Categorieën
Nieuws

Hacker claimt grootste Chinese datalek met gestolen records van 1 miljard inwoners: Rapport

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Een hacker beweerde te hebben gestolen records van een miljard Chinese inwoners van de politie van Shanghai in wat misschien wel de grootste datalek in de geschiedenis van het land zou zijn.

Een bericht op de hacker-hotspot Breach Forums vermeldde de informatie “over een miljard Chinese nationale inwoners en verschillende miljard dossiers” te koop voor een bedrag van 10 Bitcoin, of ongeveer $ 200.000.

De poster, met de naam ChinaDan, zei zondag: schat aan informatie inclusief “naam, adres, geboorteplaats, nationaal ID-nummer, mobiel nummer, alle details van de misdaad / zaak.”

Het bericht is nog niet geverifieerd, maar het heeft enorme belangstelling getrokken in China en in het buitenland: gebruikers op de Chinese Weibo- en WeChat-platforms uitten hun grote bezorgdheid en verdriet over de waarheid van de claim.

MEER CHINESE STEDEN STELLEN COVID-LOCKDOWNS OP ALS ‘CLUSTERS’ VERSPREIDING

Mensen die beschermende maskers dragen, lopen in Yu Garden te midden van nieuwe lockdown-maatregelen in delen van de stad om de COVID-19-uitbraak in Shanghai, China, in te dammen.  10 juni 2022.

Mensen die beschermende maskers dragen, lopen in Yu Garden te midden van nieuwe lockdown-maatregelen in delen van de stad om de COVID-19-uitbraak in Shanghai, China, in te dammen. 10 juni 2022.
(Reuters/Aly-lied)

Reuters meldde dat Weibo #dataleak de hele zondag blokkeerde van trending.

Posters op Breach Forums analyseerden een steekproef van de gegevens en discussieerden over de authenticiteit, grotendeels vanwege de vraagprijs voor dergelijke waardevolle informatie.

Politieagenten patrouilleren buiten een hogesnelheidstreinstation in Hong Kong voor het bezoek van president Xi Jinping ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de overdracht van de stad aan China, donderdag 30 juni 2022.

Politieagenten patrouilleren buiten een hogesnelheidstreinstation in Hong Kong voor het bezoek van president Xi Jinping ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de overdracht van de stad aan China, donderdag 30 juni 2022.
(AP Foto/Kin Cheung)

Een poster noemde 10 Bitcoin “te goedkoop” voor overheidsinformatie, vooral omdat “je het risico loopt te worden opgejaagd en vermoord”, meldde Asia Markets.

Forumbeheerders sloten zondagavond de draad af, met één aanbieding van 6 Bitcoins op tafel op dat moment.

NAVO CITES CHINA AAN ALS TOPBEDREIGING, PEKING schreeuwt ‘IDEOLOGISCHE VOOROORDELEN’

Kendra Schaefer, een partner bij adviesbureau Trivium China, zei dat de inbreuk “om een ​​aantal redenen slecht” zou zijn als deze authentiek zou zijn.

“Het is duidelijk dat dit een van de grootste en ergste inbreuken in de geschiedenis zou zijn”, schreef Schaefer op Twitter. “Ten tweede, de Chinese wet op de bescherming van persoonlijke informatie kwam pas eind vorig jaar uit. Het vereist dat overheidsinstanties de informatie van burgers beschermen, wat MPS niet heeft gedaan als de bron inderdaad MPS is.”

Schaefer deelde mee dat de records “naar verluidt ook details bevatten over dossiers van minderjarigen”, waardoor de inbreuk ook een schending van de wet op de bescherming van minderjarigen is.

“Zou verbaasd zijn als ze niet ook bestanden bevatten over celebs en lagere functionarissen”, schreef ze.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Een van de redenen waarom de inbreuk zoveel informatie bevatte, is dat de politie van Shanghai toegang zou hebben tot: een nationaal systeem voor het delen van gegevenswaardoor toegang wordt geboden tot meer informatie dan een regionale politieautoriteit anders zou hebben.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.