Categorieën
Nieuws

Burgemeester van Cherson ontvoerd door Russische troepen nadat hij weigerde de bezette stad te ontvluchten

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Ambtenaren maakten dinsdag bekend dat Russische troepen ontvoerde burgemeester van Cherson Igor Kolikhaev nadat hij weigerde zijn stad te verlaten ondanks maandenlange Russische bezetting.

De burgemeester van Cherson zei dat hij zijn plicht deed door in de belegerde stad te blijven, die sinds eind maart door Russische troepen wordt bezet.

Oekraïense functionarissen hebben alarm geslagen dat Rusland wil Cherson annexerendat sinds april ongeveer 80 mijl ten noorden van het bezette Krim-schiereiland ligt.

Een Oekraïense soldaat staat op 1 april 2022 voor een school die is geraakt door Russische raketten in het dorp Zelenyi Hai in het zuiden van Oekraïne, tussen Cherson en Mykolaiv, op minder dan 5 km van de frontlinie. troepen in Oekraïne en verwacht "extra offensieve acties"waarschuwt de alliantiechef.

Een Oekraïense soldaat staat op 1 april 2022 voor een school die is geraakt door Russische raketten in het dorp Zelenyi Hai in het zuiden van Oekraïne, tussen Cherson en Mykolaiv, op minder dan 5 km van de frontlinie. troepen in Oekraïne en verwacht “aanvullende offensieve acties”, waarschuwt alliantieleider.
(BULENT KILIC/AFP via Getty Images)

RUSLAND WAARSCHUWT OEKRANE POGINGEN OM DE Krim TE HEROVEREN ZULLEN WORDEN GEZIEN ALS ‘OORLOGSVERKLARING’

Dinsdag vertelde de adviseur van de burgemeester, Halyna Lyashevska, aan de Oekraïense nieuwszender Pravda dat “ze Igor Kolykhaev hebben meegenomen”.

Details over zijn verdwijning blijven onduidelijk, maar Kolykhaev is slechts de laatste in een lange rij Oekraïense burgers en functionarissen die zijn ontvoerd door Russische troepen.

Rusland heeft zich geconcentreerd zijn inspanningen in Zuid- en Oost-Oekraïne, en regio’s als Cherson, voelen al maanden de dupe van de Russische invasie.

Regionale functionarissen meldden eerder deze week dat het aantal ontvoeringen door burgers is toegenomen en dat mannen in de strijdbare leeftijd het doelwit zijn van Russische dienstplicht.

Tienduizenden Oekraïners zijn met geweld naar Rusland gedeporteerd, terwijl duizenden meer zijn geplaatst in “filtratiekampen” verspreid over Oost-Oekraïne.

Sergyi Badylevych (L), 41, knuffelt zijn vrouw Natalia Badylevych (R), 42, en baby in een ondergronds metrostation dat op 2 maart 2022 als schuilkelder in Kiev wordt gebruikt.

Sergyi Badylevych (L), 41, knuffelt zijn vrouw Natalia Badylevych (R), 42, en baby in een ondergronds metrostation dat op 2 maart 2022 als schuilkelder in Kiev wordt gebruikt.
(Foto door ARIS MESSINIS/STF/AFP via Getty Images)

ZELENSKYY: RUSSISCHE LUCHTSLAG OP OEKRANE MALL ‘EEN VAN DE MEEST GEDURFDE TERRORISTISCHE AANVALLEN IN DE EUROPESE GESCHIEDENIS’

Stads- en regionale functionarissen zijn niet alleen ontvoerd, maar een aantal functionarissen en hun families zijn gedood door Russische troepen, waaronder burgemeester Olga Sukhenko uit de stad Motyzhyn, wiens lichaam werd gevonden met haar handen gebonden in een ondiep graf naast haar man en zoon.

De Verenigde Naties hebben meer dan 4.700 burgerdoden gemeld sinds de Russische invasie in februari begon. Het officiële dodental zal naar verwachting echter aanzienlijk hoger zijn.

Oekraïense soldaten dragen voorraden naar de loopgraven aan de frontlinies tussen Mykolaiv en Cherson in Oekraïne, dinsdag 22 maart 2022.

Oekraïense soldaten dragen voorraden naar de loopgraven aan de frontlinies tussen Mykolaiv en Cherson in Oekraïne, dinsdag 22 maart 2022.
(Foto door Salwan Georges/The Washington Post via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Slachtoffers en de echte impact van de Russische invasie blijven grotendeels onbekend in delen van Oost- en Zuid-Oekraïne.

Pas nadat Russische troepen zich eind maart terugtrokken uit de noordelijke regio’s van Oekraïne, onder meer uit de stad Motyzhyn net ten westen van Kiev, konden functionarissen beginnen met het blootleggen van de diepte van de wreedheden die daar waren begaan.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.