Categorieën
Nieuws

China verkort COVID-quarantainetijd voor internationale reizigers

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

China heeft de quarantainetijd voor inkomende reizigers dinsdag gehalveerd, in a grote versoepeling van COVID-19 stoepranden die grensoverschrijdende reizen hebben afgeschrikt en hebben geleid tot internationale vluchten die op slechts 2% van het pre-pandemische niveau zijn uitgevoerd.

De quarantaine in gecentraliseerde faciliteiten is teruggebracht tot zeven dagen vanaf 14, en de daaropvolgende gezondheidsmonitoring thuis is teruggebracht tot drie dagen vanaf zeven, aldus de National Health Commission.

China’s naleving van strikte anti-COVID-maatregelen, zelfs terwijl de rest van de wereld probeert te leven met het virus, heeft zijn economie gehavend, bedrijven gefrustreerd en veel van de miljoenen mensen woedend gemaakt die vastzitten in draconische afsluitingen in steden als Shanghai.

WAT TE DOEN ALS U MONKEYPOX KRIJGT: SYMPTOMEN, VACCINATIES EN BEHANDELINGEN

In de afgelopen maanden, China heeft de stoepranden voorzichtig versoepeld op grensoverschrijdende reizigers, waarbij gezondheidsfunctionarissen zeggen dat de kortere incubatietijd van de Omicron-variant een aanpassing van de quarantainetijd mogelijk maakt.

En eerder deze maand zei de Chinese luchtvaartregulator dat het contact had gehad met een aantal landen om het aantal vluchten in de tweede helft van 2022 gestaag te verhogen.

De nieuwe quarantaineregels werden verwelkomd door Amerikaanse, Britse en Europese bedrijfslobbygroepen in China.

Een werknemer in een beschermend pak verwijdert cordonlijnen bij hekken tijdens de uitbraak van de coronavirusziekte (COVID-19) in Peking, China, 25 mei 2022.

Een werknemer in een beschermend pak verwijdert cordonlijnen bij hekken tijdens de uitbraak van de coronavirusziekte (COVID-19) in Peking, China, 25 mei 2022.
(REUTERS/Carlos Garcia Rawlins)

“Het zal hopelijk bijdragen aan meer zakelijke uitwisselingen en het tegengaan van de uitstroom van internationaal talent, van wie sommigen op het punt staan ​​drie jaar gescheiden te zijn van familie en vrienden in het buitenland”, vertelde de Britse Kamer van Koophandel in China aan Reuters.

De Europese Kamer van Koophandel in China verwelkomde de verandering, maar waarschuwde dat het nog te bezien was of alle lokale autoriteiten de nieuwe, meer versoepelde regels zouden volgen.

De aandelenmarkten stegen in Hong Kong en het vasteland, waarbij de Hang Seng-index de verliezen omkeerde en 0,9% steeg en de CSI300-index 1% won.

Aandelen in toeristische bedrijven op het vasteland stegen met meer dan 5%.

IN DE DUIDELIJKE

Peking en Shanghai meldden dinsdag geen nieuwe lokale COVID-infecties, de eerste keer sinds eind februari dat beide steden gelijktijdig vrij waren.

Hun dagelijkse caseload daalde de afgelopen week tot enkele cijfers, waardoor Shanghai geleidelijk weer aan het eten in restaurants en Beijing kon heropenen om enkele recreatieve locaties te heropenen, waaronder het Universal Beijing Resort.

Het Walt Disney Co’s Shanghai Disney Resort zei dinsdag dat het het themapark Disneyland op 30 juni zou heropenen; het was al meer dan drie maanden gesloten.

De autoriteiten waren echter onvermurwbaar tegen de zogenaamde dynamische nul-COVID-aanpak van de regering, een kenmerkend beleid van President Xi Jinping die erop gericht is te voorkomen dat opflakkeringen zich verspreiden terwijl ze opduiken, blijft op zijn plaats.

Peking zou “van het begin af aan vechten tegen nieuwe uitbraken en met snelheid en resoluut hun transmissiekanaal verbreken”, zei Cai Qi, de hoogste leider van de Communistische Partij van de stad, in een rapport van de door de partij gesteunde Beijing Daily.

Eerder op maandag citeerde de Beijing Daily Cai blijkbaar verkeerd omdat hij zei dat de stad haar inspanningen voor de bestrijding van COVID-19 “de komende vijf jaar” zou handhaven.

De krant verwijderde daarna de verwijzing en de chef, Zhao Jingyun, zei dat het een fout was, maar dat verhinderde niet enige argwaan bij het publiek.

CHINA’S HARDLINE COVID-LOCKDOWNS HALEN UIT DE ECONOMIE EN VERSCHILLEN DE VRAAG

“Het was toch geen vergissing! Het is bedoeld om de publieke opinie te peilen!” zei een gebruiker van het Weibo social media platform.

Een andere Weibo-gebruiker zei zelfs als het een vergissing was, “de hogere mensen zijn zich er nu in ieder geval van bewust hoe hulpeloos we ons allemaal voelen en hoe we het huidige anti-epidemiebeleid verafschuwen.”

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.