Categorieën
Nieuws

Britse premier Boris Johnson heeft ingestemd met aftreden: rapporten

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Britse premier Boris Johnson is van plan om zijn ontslag donderdag aan te kondigen, aldus de BBC.

Verschillende mensen, waaronder zijn twee laatste kabinetsbenoemingen, hebben hem opgeroepen om af te treden te midden van ethische schandalen.

Tientallen ministers in zijn regering zijn deze week afgetreden.

De Britse premier Boris Johnson houdt donderdag 14 april 2022 een toespraak op Lydd Airport, Zuidoost-Engeland. Groot-Brittannië zegt een deal te hebben gesloten met Rwanda om enkele asielzoekers naar het Centraal-Afrikaanse land te sturen, een voorstel dat is veroordeeld door politici van de oppositie en vluchtelingengroepen.  (AP Foto/Matt Dunham, Zwembad)

De Britse premier Boris Johnson houdt donderdag 14 april 2022 een toespraak op Lydd Airport, Zuidoost-Engeland. Groot-Brittannië zegt een deal te hebben gesloten met Rwanda om enkele asielzoekers naar het Centraal-Afrikaanse land te sturen, een voorstel dat is veroordeeld door politici van de oppositie en vluchtelingengroepen. (AP Foto/Matt Dunham, Zwembad)
(AP)

Johnson benoemde deze week de Britse Treasury-chef Nadhim Zahawi en 36 uur later riep hij Johnson op af te treden. “Het juiste om te doen” was om “nu te gaan”, zei hij.

Onderwijssecretaris Michelle Donelan, die dinsdag ook werd aangesteld na het aftreden van haar voorganger, maakte donderdagochtend haar ontslag bekend.

Een groep van Johnson’s meest vertrouwde kabinetsministers bezocht hem woensdag in zijn kantoor in Downing Street en zei hem af te treden nadat hij het vertrouwen van zijn partij had verloren. Maar Johnson koos in plaats daarvan om te vechten voor zijn politieke carrière en ontsloeg een van de kabinetsfunctionarissen, Michael Gove, meldden Britse media.

Vijf ministers waren donderdag opgestapt.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

“We zijn… het point of no return voorbij. Ik kan mijn persoonlijke integriteit niet opofferen om de zaken te verdedigen zoals ze nu zijn”, zei de Noord-Ierse minister Brandon Lewis in zijn ontslagbrief.

De Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport. Dit is een nieuwsbericht. Kom terug voor updates.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.