Categorieën
Nieuws

China’s versoepeling van COVID-reisbeperkingen leidt tot een golf van reisonderzoeken

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Online zoeken naar Chinese vliegtickets op binnenlandse en internationale routes steeg woensdag, nadat Peking had gezegd dat het de quarantainevereisten voor COVID-19 zou verlagen en wijzigingen aanbracht in een door de staat verplichte mobiele app die wordt gebruikt voor lokaal reizen.

De onverwachte bewegingen markeren een aanzienlijke versoepeling van de rigide stoepranden die het reizen ernstig hebben beperkt en de Chinese economie hebben gehavend, hoewel er nog steeds harde maatregelen van kracht zijn, waaronder een schaarste aan internationale vluchten, en veel gebruikers van sociale media hun voorzichtigheid hebben geuit.

Het ministerie van Industrie zei woensdag dat een Chinese mobiele app die laat zien of een persoon heeft gereisd in een Chinese stad met door COVID-getroffen gebieden, die geschiedenis niet langer zal markeren met een asterisk, een van de vele middelen die China heeft om het virus op te sporen en in te dammen. mogelijke verspreiding.

CHINA VERKLEINT COVID-QUARANTINETIJD VOOR INTERNATIONALE REIZIGERS

Het sterretje hielp lokale autoriteiten om beperkingen op te leggen, zoals quarantaines en COVID-tests, en leidde tot wijdverbreide klachten.

Reizigers lopen op 23 maart 2022 in een terminalhal van de Beijing Capital International Airport in Peking, China.

Reizigers lopen op 23 maart 2022 in een terminalhal van de Beijing Capital International Airport in Peking, China.
(REUTERS/Tingshu Wang)

“Het lijkt een kleine stap, maar is best een grote stap”, schreef een gebruiker op het Twitter-achtige Weibo, waar de aankondiging al snel het toponderwerp werd met meer dan 200 miljoen views.

Het kwam een ​​dag nadat Peking de quarantaineregels had versoepeld en toen Shanghai het dineren in restaurants hervatte na een afsluiting van twee maanden die de grootste stad van China tot stilstand bracht en de inwoners woedend maakte.

De twee polissen leidden tot een golf van reisaanvragen.

De rapportage van het Qunar-platform dat zoekt naar vliegtickets steeg met 60% en verdubbelde voor hotels in de 30 minuten na de aankondiging van woensdag.

Rival Ly.com rapporteerde een vergelijkbare stijging en signaleerde een sprong in de belangstelling voor tickets naar China vanuit locaties als Japan, Singapore en Zuid-Korea.

Afwachten benadering

China’s zero-COVID-beleid heeft internationale zaken- en vrijetijdsreizen bijna volledig weggevaagd, terwijl binnenlandse reizen ook hard zijn getroffen door de reactie van China op uitbraken in april en mei van de zeer besmettelijke Omicron-variant, die in verschillende steden drastische afsluitingen met zich meebracht.

De versoepelingsmaatregelen van deze week volgen op een recente dramatische afname van lokaal overdraagbare infecties.

“Het is te vroeg om te zeggen in hoeverre dit mensen zal inspireren om te reizen, aangezien ze naar alle waarschijnlijkheid nog steeds te maken zullen hebben met vrij strenge testvereisten, waar ze ook in het binnenland reizen”, zegt Ben Cavender, directeur van China Market Research Group.

Terwijl de rest van de wereld probeert te leven met het virus, heeft China gezworen om blijf bij de harde stoeprandenwaarbij president Xi Jinping herhaalde dat de strategie “correct en effectief” was en stevig moest worden nageleefd.

Veel potentiële reizigers zeiden op sociale media en in chatrooms dat ze een afwachtende houding aannamen voordat ze probeerden tickets te boeken, daarbij verwijzend naar een tekort aan vluchten en overheidsbeperkingen voor nieuwe paspoorten voor Chinezen die naar het buitenland willen gaan om redenen die als niet- essentieel.

De meeste vluchten naar China zijn beperkt tot het vullen van 75% van hun stoelen. Het land heeft ook een “stroomonderbreker”-systeem dat luchtvaartmaatschappijen verplicht om vluchten op te schorten als ze een bepaald aantal COVID-positieve passagiers hebben.

Dinsdag stond het aantal internationale vluchten, onder meer naar Macau, Hong Kong en Taiwan, voor dit jaar op ongeveer 4% van het pre-COVID-niveau, aldus adviesbureau Variflight.

SHANGHAI HEEFT ‘ONREDELIJKE’ TERREINEN OP BEDRIJVEN OP, PEKING VERLICHT BEPERKINGEN

Ticketprijzen zijn ver boven normaal. Enkele reis van Singapore naar China’s zakelijke centrum van Shanghai kosten tussen 50.000 en 70.000 yuan ($ 7.460 en $ 10.590) op China Eastern Airlines voor de periode tussen juli en september bijvoorbeeld.

“Er zijn heel weinig vluchten, de prijzen van vliegtickets zijn torenhoog. Het is zelfs niet mogelijk om internationale groepsreizen te regelen”, zegt Zhou Weihong, plaatsvervangend algemeen directeur van het in Shanghai gevestigde reisbureau Spring Tour.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.