Categorieën
Nieuws

Canada gaat waarschuwingsetiketten op suikerachtig, zout en vet voedsel plakken

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Voedingsmiddelen met veel suikers, natrium en verzadigd vet zullen vanaf 2026 in Canada worden voorzien van duidelijke waarschuwingsetiketten, zei de federale regering donderdag, in een poging om gezondere eetkeuzes te promoten en chronische gezondheidsrisico’s te verminderen.

“We weten dat het niet altijd gemakkelijk is om gezonde keuzes maken“We hebben een snelle en gemakkelijke manier nodig om precies te weten welke opties het gezondst zijn”, zei minister van Volksgezondheid Jean-Yves Duclos tegen verslaggevers.

Volgens de nieuwe regels is een vergrootglaslabel vereist op alle verpakte voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan suiker, zout en verzadigd vet, samen met tekst om duidelijk te maken welke “zorgwekkende voedingsstoffen” een voedingsmiddel bevat, Gezondheid Canada zei:.

CANADA STAAT BRITISH COLUMBIA TOE DECRIMINALISEREN VAN LAAG DRUGSBEZIT IN DRIE JAAR durend EXPERIMENT

Fabrikanten hebben meer dan drie jaar om zich voor te bereiden op de veranderingen, waarbij de regels op 1 januari 2026 van kracht worden, voegde het bureau eraan toe.

Volgens de nieuwe regels van Canada is een vergrootglaslabel verplicht op alle verpakte voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan suiker, zout en verzadigd vet, samen met tekst om duidelijk te maken wat "nutriënten van zorg" een voedingsmiddel bevat.

Volgens de nieuwe regels van Canada zal een vergrootglaslabel vereist zijn op alle verpakte voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan suiker, zout en verzadigd vet, samen met tekst om duidelijk te maken welke “zorgwekkende voedingsstoffen” een voedingsmiddel bevat.
(Lindsey Nicholson/UCG/Universal Images Group/Getty Images)

Het beleid is niet van toepassing op bepaalde voedingsmiddelen, zoals gewone melk en hele eieren, vanwege hun gezondheidswaarde. Het sluit ook rauwe vis en vlees uit, of het nu heel of gemalen is.

Die vrijstellingen zullen een opluchting zijn voor de Canadese vleesindustrie, die lobbyde tegen een eerder voorstel waarbij op rundergehakt een waarschuwingslabel zou zijn geslagen.

Canadezen consumeren meer dan de aanbevolen hoeveelheden suiker, natrium en verzadigd vet, zeiden functionarissen. Het toevoegen van de labels is niet bedoeld om voedsel als gezond of ongezond te classificeren.

MENSEN VERLIEZEN GEWICHTS VOOR DE GEZONDHEIDSVOORDELEN, NIET VOOR HET FYSIEKE UITSTRALING: MAYO CLINIC SURVEY

Dieetgerelateerde chronische ziekten zoals diabetes en hartaandoeningen zijn de belangrijkste oorzaken van morbiditeit en mortaliteit in Canada, met een economische last van $ 21,9 miljard per jaar, volgens Health Canada.

Ottawa heeft onlangs ook voorgesteld schriftelijke gezondheidswaarschuwingen op individuele sigaretten te drukken. Als Canada de maatregel implementeert, zal het het eerste land zijn dat dat doet.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.