Categorieën
Nieuws

De Britse premier Boris Johnson wordt geconfronteerd met meerdere ontslagnemingen als een klap voor zijn leiderschap

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Het leiderschap van de Britse premier Boris Johnson was dinsdag een doorn in het oog toen… twee topministers stoppen binnen enkele minuten na elkaar te midden van een hele reeks andere ontslagnemingen, waardoor zijn regering weken nadat hij ternauwernood een motie van wantrouwen van zijn eigen conservatieve partij overleefde, verder onderuit ging.

Minister van Volksgezondheid Sajid Javid en kanselier Rishi Sunak kondigden hun vertrek aan in brieven op Twitter.

“Het publiek verwacht terecht dat de overheid correct, competent en serieus wordt gevoerd”, zei Sunak in zijn ontslagbrief. “Ik erken dat dit misschien mijn laatste ministeriële baan is, maar ik geloof dat deze normen het waard zijn om voor te vechten en daarom neem ik ontslag.”

“Ter voorbereiding van onze voorgestelde gezamenlijke toespraak over de economie volgende week, is het mij duidelijk geworden dat onze benaderingen fundamenteel te verschillend zijn”, voegde hij eraan toe. “Het spijt me dat ik de regering moet verlaten, maar ik ben met tegenzin tot de conclusie gekomen dat we op deze manier niet kunnen doorgaan.”

PRINS CHARLES VERTELDE DOOR Britse LEIDERS OM TE STOPPEN MET INEMMEN IN DE POLITIEK TE MIDDEL VAN IMMIGRATIE COMMENTAAR TERUGSLAG: RAPPORT

https://static.foxnews.com/foxnews.com/content/uploads/2022/07/GettyImages-1401498192-1.jpg

https://static.foxnews.com/foxnews.com/content/uploads/2022/07/GettyImages-1401498192-1.jpg
(Getty-afbeeldingen)

In zijn brief zei Javid dat het een voorrecht was om als minister van Volksgezondheid te dienen, maar een reeks misstappen hebben het vertrouwen van het publiek aangetast.

“We zijn misschien niet altijd populair geweest, maar we zijn bekwaam geweest in het handelen in het nationaal belang. Helaas concludeert het publiek in de huidige omstandigheden dat we nu geen van beide zijn”, schreef hij.

Hij verwees ook naar de motie van wantrouwen in juni, waarin Johnson de macht vasthield in een… 211-148 stemming door conservatieve parlementsleden.

“Het was een moment voor nederigheid, grip en nieuwe richting”, schreef hij in zijn brief. Het spijt me echter te moeten zeggen dat het voor mij duidelijk is dat deze situatie onder uw leiding niet zal veranderen – en daarom heeft u ook mijn vertrouwen verloren.”

Saqib Bhatti, de kabinetschef van het parlement, nam dinsdag ook ontslag en zei dat hij de regering van Johnson niet kon blijven steunen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

“De Conservatieve en Unionistische Partij is altijd de partij van integriteit en eer geweest. Ik ben van mening dat normen in het openbare leven van het grootste belang zijn, en de gebeurtenissen van de afgelopen maanden hebben het vertrouwen van het publiek in ons allemaal ondermijnd”, schreef hij in zijn ontslagbrief. “Ik worstel al een tijdje met deze problemen en mijn geweten staat me niet toe om deze regering te blijven steunen.”

De registraties kwamen nadat Johnson zich moest verontschuldigen voor zijn behandeling van voormalig plaatsvervangend hoofdzweep Chris Pincher, die vorige week aftrad te midden van beschuldigingen dat hij twee gasten had betast tijdens een besloten bijeenkomst.

Andere dinsdagen die aftreden zijn onder meer Andrew Murrison, die diende als handelsgezant van Johnson in Marokko, Johnathan Gullis, de parlementair privésecretaris van de staatssecretaris voor Noord-Ierland, en Bim Afolami, een van de vicevoorzitters van de conservatieve partij.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.