Categorieën
Nieuws

G7-leiders bespotten Poetin zonder shirt tijdens lunch op top

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Verschillende G7-leiders sloten zich aan Britse premier Boris Johnson in het bespotten van de Russische president Vladimir Poetin voorafgaand aan een vergadering op zondag.

Johnson maakte de grap terwijl hij rond een tafel zat met Amerikaanse president Joe Biden, de Canadese premier Justin Trudeau, de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, en anderen. De leiders komen deze week bijeen voor de G7-top in Beieren.

‘Jassen aan? Jassen uit? Zullen we onze kleren uittrekken?’ zei Johnson, verwijzend naar de naar verluidt intense temperatuur in de kamer.

Trudeau stelde voor om de jassen lang genoeg aan te houden om foto’s te maken.

RUSSISCHE MILITAIR OP RECHT VOOR OORLOGSMIDDELEN Smeekt OM VERGIFFENIS

De Amerikaanse president Joe Biden, in het midden, woont een werklunch bij met andere G7-leiders om de vormgeving van de wereldeconomie te bespreken.  Met de klok mee van links, Fumio Kishida (overdekt), premier van Japan, Ursula von der Leyen (overdekt), voorzitter van de Europese Commissie, Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, Mario Draghi, premier van Italië, Justin Trudeau, premier Minister van Canada, Emmanuel Macron, premier van Frankrijk, Duitse bondskanselier Olaf Scholz, Amerikaanse president Joe Biden en Boris Johnson, premier van het Verenigd Koninkrijk zitten op de eerste werksessie in Castle Elmau, in Elmau, Duitsland, zondag 26 juni , 2022. De Groep van Zeven vooraanstaande economische machten komt van zondag tot en met dinsdag in Duitsland bijeen voor hun jaarlijkse bijeenkomst.  (Kenny Holston/The New York Times via AP, Pool)

De Amerikaanse president Joe Biden, in het midden, woont een werklunch bij met andere G7-leiders om de vormgeving van de wereldeconomie te bespreken. Met de klok mee van links, Fumio Kishida (overdekt), premier van Japan, Ursula von der Leyen (overdekt), voorzitter van de Europese Commissie, Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, Mario Draghi, premier van Italië, Justin Trudeau, premier Minister van Canada, Emmanuel Macron, premier van Frankrijk, Duitse bondskanselier Olaf Scholz, Amerikaanse president Joe Biden en Boris Johnson, premier van het Verenigd Koninkrijk zitten op de eerste werksessie in Castle Elmau, in Elmau, Duitsland, zondag 26 juni , 2022. De Groep van Zeven vooraanstaande economische machten komt van zondag tot en met dinsdag in Duitsland bijeen voor hun jaarlijkse bijeenkomst. (Kenny Holston/The New York Times via AP, Pool)

BIDEN ZEGT G-7 INVOER VAN RUSSISCH GOUD OVER OORLOG IN OEKRANE ZAL VERBODEN

“We moeten laten zien dat we… harder dan Poetin’, grapte Johnson.

“We gaan een paardenshow met ontbloot bovenlijf krijgen,” voegde Trudeau eraan toe.

Johnson zei: “We moeten ze onze borstspieren laten zien”, terwijl Von der Leyen tussenbeide kwam: “Paardrijden is het beste.”

Biden ging niet in op de grappen.

De Russische president Vladimir Poetin berijdt een paard tijdens zijn vakantie buiten de stad Kyzyl in Zuid-Siberië op 3 augustus 2009

De Russische president Vladimir Poetin berijdt een paard tijdens zijn vakantie buiten de stad Kyzyl in Zuid-Siberië op 3 augustus 2009
(ALEXEY DRUZHININ/AFP via Getty Images)

Op openbare foto’s, Poetin heeft lang gezocht om zichzelf af te schilderen als een ervaren atleet en buitenmens.

De uitwisseling kwam uren nadat de regering-Biden Rusland beschuldigde van het gebruik van marteling en elektrocutie bij de invasie van Oekraïne op zondag. Biden heeft Poetin herhaaldelijk opgeroepen een proces voor oorlogsmisdaden te ondergaan.

EEN witte Huis verklaring markeerde de Internationale Dag ter Ondersteuning van Slachtoffers van Marteling.

“Elk geval van marteling is er één te veel, en toch lijden elk jaar talloze slachtoffers onder deze brute schending van hun mensenrechten en waardigheid”, schreef Biden. “Dit jaar zijn we geschokt door de gruwelijke daden van Russische troepen in Oekraïne, waaronder meerdere, geloofwaardige berichten over martelingen zoals afranselingen, elektrische schokken en schijnexecuties.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

“In Mali en Burkina Faso zijn gedocumenteerde terroristische groeperingen die de lokale bevolking hebben afgeslacht en gemarteld, terwijl in Mali en de Centraal-Afrikaanse Republiek, aan het Kremlin gelieerde Wagner-huurlingen naar verluidt soortgelijke wrede en onwettige tactieken hebben toegepast”, voegde hij eraan toe.

Oekraïense autoriteiten vervolgen ongeveer 16.000 gevallen van vermeende oorlogsmisdaden door Russische troepen.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.