Categorieën
Nieuws

De NAVO-commentaar van Poetin is slechts een poging om de mislukkingen van de Oekraïense invasie te ‘herkaderen’: experts

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Recente reacties van Russische president Vladimir Poetin neerkomen op niet veel meer dan geneuzel na een rampzalige campagne in Oekraïne, maar elke opmerking van een wereldleider met een nucleair arsenaal moet serieus worden genomen, zeiden militaire experts tegen Fox News Digital.

“Ik denk dat als Poetin dit soort dingen zegt, hij alleen maar het punt versterkt dat” [Russia’s] niet echt reageren op een legitieme externe dreiging’, zei James Carafano, vice-president van het Instituut voor Nationale Veiligheid en Buitenlands Beleid bij de Heritage Foundation.

Finland en Zweden keerden historisch neutrale posities terug na de Russische invasie van Oekraïne, en legden uit dat het “veiligheidslandschap” in Europa was veranderd. Turkije zei dat het de poging van beide landen om zich bij de alliantie aan te sluiten niet zou steunen, wat hun toegang effectief zou blokkeren, aangezien elke kandidaat volledige steun van inheemse leden nodig heeft.

Maar Turkije zei dinsdag: het zou nu de biedingen ondersteunen na het bereiken van een “overeenkomst” die “de weg vrijmaakt voor Finland en Zweden om lid te worden van de NAVO”, bevestigde secretaris-generaal Jens Stoltenberg.

Poetin zei woensdag dat Zweden en Finland “kunnen doorgaan” en lid kunnen worden van de NAVO, maar waarschuwde dat Rusland “in natura zou reageren” als een van beide landen de strijdkrachten of infrastructuur van de alliantie zou huisvesten.

PUTIN DRUKT NAAR RUSLAND, WIT-RUSLAND EEN ZICH NA DE UITBREIDING VAN DE NAVO

“Ik weet niet zeker of ik er iets strategischs in zou lezen, want op het eerste gezicht: het is een volkomen belachelijke verklaring”, zei Carafano. “Ik denk niet dat je er echt iets strategisch in kunt lezen.”

Carafano legde uit dat het opzetten van een dergelijke infrastructuur “maanden of zelfs jaren” zou duren, en de twee landen al samenwerken met NAVO-bondgenoten zelfs als ze momenteel geen lid zijn.

“Finland en Zweden werken al samen en integreren hun spullen met het Amerikaanse leger, dus het idee dat een NAVO-lid een buitenstaander als Rusland zou toestaan ​​om te dicteren wat voor soort implementatie-infrastructuur zou kunnen zijn in een NAVO-gebied, is gewoon lachwekkend op zijn gezicht,” Carafano gezegd.

ERNST NEEMT PUTIN TEGEN, WERELDWIJD VOEDSELSCHORT IN DRUK OM DE ZWARTE ZEE TE MIJNEN

Carafano suggereerde dat Poetin de opmerkingen sarcastisch bedoeld had kunnen hebben, maar dat “alleen Poetin weet wat Poetin gaat doen.”

“De man is zo’n beetje een dictator, en hij heeft een arsenaal aan kernwapens en een leger, dus ik zou nooit zeggen: ‘Oh, jeetje, dat zal hij nooit doen’,” voegde Carafano eraan toe. “Maar als je kijkt naar dit consistente patroon van Russisch gedrag, waar ze met allerlei dingen hebben gedreigd – alles van het impliceren van nucleaire uitwisselingen tot militaire activiteiten – uiteindelijk is alles wat de Russen hebben gedaan irritant.”

James Anderson, waarnemend onderminister van Defensie voor Beleid onder president Trump, voerde aan dat Poetin zijn gezicht moet redden na het veroorzaken van twee neutrale landen toetreden tot de NAVO-alliantie dankzij zijn invasie van Oekraïne.

RUSSISCHE RAKELAAT IN DE BUURT VAN ODESA DOODT 18 OEKRAENEN, INCLUSIEF 2 KINDEREN, ZEGT DE REGERING

“[The Russian people] Zie – en hij vreest ongetwijfeld dat ze het zien – zijn agressieve acties in Oekraïne hebben historisch neutrale landen ertoe aangezet om lidmaatschap te zoeken [in NATO],,Zei Anderson. “In strategische zin heeft de invasie van Poetin Rusland als geheel minder veilig gemaakt – niet alleen vanwege het feit dat de invasie niet goed verliep, maar nu staat de NAVO klaar om te groeien.”

Anderson noemde de recente opmerkingen van Poetin om het verloop van de oorlog “herkaderen” en de resultaten ervan, waarbij de inspanningen van Zweden en Finland om lid te worden van de NAVO “strategisch significant” worden genoemd.

“Je hoeft alleen maar naar de kaart te kijken om dat te zien [Sweden and Finland] bevinden zich in een geografisch belangrijke positie aan de noordflank: het zal voor de NAVO gemakkelijker worden om in de Oostzee te opereren,” legde Anderson uit. “Het zal ook de Arctische strategie van Moskou tot op zekere hoogte bemoeilijken.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

“Binnen de NAVO is er een kloof tussen Oost en West: je hebt landen die dichter bij de grens liggen, waaronder Polen, de Baltische staten … die de dreiging van de Russische beer directer voelen”, voegde hij eraan toe. “Ik denk dat zowel Helsinki als Stockholm dit doen, gezien wat Rusland heeft gedaan in Oekraïne en wat ze vrezen dat Poetin in de toekomst zal doen. Ze willen die NAVO Artikel Vijf-garantie – en wie kan het hen kwalijk nemen?”

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.