Categorieën
Nieuws

China zet therapeuten terecht voor opruiing over kinderboeken over schapen en wolven

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Chinese autoriteiten hebben vijf logopedisten gearresteerd in Hongkong voor het publiceren van kinderboeken die naar verluidt anti-Beijing sentimenten bevatten.

De vijf therapeuten, die meer dan een jaar geleden werden gearresteerd, moeten eindelijk terechtstaan ​​voor opruiing voor een serie boeken over een dorp met schapen en een dorp met wolven. De boeken maken duidelijk onderscheid tussen de twee steden als goed en slecht, waarbij de wolvengemeenschap een opvallende gelijkenis vertoont met het vasteland van China.

De boeken tonen de samenleving van wolven – bewaakt door CCTV-camera’s – die een infiltratie van het schapendorp beraamt nadat hun herder is vertrokken.

De karakters zijn duidelijke analogen van vasteland van ChinaHong Kong en de voormalige Britse regering van het eiland.

“[The books’] gecombineerd effect was om lezers te beïnvloeden of op te voeden om noch Chinees te zijn, noch het gevoel te hebben bij het land te horen”, aldus Laura Ng Shuk-kuen, de leidende officier van justitie. Zuid-Chinese ochtendpost.

VATICAAN WAARSCHUWT KATHOLIEKEN IN HONG KONG VOOR KOMENDE VERVOLGING, ZEGT ‘JE BETER VOORBEREIDEN’

De Chinese president Xi Jinping woont een evenement bij ter herdenking van de 110e verjaardag van de Xinhai-revolutie in de Grote Hal van het Volk in Peking op 9 oktober 2021. Xi lijkt de basis te leggen voor een derde termijn wanneer de almachtige Communistische Partij bijeenkomt in Peking.  Het officiële Xinhua News Agency zei dat president en secretaris-generaal van de partij Xi een ontwerpresolutie over de partij heeft uitgegeven "belangrijke prestaties en historische ervaring" tijdens de plenaire sessie van het Centraal Comité die op maandag 8 november werd geopend (AP Photo/Andy Wong)

De Chinese president Xi Jinping woont een evenement bij ter herdenking van de 110e verjaardag van de Xinhai-revolutie in de Grote Hal van het Volk in Peking op 9 oktober 2021. Xi lijkt de basis te leggen voor een derde termijn wanneer de almachtige Communistische Partij bijeenkomt in Peking. Het officiële Xinhua News Agency zei dat president en partijsecretaris Xi een ontwerpresolutie heeft uitgebracht over de “belangrijke prestaties en historische ervaring” van de partij tijdens de plenaire zitting van het Centraal Comité die op maandag 8 november werd geopend (AP Photo/Andy Wong)
(AP Foto/Andy Wong)

“[The books] effectief bij de lezers gedruppeld [sentiments of] separatisme, tribalisme en verraad van hun land, resulterend in het verlies van de nationale identiteit, evenals schade aan de Chinese soevereiniteit, territoriale integriteit en de stabiliteit op lange termijn van de Speciale Administratieve Regio Hong Kong”, de SCMP-vertaling van de opening van Shuk-kuen verklaring voortgezet.

Nadat ze het dorp hadden overgenomen, kondigden de wolven aan dat een nieuwe regel elke wolf zou toestaan ​​om elk schaap te eten dat ze willen. De schapen verzetten zich en werden “in de ogen geslagen” en “in de benen geslagen”, maar uiteindelijk verdreven ze de wolven uit hun dorp.

De boeken maakte ook expliciete verwijzingen naar echte politieke controverses, waaronder de arrestatie van aspirant-vluchtelingen uit Hong Kong.

De beklaagden, allemaal twintigers, zijn leden en functionarissen van de voormalige vakbond voor logopedisten in Hongkong: Lorie Lai Man-ling, Samuel Chan Yuen-sum, Marco Fong Tsz-ho, Melody Yeung Yat-yee en Sidney Ng Hau-yi.

Demonstranten tonen een spandoek "Librate Hong Kong, revolutie van onze tijd" in een winkelcentrum tijdens een protest in Hong Kong in juni.  De slogan was net door de regering verboden onder de nieuwe wetgeving en verklaarde dat het een separatistische connotatie had.  (AP)

Demonstranten tonen een spandoek “Librate Hong Kong, Revolution of our time” in een winkelcentrum tijdens een protest in Hong Kong in juni. De slogan was net door de regering verboden onder de nieuwe wetgeving en verklaarde dat het een separatistische connotatie had. (AP)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De Chinese leider Xi Jinping arriveerde donderdag in Hong Kong voorafgaand aan de 25ste verjaardag van de Britse overdracht en na een transformatie van twee jaar die de stad strakker onder controle van de Communistische Partij bracht. Het is Xi’s eerste reis buiten het vasteland van China in bijna 2 ½ jaar.

Supporters die met Chinese en Hong Kong-vlaggen zwaaiden, scandeerden: “Welkom, welkom! Warm welkom!” terwijl Xi’s trein het treinstation binnenreed.

Xi en zijn vrouw, Peng Liyuan, werden verwelkomd door stadsleider Carrie Lam toen ze uit de trein stapten. Xi zwaaide naar supporters die hem verwelkomden op het platform, en begroette later John Lee, de nieuwe leider van de stad, en Leung Chun-ying, een voormalige chief executive van de stad, samen met andere functionarissen.

De Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.