Categorieën
Nieuws

Britse klimaatdemonstranten lijmen zichzelf aan Constable-frame

[ad_1]

NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Twee demonstranten tegen klimaatverandering werden gearresteerd nadat ze zichzelf hadden vastgelijmd aan de lijst van een beroemd schilderij van John Constable dat in de National Gallery van Groot-Brittannië hangt, aldus het museum en de politie in centraal Londen.

De twee, van de protestgroep “Just Stop Oil”, stapten maandag over een touwbarrière en bedekten “The Hay Wain” met grote vellen papier met “een apocalyptische visie op de toekomst” van het landschap. Vervolgens legden ze elk een hand op de lijst van het olieverfschilderij en protesteerden toen beveiligingspersoneel toeristen en een groep schoolkinderen naar buiten leidde.

“Het schilderij is van de muur verwijderd om te worden onderzocht door ons conservatieteam”, zei de National Gallery na afloop. “‘The Hay Wain’ leed lichte schade aan het frame en er was ook enige verstoring van het oppervlak van de vernis op het schilderij – die beide nu met succes zijn aangepakt.”

De nationale Galerij zei dat het schilderij dinsdag werd opgehangen.

MSNBC, CNN EN MEER RIP HOOGSTE RECHTBANK OVER EPA-UITSPRAAK, LAMENT BIDEN ADMINISTRATIEVERLIES

Demonstranten lijmen hun handen aan de lijst van John Constable's The Hay Wain nadat ze het schilderij eerst met hun eigen foto hadden bedekt, in de National Gallery, Londen, maandag 4 juli 2022. De politie zegt dat twee demonstranten tegen klimaatverandering zijn gearresteerd nadat ze zichzelf hadden geplakt aan de lijst van een beroemd schilderij van John Constable dat in de National Gallery van Groot-Brittannië hangt.  De twee, van de protestgroep "Stop gewoon met olie," over een touwbarrière gestapt en afgedekt "De hooiwagen" op maandag met grote vellen papier beeltenis "een apocalyptische visie op de toekomst" van het landschap.

Demonstranten lijmen hun handen aan de lijst van John Constable’s The Hay Wain nadat ze het schilderij eerst met hun eigen foto hadden bedekt, in de National Gallery, Londen, maandag 4 juli 2022. De politie zegt dat twee demonstranten tegen klimaatverandering zijn gearresteerd nadat ze zichzelf hadden geplakt aan de lijst van een beroemd schilderij van John Constable dat in de National Gallery van Groot-Brittannië hangt. De twee, van de protestgroep “Just Stop Oil”, stapten over een touwbarrière en bedekten “The Hay Wain” maandag met grote vellen papier met “een apocalyptische visie op de toekomst” van het landschap.
((Kirsty O’Connor/PA via AP))

“Just Stop Oil”, die wil dat de regering stopt met het uitgeven van licenties voor nieuwe olie- en gasprojecten, zei dat hun versie van Constable’s schilderij uit 1821 van een landelijk landschap laat zien “hoe olie ons platteland zal vernietigen”. Hun foto toont vervuiling aan de horizon en een oude auto gedumpt voor de molen in het schilderij.

Een bewaker kijkt naar demonstranten die hun handen aan het frame van John Constable's The Hay Wain hebben geplakt, in de National Gallery, Londen, op maandag 4 juli 2022. De politie zegt dat twee demonstranten tegen klimaatverandering zijn gearresteerd nadat ze zichzelf aan het frame van een beroemd schilderij van John Constable dat in de National Gallery van Groot-Brittannië hangt.  De twee, van de protestgroep "Stop gewoon met olie," over een touwbarrière gestapt en afgedekt "De hooiwagen" op maandag met grote vellen papier beeltenis "een apocalyptische visie op de toekomst" van het landschap.

Een bewaker kijkt naar demonstranten die hun handen aan het frame van John Constable’s The Hay Wain hebben geplakt, in de National Gallery, Londen, op maandag 4 juli 2022. De politie zegt dat twee demonstranten tegen klimaatverandering zijn gearresteerd nadat ze zichzelf aan het frame van een beroemd schilderij van John Constable dat in de National Gallery van Groot-Brittannië hangt. De twee, van de protestgroep “Just Stop Oil”, stapten over een touwbarrière en bedekten “The Hay Wain” maandag met grote vellen papier met “een apocalyptische visie op de toekomst” van het landschap.
((Kirsty O’Connor/PA via AP))

De Metropolitan Police zei dat agenten maandagmiddag werden opgeroepen voor een protest in de National Gallery. Er staat dat er twee mensen zijn gearresteerd.

VOX WRITER PANS KLIMAATACTIVISTS, ZEGT KINDEREN NIET TE VERTELLEN KLIMAATVERANDERING ZAL DE WERELD VERNIETIGEN

Het protest kwam nadat “Just Stop Oil”-activisten het op anderen hadden gemunt kunstgalerijen in het VK vorige week en verstoorde zondag de Britse Grand Prix-race door op de baan te gaan zitten tijdens een stop in de Formule 1-race.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De politie zei dat zes mensen werden beschuldigd van samenzwering om openbare overlast te veroorzaken tijdens de race.

[ad_2]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.