Categorieën
Nieuws

Enkele van de vele Boris Johnson-schandalen die Groot-Brittannië op zijn kop zetten

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Premier Boris Johnson wordt geconfronteerd met een mogelijk slopend schandaal dat zijn regering heeft gedreigd om te vallen, maar het is pas de laatste in zijn tumultueuze tijd als leider van het land.

Johnson is nooit vreemd geweest aan controverses of schandalen, wat hem een ​​reputatie opleverde als een Teflon-politicus die zijn schouders kan ophalen over wat anders onthullingen zouden kunnen zijn die zijn carrière beëindigen.

Maar de laatste controverse zou eindelijk een einde kunnen maken aan die gelukkige run, aangezien massale aftredingen de regering van Johnson van streek maken. Het Parlement heeft commissievergaderingen afgelast omdat de Conservatieve Partij na een tijdje niet genoeg ministers heeft om bij te wonen 43 conservatieve ministers zijn afgetreden.

Dit zijn de controverses die Johnson heeft overleefd, evenals degene die hem uiteindelijk zou kunnen doen zinken.

VK IN SPIRAAL ALS BORIS JOHNSON GEZIEN AFKRUIMENDE ONDERSTEUNING: ‘DE SLOOP KRIJGT AAN’

‘Partygate’ zorgde voor de eerste deuk in de teflon-jas

De meest blijvende en beruchte controverse waarmee Johnson de betrokken partijen ruziede dat: gebeurde op regeringsgronden tijdens de strengste COVID-19 lockdown-periodes.

Regels in die tijd verplichtten dat individuen niet binnenshuis konden socializen, behalve ‘met je huishouden of steunbubbel’. De politie heeft in totaal 126 boetes opgelegd aan 83 regeringsleden voor de bijeenkomsten, die tussen mei 2020 en april 2021 in totaal acht partijen betroffen.

Een demonstrant van de anti-Conservatieve Partij houdt een bord vast met een afbeelding van de Britse premier Boris Johnson, inclusief de woorden: "Nu Partygate" met op de achtergrond de Houses of Parliament, in Londen op 8 december 2021.

Een demonstrant van de anti-conservatieve partij houdt een bord vast met een afbeelding van de Britse premier Boris Johnson, inclusief de woorden “Now Partygate” met op de achtergrond de Houses of Parliament, in Londen op 8 december 2021.
(AP Foto/Matt Dunham, Bestand)

EEN rapport door topambtenaar Sue Gray beweerde hierover dat Johnson op een gegeven moment wijn en kaas aan het personeel had gegeven voor een feest in mei 2020 in de tuinen van Downing Street 10. Op een ander feest op dezelfde locatie raasden de feestgangers door tot diep in de nacht, rond 4 uur ’s ochtends

Er zou een ander feest zijn gebeurd rond 16 april 2021, in de nacht voordat koningin Elizabeth haar man, prins Philip, begroef.

Feestgangers dronken wijn, bestelden vier grote pizza’s om te delen en gingen om de beurt van een glijbaan van de zoon van Johnson, Wilf, volgens ooggetuigenverslagen en foto’s die werden beoordeeld door de krant The Daily Telegraph. Iemand morste wijn op een kopieermachine en beschadigde bijna de laptop die ’s avonds dienst deed als jukebox.

Chris Pincher promoten ondanks beschuldigingen van seksueel wangedrag

Johnson promoveerde parlementslid Chris Pincher tot plaatsvervangend hoofdzweep, een van de mannen die verantwoordelijk was voor het opstellen van stemmen langs partijlijnen voor conservatieve posities.

Prins Philip, hertog van Edinburgh en 73-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth II, stierf in april 2021 in Windsor Castle.  Hij was 99.

Prins Philip, hertog van Edinburgh en 73-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth II, stierf in april 2021 in Windsor Castle. Hij was 99.
(AP Foto/Matt Dunham, Bestand)

Pincher nam de rol over op 8 februari van dit jaar, en hij nam ontslag op 30 juni nadat hij naar verluidt twee mannen had betast in de Carlton Club in Piccadilly. Een andere zweep ontving de klacht en bracht deze naar de hoofdzweep, meldde Reuters.

BORIS JOHNSON WORDT ALS EERSTE MINISTER ONDANKS DE GOLF VAN ONTSLAG

Pincher nam ontslag uit zijn rol, maar Johnson hield hem in de partij en stond erop dat de zaak “gesloten” was.

Maar er kwamen meer aantijgingen naar boven, waaronder ten minste één van december 2021, een kwestie die bij het kantoor van de zweep aan de orde werd gesteld ten tijde van de benoeming van Pincher. Johnson beweerde dat hij op het moment van zijn promotie niet op de hoogte was van beschuldigingen tegen Pincher. Maar op 4 juli erkende het kantoor van de premier dat Johnson op de hoogte was, maar het was “vergeten”.

De onthulling leidde tot een onmiddellijke reactie van zijn partij en kabinet, waarbij velen zeiden dat ze het vertrouwen in hun leider hadden verloren.

Seksschandaal tijdens de tijd als minister van Buitenlandse Zaken

Johnson heeft gezien zijn aandeel in seksschandalen ook, inclusief een incident in 2018 waarbij Lord Michael Ashcroft, die eerder de vice-voorzitter van de Conservatieve Partij was, binnenkwam op Johnson die orale seks ontving in zijn kantoor.

Johnson was destijds staatssecretaris voor buitenlandse zaken en gemenebestzaken, en hij was betrokken bij een minnares genaamd Carrie Symonds, een vrouw met wie hij later trouwde nadat hij in 2020 van zijn vrouw was gescheiden.

Op deze foto, uitgegeven door het Britse parlement, spreekt de Britse premier Boris Johnson tijdens de vragen van de premier in het Lagerhuis, Londen, 18 mei 2022.

Op deze foto, uitgegeven door het Britse parlement, spreekt de Britse premier Boris Johnson tijdens de vragen van de premier in het Lagerhuis, Londen, 18 mei 2022.
(Jessica Taylor/Brits parlement via AP)

De zaak bleef uit de kranten tot 18 juni van dit jaar, rond de tijd van de Pincher-onthulling, die nader inging op het incident. The Times of London publiceerde een artikel over het incident, maar het artikel verdween twee dagen later, meldde The New York Times.

Velen geloven dat Downing Street verplaatste zich om het artikel te onderdrukkendie, in plaats van de zaak te doden, er alleen maar meer belangstelling voor trok.

Het Britse tijdschrift Private Eye publiceerde de details in plaats daarvan op 30 juni, waardoor de affaire nog meer context kreeg. Het Private Eye-rapport beweerde dat Symonds “mensen” contact hadden opgenomen met de uitgever van de Times, News UK, en adviseerden dat ze het verhaal zouden trekken.

De Owen Paterson-affaire

Pincher is niet de enige persoon die Johnson moest verdedigen tegenover immense kritiek. In 2021 vocht Johnson terug tegen de aanbevelingen van de commissie om conservatieve wetgever en voormalig minister Owen Paterson voor 30 dagen te schorsen nadat hij naar verluidt een “schandalig geval van betaalde belangenbehartiging” had gepleegd.

Paterson had gelobbyd namens verschillende bedrijven die hem betaalden, waaronder ten minste twee betalingen van £ 500.000. Hij eiste regelmatig “toegang tot ministers en regelgevers” namens die bedrijven, meldde The Guardian.

Koningin Elizabeth II arriveert in St Paul's Cathedral voor een dankdienst ter ere van haar 80ste verjaardag op 15 juni 2006 in Londen.

Koningin Elizabeth II arriveert in St Paul’s Cathedral voor een dankdienst ter ere van haar 80ste verjaardag op 15 juni 2006 in Londen.
(Tim Graham fotobibliotheek)

BORIS JOHNSON ONDER DRUK: UK’S CONSERVATIEVE PARTIJ VERLIEST 2 PARLEMENTAIRE ZETELS

De Conservatieve Partij reageerde op het rapport door in plaats daarvan te suggereren dat het Parlement het mechanisme van het onderzoeken van wetgevers zou veranderen, maar de schade van de krantenkoppen op dat moment dwong Paterson af te treden.

De regering zag af van de voorgestelde wijzigingen in de nasleep van het aftreden van Paterson, en de partij slaagde er niet in zijn zetel bij de verkiezingen terug te winnen.

Johnson sluit de regering – illegaal

Johnson had Brexit vanaf het begin gesteund en deed er alles aan om het succes ervan te verzekeren, waaronder een ongemakkelijke aflevering waarin hij werd beschuldigd van misleiding van de koningin.

Hij vroeg koningin Elizabeth II om hem toe te staan sluit het parlement voor vijf weken toen de regering nog steeds ruzie maakte met de Brexit-deal, niet in staat om tot overeenstemming te komen over wat voor soort deal moest worden nagestreefd terwijl de klok afliep naar een deadline.

In plaats van de kwestie onder ogen te zien, kreeg Johnson de goedkeuring van de koningin om de regering te sluiten, een zet die het Britse Hooggerechtshof heeft gedaan later vastgesteld als illegaal.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De uitspraak bracht velen ertoe Johnson te beschuldigen van het misleiden van de koningin om de sluiting te verkrijgen, een zaak waarvoor hij zich verontschuldigde omdat hij de koningin “in verlegenheid had gebracht” door haar mogelijk te dwingen de wet te overtreden.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.