Categorieën
Nieuws

EU-wetgevers passeren historische technische regels, maar handhaving is een zorg

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

EU-wetgevers gaf dinsdag de duimen omhoog voor historische regels om technische giganten zoals Alphabet-eenheid Google, Amazon, Apple, Facebook en Microsoft in toom te houden, maar de handhaving kan worden belemmerd door de beperkte middelen van regelgevers.

Naast de regels die bekend staan ​​als de Digital Markets Act, keurden wetgevers ook de Digital Services Act goed, die vereist dat online platforms meer doen om het internet te controleren op illegale inhoud.

Bedrijven riskeren boetes tot 10% van de wereldwijde jaaromzet voor DMA-schendingen en 6% voor DSA-schendingen. Wetgevers en EU-landen hadden eerder dit jaar een politiek akkoord bereikt over beide regelboeken, waardoor enkele details nog moeten worden gladgestreken.

EU-WETGEVING STREEFT GROTE TECHNIEK OVER HAATSPRAAK, DESINFORMATIE

De Europese Commissie heeft een taskforce opgericht, met naar verwachting zo’n 80 functionarissen, die volgens critici ontoereikend is. Vorige maand heeft het een aanbesteding van $ 12,3 miljoen uitgeschreven voor experts om te helpen bij onderzoeken en nalevingshandhaving over een periode van vier jaar.

Thierry Breton, hoofd van de EU-industrie, probeerde de bezorgdheid over de handhaving weg te nemen en zei dat verschillende teams zich zouden concentreren op: verschillende problemen zoals risicobeoordelingen, interoperabiliteit van messenger-diensten en toegang tot gegevens tijdens de uitvoering van de regels.

Regelgevers zullen ook een Europees Centrum voor Algoritmische Transparantie opzetten om datawetenschaps- en algoritmewetenschappers aan te trekken om te helpen bij de handhaving.

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Margrethe Vestager houdt op 8 februari 2022 in Brussel, België, een persconferentie over een plan om de chipindustrie te stimuleren.

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Margrethe Vestager houdt op 8 februari 2022 in Brussel, België, een persconferentie over een plan om de chipindustrie te stimuleren.
(Reuters/Yves Herman)

“We zijn begonnen de interne organisatie af te stemmen op deze nieuwe rol, onder meer door bestaande middelen te verschuiven, en we verwachten ook volgend jaar en in 2024 de werving op te voeren om het toegewijde DG CONNECT-team met meer dan 100 fulltime medewerkers te bemannen”, aldus Breton. in een blogpost.

Diepe zakken

Wetgever Andreas Schwab, die de kwestie door het Europees Parlement heeft geleid, heeft opgeroepen tot een grotere taskforce om de diepe zakken en het arsenaal aan advocaten van Big Tech tegen te gaan.

De Europese Consumentenorganisatie (BEUC) sprak dezelfde zorgen uit.

“We hebben vorige week alarm geslagen met andere maatschappelijke groeperingen dat als de Commissie niet de experts inhuurt die ze moet controleren De praktijken van Big Tech in de marktzou de wetgeving kunnen worden belemmerd door ineffectieve handhaving’, zei de adjunct-directeur-generaal van BEUC, Ursula Pachl, in een verklaring.

De DMA zal veranderingen in de bedrijven van bedrijven forceren, waardoor ze hun berichtenservices interoperabel moeten maken en zakelijke gebruikers toegang moeten geven tot hun gegevens.

WOORD BIJ BIG TECH GEEN EXCUUS OM DE VRIJE MARKT TE VERLATEN

Zakelijke gebruikers zouden concurrerende producten en diensten op een platform kunnen promoten en deals kunnen sluiten met klanten buiten de platforms.

Bedrijven mogen hun eigen diensten niet bevoordelen ten opzichte van die van concurrenten of voorkomen dat gebruikers vooraf geïnstalleerde software of apps verwijderen, twee regels die Google en Apple hard zullen treffen.

De DSA verbiedt gerichte reclame gericht op kinderen of gebaseerd op gevoelige gegevens zoals religie, geslacht, ras en politieke opvattingen. Donkere patronen, tactieken die mensen misleiden om online persoonlijke gegevens aan bedrijven te verstrekken, zullen ook worden verboden.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.