Categorieën
Nieuws

De Russische Shoigu zegt dat de oorlog in Oekraïne zal eindigen wanneer de ’taken’ van Poetin zijn voltooid

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu zei dinsdag dat de oorlog van Moskou in Oekraïne zal eindigen zodra alle “taken” van president Vladimir Poetin daar zijn voltooid.

“Vandaag de dag zijn de belangrijkste prioriteiten voor ons het behoud van het leven en de gezondheid van ondergeschikt personeel en het wegnemen van bedreigingen voor de veiligheid van de burgerbevolking”, zei hij tegen Russische media. “De speciale militaire operatie zal doorgaan totdat de door de opperbevelhebber toegewezen taken zijn voltooid.”

Poetin heeft geweigerd om zijn oorlog in Oekraïne een invasie te noemen en heeft het in plaats daarvan een ‘speciale militaire operatie’ genoemd.

MOSKOU, RUSLAND - MEI 9: De Russische president Vladimir Putin (R), minister van Defensie Sergei Shoigu (L) en opperbevelhebber van de grondtroepen Oleg Salukov (C) wonen de Victory Day Parade op het Rode Plein op 9 mei 2022 in Moskou, Rusland.  Rusland viert vandaag hun 77ste Dag van de Overwinning.

MOSKOU, RUSLAND – MEI 9: De Russische president Vladimir Putin (R), minister van Defensie Sergei Shoigu (L) en opperbevelhebber van de grondtroepen Oleg Salukov (C) wonen de Victory Day Parade op het Rode Plein op 9 mei 2022 in Moskou, Rusland. Rusland viert vandaag hun 77ste Dag van de Overwinning.
(Foto door bijdrager/Getty Images)

OEKRAENERS STEUNEN ZICH IN JULI UIT VOOR LANDINVASIE LEIDING VAN WIT-RUSLAND, ESCALERENDE OORLOG VAN PUTIN

Moskou is dubbelzinnig gebleven als het gaat om zijn beoogde doel in Oekraïnemaar de invasie van Poetin heeft geleid tot de grootste humanitaire crisis en veiligheidsdreiging in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog.

Bij de aanval van de invasie beweerde Poetin dat zijn troepen “Oekraïne zouden demilitariseren en de-nazificeren”.

Westerse en Oekraïense functionarissen hebben herhaaldelijk de beweringen van Rusland over nazi-onderdrukking in Kiev weerlegd en hebben erop gewezen dat de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy, die joods is, democratisch is gekozen.

De oorspronkelijke bedoelingen van Rusland werden duidelijk toen het onmiddellijke pogingen deed om de hoofdstad van Oekraïne in te nemen en openlijke agressie toonde jegens Zelenskyy nadat Russische troepen naar verluidt probeerden het presidentiële paleis twee keer te bestormen.

Op deze foto van de Oekraïense presidentiële persdienst op zondag 29 mei 2022, kijkt de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy toe terwijl hij de door oorlog getroffen regio Charkov bezoekt.

Op deze foto van de Oekraïense presidentiële persdienst op zondag 29 mei 2022, kijkt de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy toe terwijl hij de door oorlog getroffen regio Charkov bezoekt.
(Oekraïense presidentiële persdienst via AP)

ZWEDEN EN FINLAND DICHTER BIJ TOETREDING VAN DE NAVO ALS LIDSTATEN ONDERTEKENEN TOETREDINGSPROTOCOLLEN

“De vijand heeft mij aangewezen als doelwit nummer één; mijn familie is doelwit nummer twee”, zei Zelenskyy in februari.

Westerse functionarissen waarschuwden dat het de bedoeling van Poetin was om Zelenskyy met geweld te verwijderen en een officiële sympathie voor het Kremlin aan te stellen.

Na een maand van hevige gevechten slaagde Moskou er echter niet in om Kiev in te nemen en trok het zijn troepen terug om te worden omgebouwd voordat het aankondigde dat de tweede golfoperatie zich zou richten op het nemen van “volledige controle” over Oost- en Zuid-Oekraïne.

Galyna Bondar, rouwt naast het graf van haar zoon Oleksandr, 32, nadat ze hem op zaterdag 16 april 2022 op de begraafplaats in Bucha, aan de rand van Kiev, Oekraïne heeft begraven. -ordinator werd gedood door een geweerschot door het Russische leger.

Galyna Bondar, rouwt naast het graf van haar zoon Oleksandr, 32, nadat ze hem op zaterdag 16 april 2022 op de begraafplaats in Bucha, aan de rand van Kiev, Oekraïne heeft begraven. -ordinator werd gedood door een geweerschot door het Russische leger.
(AP Foto/Rodrigo Abd)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Rusland beweerde zondag dat het de noordelijke regio van Donbas, bekend als Loehansk, had overgenomen en zijn troepen naar het zuidwesten verder naar Donetsk duwde.

De hevige gevechten in de Donbas gaan door en Oekraïense functionarissen hebben gewaarschuwd dat Rusland niet zal stoppen, zelfs als het de controle over zijn zeehavens en de oostelijke regio’s kan krijgen en een nieuwe poging zal doen voor Kiev.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.