou brengen, een “droevige dag” voor Amerika.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.